Rasism

Likheterna i hatet mot judar och muslimer är oändligt många fler än olikheterna. Ska vi komma åt problemet med rasismen idag måste vi sluta betrakta olika former av rasism som separerade problem och istället börja se de gemensamma mönsterna för all rasism.

Antisemitismen och islamofobin som de ser ut idag och som de sett ut historiskt sett är extremt lika varandra. Anledningen till det är enkel: det är de gamla antisemiterna bakom t.ex. nazismen som la grunden till dagens muslimhat.

Folkhatet 1: Förnekande av folkmord

Folkhatet 2: hatet mot de judiska och muslimska heliga skrifterna

Folkhatet 3: Våldtäktsretorik som retoriskt vapen mot judar, muslimer och andra

Folkhatet 4: “den stora konspirationen”, Eurabia och Sions visas protokoll

Folkhatet 5: det där med islam och nazismen…

Folkhatet del 6: många likheter mellan muslimhatet i counterjihad och nazismens judehat

Folkhatet del 7: att utmåla de man hatar som aggressiva och brottslingar

Folkhatet 8: Myterna om judiska och muslimska ritualmord och blodsoffer

Folkhatet 9: att utmåla judar, muslimer och afrikaner som råttor eller kackerlackor

Folkhatet 10: att utmåla amerikanska presidenter som judar eller muslimer

Folkhatet 11: judar, muslimer och lögner om lögner

Folkhatet 12: de farliga muslimska och judiska skäggen

”Jag har inget emot muslimer/judar bara de tar avstånd från islam/det judiska”

Serie publicerad på Motargument 2017

Pedofilimyter

Kulturell rasism

Skuldbelägga offer

”Ta avstånd från islam/det judiska”

***********

Föremålet för hatet kan skilja sig åt, men hatets liknelser, stereotyper och uttryck är ofta likadana från plats till plats. Det visar jag i en serie artiklar, som fokusera på hur antisemitismens hatretorik spridit sig till muslimhatarna. Titeln på projektet är Folkhatet, för att hedra antinazisten Ture Nerman som skrev en bok om Folkhatet 1918.

11 tankar om “Rasism

 1. > Vår idé om hur vi löser integrationsproblemen är att var människa ska ha rätt att leva fritt som hon eller han själv vill,

  Så er lösning på integrations/invandrings-problemet är att ta hit fler invandrare innan vi lyckats få de nuvarande ute i arbete och samhörighet?

  Känns som om ni verkligen tänkt till om detta.. Jag är djupt imponerad!

 2. Det är ju SD som införde IPRED, FRA och SWIFT- eller hur?

  Dessutom ställer du ta-hand-om-attityd mot invandrarna… Så du ger invandrarna indirekt skulden för att vi måste avveckla välfärden? är det dit vi vill, och dessutom mummlas det något om mikrolån? varför, om banken vill låna ut gör den väl det annars inte, banker drivs normalt inte ideelt eller?

  Dessutom anser du inte att svenskarna skall ha rätt till sitt eget land! det finns många som faktiskt inte vill ha sverige fullt med somalier och folk från andra sidan världen och om du frågar så är det fler än 5 % som delar denna attityd, Jag skulle tom hävda att den mest invandrarkritiska väljaren är en traditionel socialdemokrat.

  Dessutom löser invandringen inga energikriser, vi vill bort från olja, kärnkraft (i alla fall på sikt), fosfor och billigt sojafoder. Hur går detta ihop med en ökande befolkning?

  Men jag håller med er på åtminstone en punkt, att burkaförbud är fel, folk skall väl få klä sig som dom vill.

 3. För att vara ett ‘liberaldemokratiskt’ program är det väldigt mycket statliga insatser: startskott, coacher, mentorer, mikrolån (dvs bidrag), utbildning.

 4. ”Det är socioekonomiska faktorer.”

  Om det nu är som du skriver att invandrarnas höga brottslighet har med socioekonomiska faktorer att göra så borde ju slutsatsen bli att Sverige bara skall ta emot rika invandrare och inga fattiga invandrare, det skulle naturligtvis drastiskt minska invandringen, arbetslösheten, bidragsberoendet och kriminaliteten.

  Sverige har inte haft något behov av arbetskraftsinvandring sedan 1973 då oljekris, varvskris och industrikris orsakade stor arbetslöshet bland industriarbetare. Bäst vore om vi helt upphörde med all flyktinginvandring tills alla svenskar och invandrare har jobb och kriminaliteten är tillbaka på 1975 års nivå. Flyktingar skall anvisas till flyktingläger i konfliktens närområde då kan vi hjälpa 100 gånger fler människor till samma kostnad, plus att vi slipper alla problem med integration, arbetslöshet, bidragsberoende och kriminalitet.

 5. Ni i Sverige måste læra skilnad på att ta emot en miljon främmade och rasism, skilnad på att kritisera andras sett at leva och rasism, samt ni måste læra er att rasism och skepticism lika gjerne går från mörkhyade gentemot ljusa. Vi har alla en stamkjänsla. Dumt att låtsas annat.
  http://taansvarfordegselv.wordpress.com/2013/07/21/innvandring-og-innvandrere/
  http://taansvarfordegselv.wordpress.com/2014/01/21/hvem-har-rett-til-a-bo-i-norge/
  http://taansvarfordegselv.wordpress.com/category/oss-mennesker-i-mellom/a-oversikt-over-innlegg/

 6. Det största felet är att man inte redan år 1945 sjösatte lagar som förbjuder såna hatiska angreppskampanjer som riktar sig mot personer som har andra bakgrunder typ religiösa bakgrunder,olika hudfärger,etniska bakgrunder,olika sexuella grupperingar,funktionshinder,partifärger med flera och att man inte dessutom stiftade lagar som gör det olagligt och straffbart att bedriva organisationer där primärsyftet är att angripa och förfölja de personer som i vissa personers ögon inte passar in i Svenska folkhemmet.

 7. Den som icke hatar och äcklas af muhammedanerna och af muhammedanismen, han hafver icke ett spår af mensklighet i kroppen.

  Och hvilken del af muhammedanismen, muhammedanernas vanföreställningar om verkligheten, förkastar du icke sjelf? Om ingen del, är det ju klart, att du sjelf faktiskt är muhammedan. Könsstympningarna, slafveriet, kvinnoförtrycket, de påhittade figurerna apguden, änglar, andar, djefvulen, en flygande häst… Ty du vill väl icke kalla muhammed för det han fullt ut bevisligen var: en galning och bedragare.

 8. vi är realister inte rasister och att inte tycka om islam har inget med fobi eller rasism att göra men så långt tänker ju inte ni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s