Varken Burka eller Sverigedemokraterna!

I Sverige får man bara hålla en tanke i huvudet samtidigt. Håller man flera i huvudet samtidigt är det nästan lite suspekt… Men om man dessutom vågar säga att det är dags för att ta strid och att stå upp för något som är rätt. Då är man fan nästan att betrakta som galen. Gud bevars, då är man kanske extremist. För i Sverige ska man vara enkelspårig och undfallande, annars är man inte snäll och att inte vara snäll är nog det värsta en svensk kan vara.

Under andra världskriget klarade vi oss utan statlig censur av massmedia. Men det är inget att skryta över eftersom vi istället för censur hade de ”grå lapparnas diktatur”, som antinazisterna på 40-talet kallade det. Dvs regering och massmedia satte sig ner och bestämde att ”detta skriver vi om, detta också, men detta tiger vi om”. Det är svenskt att tiga. ”En svensk tiger!”

Dyker det upp problem så anses det ofta vara lättare att tiga om dem, eller bara censurera bort dem, än att ta strid mot problemen i grunden. Problem som inte syns, finns inte. Står det en flodhäst i vardagsrummet så är det lättare att tiga ihjäl den, för då existerar den inte länge (anser man)…

Svenska politiker har ett antal flodhästar i vardagsrummet. En blågul som heter Sverigedemokraterna. Men även en del andra. En kan man kalla ”integrationsproblemen”. Den flodhästen bär burka.

På svenskt vis försöker man lösa problemet. Sverigedemokraterna försöker man tiga bort, om man låtsas att de, och deras idéer, samt de idéer deras väljare har, inte finns, så kan de väl inte komma över 4%. Eller hur?

När det gäller integrationsproblemen ska man tänka som Socialdemokraterna så länge tänkt. Man ska tiga om problemen och vara snälla, så snälla!

Gamle Karl Gerhard var kanske lite väl fräck ibland, som när han skaldade 1940, angående svensk försvarspolitik:

Vi ska inte tala om Bofors och Krupp.
Nej, nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla.
Vi var inte med när som krutet fanns upp
och tror inte det kan, tror inte det kan smälla.
Om fienden kommer från luften till oss,
då gömmer vi oss,
och då kan han ej slåss,
och hjälper ej det får vi sjunga förstås
att nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla.

Jamen exakt. Nu ska vi vara snälla. Om vi bara tiger ihjäl problemen och är snälla mot alla så försvinner integrationsproblemen, som för övrigt ju per definition inte existerar…

Skämt åsido

Faktum är att den islamska fundamentalism, integrationsproblemen och Sverigedemokraterna behandlas på samma sätt av riksdagspolitikerna. Det är problem som ska tigas ihjäl så mycket som möjligt.

Jag blir fly förbannad då jag ser hur man desperat försöker tiga ihjäl, och använda odemokratiska metoder mot Sverigedemokraterna, istället för att ta debatten mot deras idéer.

Jag blir fly förbannad när jag läser, som i Svd, att man i Sfi, Svenska för Invandrare, anpassar sig efter islamska fundamentalistiska mäns kvinnosyn, eller att samhället kompromissar om synen på burka. Här finns ett problem. Men islamsk fundamentalism tigs ihjäl. Idéena bemöts inte. man drar ingen knivskarp gräns mellan fundamentalism och mänskliga fri- och rättigheter!

Jag blir fly förbannad när jag ser problemen invandrarförorterna och hur de tigits ihjäl år ut och år in. När jag ser hur invandrarna LIDER på grund av den höga brottsligheten och arbetslösheten i invandarområdena, t.ex.

Och jag blir så less när jag ser hur det enda sättet många #experter” bemöter Sverigedemokraternas retorik om att invandrarna är överrepresenterade i brottsstatistiken är: ”problemet finns inte”.

Folkpartiet

Jag har följt debatten om Folkpartiets utfrågning ikväll och är irriterad. Återigen har burkan hamnat i fokus.

Många debattörer tycks mena att det är bättre att inte alls diskutera de problem som finns. ”Det finns så få som bär burka i Sverige”, säger de.

Jomenvisst! Men det är inte burkan som är problemet, utan IDÈERNA som ligger bakom burka användningen, den om att kvinnan inte ska synas eller höras i MÄNNENS värld. Och markerar man inte tydligt att denna IDÈ inte är välkommen i Sverige, så skapar man problem för sig.

Det är en konst att hantera problem av denna sort. Man hanterar inte dem genom att censurera och förbjuda, generellt sett. Men ibland måste man göra det, i de fall då man går över gränsen. Som i de fall en rasistisk grupp öppet föespråkar hets mot folkgrupp, eller i de fall en fundamentalistisk grupp öppet visar sitt förakt mot kvinnan.

Det bästa är att så långt som möjligt tillåta att idéerna förs ut fritt och ta debatten mot dessa idéer och bara tillgripa förbud i extremfall, och då som en markör mot idéerna. Som att man ordentligt markerar att i Sverige bär man inte burkor i skolor eller gifter bort barn under 18 år! (När man besöker en gymnasieklass och inser att de flesta eleverna redan är förlovade innan 18 års ålder är det nåt som är FEL!)

Till sist

De som är mot kritiken av burkor missar en viktig poäng. Nämligen att anledningen till att burkan finns är samma som att Sverigedemokraterna finns. I båda fallen pratar vi om fundamentalism som till stor del tigs ihjäl i Sverige!

Därför gör Fokpartiet rätt som försöker ta upp diskussionen om problemen. Det är bra!  Det är ett bra första steg. Nu väntar vi bara på att Folkpartiet på bred front ska ta debatten MOT Sverigdemokraterna och Sd:s idéer!

Kvinnofientligheten hos vissa religiösa fundamentalister, och Sverigdemokraternas generaliseringar mot folk och kulturer måste bemötas i tid!

I övrigt

Vidare har jag skaffat Alliansens integrationspolitiska program. Det ska läsas. Att Tobias Billström då det presenterades i helgen sa att regeringen misslyckats, är bra. Det är sunt med självkritik och tyder på att Alliansen har mognat. Ska Mona Sahlin erkänna att sossarna misslyckades också eller försöka vinna billiga populistiska poäng på att Alliansen erkänner att integrationsproblem finns?

———

För övrigt: Läs om kvinnans funktion hos Sverigedemokraterna

Sds, AB, AB, DN, GP, Expressen, DN, Svd, Expressen, Svd, Expressen, Sds, Svd, Svd, Jesper Svensson, Lindquist, Rasmusliberal, Mats Engström, Högbergs tankar och Svd:s artikel av Jesus Ajcala om Burkan

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!

Argumenten mot Sverigedemokraterna!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem!

———————–

Läs även andra bloggares åsikter om ,

53 tankar om “Varken Burka eller Sverigedemokraterna!

 1. Det är det klokaste du skrivit på länge.

  Maskeringsförbud räcker bra, riktar sig inte mot någon grupp, utan mot alla som döljer ansiktet oavsett skäl.

  Vi måste fritt få diskutera invandringspolitik som skolpolitik eller försvarspolitik i vår demokrati, annars är det inte demokrati, utan åsiktdiktatur. Vi vill alla (förhoppningsvis) leva i ett land som fungerar väl, både idag och i framtiden.

  Multikulturalismen är en ideologi som inte får kritiseras i Sverige idag, den som gör det stämplas obenhörligen som rasist, främlingsfientlig eller nazist. Denna ideologi är vår tids Stalinism som stöds av alla riksdagspartier och media. Utan internet hade det inte funnits någon debatt över huvudtaget.

 2. Här ser vi anledningen till en del av SDs väljarstöd: Man är helt enkelt livrädd för att religiös extremism ska få allt mer utrymme. Jag blir skräckslagen när jag tänker på att religionen ska få mer makt i samhället, i toleransens namn, och det kvinnofrötryck som följer.

  Läste för övrigt artikeln om uzbekerna innnan idag. Sorgligt är bara förordet.

  För övrigt ännu en klockren artikel av Rojas: http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/29/f-r-att-invandringen-ska-lyckas-m-ste-vi-g-ra-upp-med-multikulturalismen

  P.S.: Trevlig blogg. Jag trodde först du var ännu en idiot som okritiskt hyllande islam och höll extremister om ryggen men så fel jag hade. ”Intolerans mot de intoleranta” =)

 3. Jag vill utveckla det här kring SDs väljarstöd. Visst, det är en rörelse som är anti-islam men jag kan förstå deras rädsla. Det har skett en radikalisering av de yngre muslimerna i väst. I England vill 37 % av alla unga muslimer leva under Sharialagar(säger de i alla fall, låt oss sätta ner de i saudiarabien så kommer de nog på bättre tankar): http://www.dailymail.co.uk/news/article-432075/Multiculturalism-drives-young-Muslims-shun-British-values.html

  ”If a Muslim converts to another religion, 36 per cent of 16-to-24-year-olds thought this should be punished by death, compared with 19 per cent of 55s and over.”

  ”According to the poll, 74 per cent of those aged 16 to 24 prefer Muslim women to wear the veil, compared with only 28 per cent of over 55s.

  Det är skrämmande siffror och när man vet detta och läser i tidningen att en ny moské ska byggas så verkar det som ett hot mot själva landets existens. De värderingar som öppenhet, jämnlikhet och tolerans som vi har betyder ingenting för dessa människor. Att de då upplevs som ett hot är inte konstigt.
  Utan att vara en SDare, utan genuint föraktar dessa, så tycker jag det är skrämmande att 36 % tycker det vore en bra idé att döda alla som inte vill tillhöra Islam.

  Som en muslim sa på sin youtubekanal: ”Islam is more and more a religion of spite”.

  Hur ska sådana här fundamentala tendenser motverkas? Är det en övergående fas i livet?

 4. Ja, det är skrämmande! Bara vi kommer ihåg att det finns muslimer som också är skrämda av detta!

  If a Muslim converts to another religion, 36 per cent of 16-to-24-year-olds thought this should be punished by death, compared with 19 per cent of 55s and over.
  According to the poll, 74 per cent of those aged 16 to 24 prefer Muslim women to wear the veil, compared with only 28 per cent of over 55s.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-432075/Multiculturalism-drives-young-Muslims-shun-British-values.html#ixzz0y3KWe1is

 5. Pingback: Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller (2) « Sverige är inte världens navel!

 6. Jag tycker som du, jag tycker vi måste tala öppet om problemen istället för att sopa det under mattan. Jag läste också artikeln i Svd om burkan, jag tycker vi måste sätta upp gränser till hur mycket vi i Sverige skall anpassa oss till andra kulturer. Att sätta kvinnor bakom en skärm i klassen är ju att gå över gränsen, då borde de hellre gå i en egen islamsk skola istället.

 7. Håller fullständigt med dig Jerlerup om extremisternas variant av islam och det du säger att det är idéerna bakom t.ex. burka som ska motarbetas. Men jag misstänker att du inte har samma inställning till slöja? Tankegodset som inspirerar till den är exakt samma som för burkan – den att kvinnan måste dölja sina ”behag” för att den muslimske mannen inte ska bli kåt och tappa tanken på gud, precis som uppdelningen i moskéerna och en myriad av andra sinnesslöa islamska regler.

  Min politiskt korrekta fråga till dig blir då: Vad har vi för rätt att säga vad som är rätt tolkning av islam och inte?

 8. HUVUDDUKEN kan du inte förbjuda. Då måste du förbjuda nunnor, små påskkärringar och svenska folkdräkter också. rent lagmässigt är det en omöjlighet.

  Dessutom är inte HUVUDDUKEN ett så stort problem. Det finns faktiskt ganska många som tar på och av slöjan. Den har sekulariserats i ganska stor grad.

  Klädseln som är helkroppstäckande, men inte ansiktstäckande är en annan femma. Men det räcker att dra gränsen så man tillåter så stor frihet som möjligt och skalar bort extremerna.

  Om tolkningar. Islam ska muslimer få tolka hur de vill. Däremot ska samhället inte tillåta extrem kvinnofientlighet eller förespråkande av terror (tex).

 9. Pingback: Det bästa som sagts i burkadebatten « Sverige är inte världens navel!

 10. Mja, vad säger att vi måste förbjuda de huvuddukar (som för övrigt inte används längre) som en gång använts i Sverige? Blir det rasistiskt om man inte förbjuder någonting som inte alls har de associationer som en muslimsk huvudduk har, och som bärarna själva säger att de har för att deras religion kräver det, inte för att de tycker att det är nån sekulariserad modeassesoar ?
  Men vi kan väl av ditt svar ovan att döma att du egentligen inte har någonting emot idéerna som huvuddukar och burkor står för, utan det är din subjektiva åsikt att huvuddukar inte är lika främmande för jämställdheten som en burka (trots att båda säger precis samma sak)

  Där håller jag inte med dig. Huvudduken på muslimska kvinnor är ett ställningstagande för att de ska få ha kvar sin syn på kvinnan och mannens ställning (den om att alla män är våldtäktsbenägna kåtbockar om de får se någonting som islam associerar med kvinnlighet, där det typiskt kvinnliga ska döljas av den orsaken) I alla fall om man får tro de kvinnor som har huvudduken på sig. Men du kanske har träffat kvinnor (med slöja) som inte kräver att omgivningen ska böja sig efter islams regler? De kvinnor som utan gnot tar av sig duken när så krävs är ju av naturliga skäl oviktiga i denna diskussion.

  För tydlighetens skull så är jag inte för några som helst förbud av extremistiska klädesplagg, bara det faktum att någon människa eller samhället ska behöva ta någon som helst speciell hänsyn till dessa. Extremisternas yttringar av sin ideologi är att jämställas med vilka västerländska liknande yttringar som helst. Att bära burka eller slöja är ett personligt val, om de t.ex. inte får jobb eller bidrag pga det så har de valet att låta bli att bära dylika manifestationer.

 11. Pingback: Melody Farshin om Sverigedemokraterna « Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: Synliggör muslimska bloggare – bekämpa Sverigdemokraternas intolerans! « Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: Humorklassiker om ekonomiska teorier. ”Du har två kor”… « Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: En anti-Sverigedemokraterna dekal att sätta på din brevlåda! « Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: ”Med arbetslinjen i Fokus, en integrationsrapport från Moderaterna” « Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: Muslimska röster om Sverigedemokraternas (& andras) hets mot islam « Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: Danska politiker: ”Svensk demokrati är odemokratisk!” « Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Sverigedemokraterna – Sveriges ”ayatollor”? « Sverige är inte världens navel!

 19. Pingback: Sverigedemokraterna – Sveriges ”ayatollor”? « Sverige är inte världens navel!

 20. Pingback: 2/9: Valfusket i Sverige (samt en notis om skolvalet…) « Sverige är inte världens navel!

 21. Pingback: Integrationspolitikens problem, två debattinlägg « Sverige är inte världens navel!

 22. Pingback: Sd-bevakning: Muslimer som räddade judar under andra världskriget « Sverige är inte världens navel!

 23. Pingback: Sverige behöver (minst) en miljon nya invandrare « Sverige är inte världens navel!

 24. Pingback: Det finns en annan känd rasist på Sverigedemokraternas lista i Landskrona. « Sverige är inte världens navel!

 25. Pingback: Sverigedemokraterna och rasisten UncleBob i Landskrona (2) « Sverige är inte världens navel!

 26. Pingback: Sverigedemokraternas idéer strider mot FN-stadgan om de mänskliga rättigheterna! « Sverige är inte världens navel!

 27. Pingback: Rädda Sverige från Sverigedemokraterna! « Sverige är inte världens navel!

 28. Pingback: Sverigedemokraterna vinner på sossarnas misstag! « Sverige är inte världens navel!

 29. Pingback: Rapport från Sverigedemokraternas islam-seminarium « Sverige är inte världens navel!

 30. Pingback: Hur Socialdemokraterna både kan stoppa Sverigedemokraterna och få fler röster! « Sverige är inte världens navel!

 31. Pingback: Personlig assistent censurerad på Sverigedemokraternas valfilm « Sverige är inte världens navel!

 32. Pingback: Melody Farshin svarar Sverigedemokraterna! « Sverige är inte världens navel!

 33. Pingback: När säger Sverigedemokraterna att USA är nazistiskt? « Sverige är inte världens navel!

 34. Pingback: Uppföljaren till filmen ”Hitler reacts” om Sverigedemokraternas valfilm « Sverige är inte världens navel!

 35. Pingback: Sverigedemokraterna är ett randigt djur, ränderna går aldrig ur… « Sverige är inte världens navel!

 36. Pingback: Avhoppare från Sverigedemokraterna skriver… « Sverige är inte världens navel!

 37. Pingback: Årets första eftervalsanalys! « Sverige är inte världens navel!

 38. Pingback: Eftervalsanalys del 2: Politik och framtidvisioner « Sverige är inte världens navel!

 39. Pingback: Argument mot Sverigedemokraterna!!! « Sverige är inte världens navel!

 40. Pingback: Sverigedemokraterna: Synagoga är ok, moské inte… « Sverige är inte världens navel!

 41. Pingback: Sverigedemokratisk dubbelmoral « Sverige är inte världens navel!

 42. Pingback: Stigmatiseringen av f.d. Sverigedemokrater skadar kampen mot Sd! « Sverige är inte världens navel!

 43. Pingback: Sverigedemokrater mellan Afa, journalister och gamla nazister. « Sverige är inte världens navel!

 44. Pingback: Sverigedemokraterna och Pia Kjærsgaard spottar på mitt Höganäs! « Sverige är inte världens navel!

 45. Pingback: Eftervalsanalys del 3: de skulle ha bemötts med argument, inte spyor! « Sverige är inte världens navel!

 46. Pingback: Antifascistisk Aktion (Afa) = puckon! « Sverige är inte världens navel!

 47. Pingback: Sverigedemokraterna vill inte prata politik. « Sverige är inte världens navel!

 48. Pingback: Sverigedemokraterna: ”Barnen är det största hotet mot samhället”! « Sverige är inte världens navel!

 49. Pingback: Sverigedemokraterna: barns brottslighet överrepresenterad i statistiken! « Sverige är inte världens navel!

 50. Pingback: Till Afa: Ändamålet helgar ALDRIG medlen! « Sverige är inte världens navel!

 51. Pingback: Vill verkligen Jimmie vara en Adolf? « Sverige är inte världens navel!

 52. Pingback: Socialdemokraterna & Expo sviker kampen mot Sverigedemokraterna « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s