Hur Socialdemokraterna både kan stoppa Sverigedemokraterna och få fler röster!

Efter min ganska negativa artikel om Socialdemokraterna igår är det dags för en mer positiv idag.

Om man är mitt inne i ett brinnande krig och det går dåligt i kriget brukar det viktigaste vara att byta ut ledarskapet. Går det dåligt tyder det på att det är fel generaler som sitter och bestämmer över krigsstrategin. Eventuellt kan en Överbefälhavare sitta kvar, men generalerna kring ÖB:n måste bytas ut. Så gjorde britterna 1940 under andra världskriget, så måste sossarna göra nu, mitt under pågående val, för att vinna fler röster.

Partiet jagar röster i förorterna, det är ju inte fel, men det förhindrar inte flykten FRÅN Socialdemoktraterna och det förhindrar inte att stödet som Sverigedemokraterna får från folk som annars brukar tillhöra sossarnas kärnväljare. Det är ju liksom inte sossarnas väljare i invandrarförorterna som Sverigedemokraterna just nu snor.

För det första måste partiet inse att Sverigedemokraternas röster kommer från arbetarrörelsen. För det andra måste partiet inse att det finns ganska många missnöjda arbetare som faktiskt gått över till det borgerliga blocket eftersom de upplever att de inte blir sedda eller hörda i Socialdemokraterna. För det tredje handlar det om att lyssna till de som är missnöjda med Mona Sahlin inne i partiet.

Dessa tre exempel av missnöje hänger nämligen ihop. Partiets kärnväljare, arbetarna, överger skutan som råttorna överger ett sjunkande skepp.

Vad partiet måste göra direkt är att lägga om sin valstrategi. Först kickar man alla valstrateger som bestämmer idag (behåll dem som ett rådgivande organ) sen samlar man alla de som varnat för att den här situationen skulle uppstå och lyssnar till dem, de har nog idéer.

Två flugor i en smäll

Sen kan partiet slå två flugor i en smäll och förklara krig mot Sverigedemokraternas IDÈER. Inte genom att förklara att Sd är ett högerparti eller sånt trams, och inte genom att debattera som Mona debatterade 2007 mot Jimmie Åkesson, utan genom att ta en strid för människovärdet och det öppna samhället och mot Sverigdemokraternas demoniseringar av hela folk.

Det finns gott om aktivister på lokal nivå som tagit debatten mot Sd, för fram dem och synliggör dem och måla upp Socialdemokraterna som alternativet för dem som tar FAJTEN!

Och synliggör samtidigt den vanliga väljaren genom att medge att partiet begått misstag i det förflutna, att det finns problem som de vill ta itu med, och att partiet nu SKA ändra strategi. Attackera Göran Persson om nödvändigt som syndabock för förflutna fel.

(Och för guds skull håll reda på vilka som säger att partiet redan nu gör allt detta nationellt. Sossarna gör INTE det nu alls. Alla som påstår det bör hållas borta från en vettig valkampanj.)

Eller har sossarna gett upp, som Kent Persson påstod i sin blogg igår?

Varför?

Varför ger jag tips till Socialdemokraterna? Jag är ju ingen socialdemokrat. Jo, därför att sättet att stoppa Sverigedemokraterna, och sättet för sossarna att få fler röster, är samma sak.

Jag har inte bestämt helt vad jag ska rösta på ännu, vänster eller höger. Jag hade ett visst hopp om Piratpartiet, men numera vet jag inte om det är rätt för mig.  För mig är vänstern och högern ganska lika som det är nuförtiden, så det är nästan som att rösta på samma sak. Men vad jag röstar på kommer jag inte att skriva här, min blogg är och förblir tvärpolitisk.

Men det parti som drar igång en riktig offensiv mot Sd får min röst, det lovar jag! Och jag tror fler resonerar som jag! Och… Jag vet medlemmar i Kommunal som säger att de bara tänker rösta på Sossarna om de ser dem.

Vad betyder ser dem? Ja, fråga inom partiet, för det finns folk som vet vad det betyder att nån säger att han eller hon inte blir sedd!

Läs även artikeln från igår om att Sverigedemokraterna vinner på sossarnas misstag!

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem.

—————————————————————————–

Nytt: Svd, Kent Persson, Peter Andersson , Svd, GP, Svd, Svd, Röda Berget, Enn Kokk, DN, AB, AB, AB, Boström, Bjereld

Läs även andra bloggares åsikter om 

7 tankar om “Hur Socialdemokraterna både kan stoppa Sverigedemokraterna och få fler röster!

 1. Socialdemokraterna skall inte tro att folk i förorterna är så dumma att DESSA inte VET idagsläge VEM har fört detta misslyckade invandringspolitik…det är ju socialdemokraterna…tyvärr var vi folket dumma förr i värden dumma som röstade på detta parti…men men det var andra tider så..och socialdemokratins grundare och grund ideer har varit bra!!!

  Men sedan kom andra tider och detta gick relativt fort så vi hängde inte riktigt med!!
  Det var vi som tillät socialdemokraterna via våra röster ha mandat och beslutfattande att bygga dessa MILJONOMRÅDEN HUSBY, FITTJA, ALBY, NORSBORG, RINKEBY, TENSTA, ROSENGÅRD, FLEMINGSBERG, VÅRBY-GÅRD, samt flera andra…jag VET VAD jag pratar om har grundat en lokaloeganisation i Flemingsberg för INVANDRARKVINNOR, satt upp en ABF- verksamhet samt derivit detta 7 långa år var eviga dag mellan 9-18 samt ibland helger samt semestrar med olika projekt för ungdomar o andra….slogs hårt för detta område som hade väldigt dåligt rykte..nu när jag promenerar där så är jag väldigt stolt av allt arbete som jag lade ner med tillsammans med föreningens ledamöter har gjort..mycket bättre har området blivit det vet alla…största nationella satsningen under 7 års tid!!

  Därför törs jag skriva….folket hade inte besittningsrätten till sina bostäder dessa var ju hälften i Flemingsberg HSB- bostadsrätter…vilken oro för föräldrar o barn som aldrig visste när man måste flytta de flesta hade ju inte råd att köpa sina bostäder när marknaden vände!!
  Så detta var inte välgörenhet när man tog dessa områden och gav bostäder till invandrare..dessa stod ju tomma..folk flydde svenskar..finländare…även invandrare när det hade chansen…nu står politikerna ..speciellt sossarna som denna debattartikel handlar om mitt i dessa OMRÅDEN..förfallna hus kolla på HUSBY..jag anser att dessa borde rivas-alltför kostsamt att totalrenovera..säkert skadliga med fuktskador…radon mm…UNGDOMARNA minns!!Detta var eran räddning att ni gick med att bilda ett block med miljöpartiet för ni visste att många UNGDOMAR intresserar sig för miljö frågor!!!Men miljöpartiet använder även sina fula knep och försöker locka väljare just ungdomar med VALLÖFTEN om deras svagaste punkt STUDIEBIDRAGEN att dessa ska de höja!!!!Vart tog miljöpropagandan vägen!!!

  Nej!!jag säger bara …SD har sannerligen inte fel VAD som gäller en MISSLYCKAD invandringspolitik….om man har följt detta så är det bara så..därmed BASTA..men man måste kunna skilja HATA invandrare och att ta vara på dessa medborgare vi har nu..ha tillräckligt med BOSTÄDER både för UNGA o äldre samt en arbetsmarknad för alla..ALLA som har FUNKTIONSHINDER..speciellt dessa PSYKISKA..tänk på ALLA dessa saker och LOVA i era VALLÖFTEN efter detta FAKTA och döm sedan! Sinikka Naumanen författare/Debattör mamma till böckerna ” HÄXKITTELN” samt ”Vem ska ta ANSVAR?” tredje på väg..pass på!!!

 2. Invandrarpolitiken har misslyckats, ja! Integrationspoilitiken har stora problem. Det måste vi debattera mer. Men jag ber dig att göra exakt det du själv skriver om. Skilj mellan HAT och politik.

  Sen ber jag dig gå tillbaka och läsa vad Sd skriver om muslimer. Prata med dem och hör vad folk som Kent Ekeroth och Richard Jomshof och Erik Almmqvist och Tommy hansson anser om muslimer. Ställ sen frågan vad det innebär att påstå att ISLAM är som nazismen, eller VÄRRE än nazismen.

  Det är demonisering och spridande av hat, RASISM på ren svenska.

  Du har rätt. Integrationspolitiken är skit och politiker i beslusställning behandlar invandrare som sopor och röstboskap. Förortsproblemen är STORA!

  Men problemet är fel politik, inte att invandring är fel eller att invandrarna har konstiga gener eller konstig kultur.

  /T

 3. Socialdemokratin är generalrökt och kan i framtiden på sin höjd bli koalitionspartner som ett vart medelstort parti med 20-25% av väljarskaran bakom sig.

  Den nästa generation, de där idag skördar frukterna av dagens sanslösa invandringspolitik, de kommer INTE att rösta S…

  SD har en stor framtid i vänta…

 4. Man kan ju undra om sossarna (eller för den delen jerlerup) ens har satt en susning om hur tongångarna är bland många ”arbetare” som de säger sig företräda? Skall man hitta en genuint värdekonservativ miljö så är det t.ex. till en byggbod man skall bege sig, jargongen där får i det närmaste Sd att framstå som flumliberala hippies. Det är absolut inte där man finner något större intresse eller stöd för överklassvänsterns och Mona Sahlins vurmande för multikulti, radikalfeminism, HBT-personer och islam! Den vanlige ”arbetaren” må oftast vara mer till ”vänster” när det kommer till ekonomiska frågor, men värderingsmässigt ligger man ofta ganska långt till ”höger”.

  Sossarna kan därför bara förlora ”arbetarröster” på att ta FAJTEN på ett idémässigt plan med Sd. Man har helt enkelt inte speciellt många ”arbetarväljare” med sig här och risken är att man snarast alienerar dessa i ännu högre grad än hittills om man försöka pådyvla dem kulturradikala åsikter och då driver man fler i famnen på Sd än man lyckas vinna! Mona Sahlins drag att nu åka ut och försöka ragga invandrarröster i förorten är ungefär lika dumt ur ett taktiskt perspektiv. Det framstår då som hon vurmar mer för dessa än för den vanlige ”arbetaren”, de röster hon ev. vinner i förorten förloras med råge bland ”arbetarna” som ofta i stället lägger sin röst på Sd som ju framstår som de enda som ”står på deras sida och bryr sig om dem”.

 5. Fullständigt korrekt Roger, jag har suttit i byggbodar i +30 år och kan intyga att du inte är långt från sanningen.
  Personer som Sahlin, Ohly eller för den sakens skuld jerlerup göra sig icke besvär och byggarbetare som jag, behöver knappast jerlups elitiska svammel för att veta var vi skal sätta vårt kryss här den nittonde.

 6. Detta att Kalix kommun har ett socialdemokratiskt styre detta är välkänt både i Kalix och även utanför!!

  Har intervjuat så många ungdomar i Kalix o verkat där 4 år med egen cafe verksamhet..mera insnöad kommun får man leta efter..varannan går arbetslös….VAD har ni ALLA ungdomsprojekt…Så mycket AVUNDSJUKA har jag aldrig TRÄFFAT någonstans..mentaliteten kom inte hit DU 08 ( SYFTAR på Stockholmsområdet!!)här vet vi vad vi kan o inte kan …ungefär så låter det i den kommunen..men när jag flyttade tillbaka till Stockholm..06-ja, då minsann ringde man från Haparanda från utvecklingsenheten..och ville träffa mig i Stockholm det blev en träff i Haparanda 08 allt det ville va att ta alla mina ideer för Norrland ta alla kopior…på allting…sedan hörde de aldrig av sig..ideerna duger men själv vill de förverkliga dessa…att denna kommun är så inåt eldad så det finns inte ORD till detta..och socialdemokraterna styr!!Kalix kommun kvitterar ut Rehabiliteringspengar från staten sedan betalar de INTE ett öre till företagen som tar emot dessa som har de svårast att komma in på arbetsmarknaden…inga kringkostnader som man har alltid!!Inte ens ett besök av dessa förvaltningar som låg stenkast från deras BORG!!Inte ett besök under hela tiden..så jag blir så förbannad när jag tänker på VAD dessa kallar för IDEOLOGI!!Så långt ifrån som möjligt !!Jag skrev under som ansvarig för denna rehabilitering…finns verifikationer på detta!!aldrig ett vänligt ord -BARA man är HOT för dessa ..när man ifrågasätter saker o ting! Jag förstår inte att REGERINGEN inte granskar varje kommun..vad dessa åstadkommer med pengar som även tillhör oss skattebetalare!!..så det enda jag vill är att socialdemokraterna försvinner helt o hållet och jag hoppas att de aldrig yttrar om deras IDEOLOGI!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s