Om mig

Jag föddes 1970 och bor i Borgholm och nås på e-postadressen:

tjerlerup     @ gmail   .    com

Jag jobbar som undersköterska och är aktiv i olika människorättsfrågor.  Jag är släktforskare och amatörhistoriker. Jag är utbildad samtalsterapeut, undersköterska och stödpedagog inom LSS. Jag har varit aktiv antirasist sen jag var i tonåren. Jag är fotvandrare. Jag är undersökande och grävande medborgarjournalist.

Jag har dessutom varit aktiv för sexuella minoriteters rätt. Jag grundade bland annat en stödorganisation mot övergrepp i BDSM och HBT-världen. Jag har varit aktiv på darkside.se.

Politik

Min bakgrund är brokig.

Jag har varit en politisk människa hela mitt liv. Jag är en sån där jobbig typ som reagerar när nåt är fel. Men jag har också alltid varit en sökare. Min ledstjärna har varit idén om att världen är en enhet och att alla människor har lika rätt till utveckling, välstånd och frihet!

Som många sökare har jag även hamnat på fel väg tidigare. Jag var aktiv i en sektliknande konservativ politisk rörelse som kallas EAP i många år (konservativ men för invandring). Numera är jag aktiv i att avslöja deras galenskaper och varna folk för dem.

Jag har en engelsk-språkig blogg där jag har skrivit en hel del: Lyndon LaRouche is a fraud, samt en liten sida på svenska om EAP, plus en sourceblog om avhoppade studenters syn på organisationen. Den som vill ta den diskussionen om detta får läsa där, eller kontakta mig privat. (Läs även denna artikel: Varning för konspirationsteorier!)

Jag har ägnat mycket tid de sista åren åt att avslöja olika former av politisk extremism och rasism. Jag arbetar mot islamofobi, antisemitism, höger- och vänsterextremism, funkofobi och radikal islamism.

Jag är öppen med vem jag är och vad jag är. Jag en förståelse för hur fel man kan hamna som människa. Det är en styrka att kunna erkänna att man haft fel. Jag har lärt mig mycket av livet och jag står för den jag är. Jag gömmer mig inte bakom masker eller lögner längre! (Och nej, jag har inga skelett i garderoben, jag har mina i skyltfönstret!)

Jag är kritisk till mycket av det jag ser i samhället idag och anser att politikerna tänker och agerar fel i mycket. Framför allt ser jag detta i hur man gång på gång på gång undviker att ta strid mot sånt som fascism, rasism, sekterism, fundamentalism och kommunism. Och det står jag för. Jag har ingen position i samhället att försvara, jag säger vad jag tycker.

Min främsta inspirationskälla har alltid varit Martin Luther King. Speciellt Kings ord att någon dag framöver kommer främlingsfientligheten, rasismen, fattigdomen och svält att ses som lika barbariskt som vi idag betraktar kannibalism eller nazism.

Jag är Socialdemokrat, med rötterna i socialdemokrati, socialliberalism och piratrörelsen.

jag är liberal för att jag anser att alla människor ska ha möjligheten till liv, frihet, välstånd och utveckling och att staten ska blanda sig in i människors val så lite som möjligt. jag är Socialdemokrat för att sociala skyddsnät är något jag betraktar som extremt viktigt. Alla människor ska ha möjlighet till liv, frihet, välstånd och utveckling och det kan bara idag möjliggöras genom en stat som skyddar och stöttar då det behövs. jag är Pirat för att jag värnar om den personliga integriteten mot staters klåfingrighet och kontrollbehov.

Jag samlar material för en bok om Socialdemokraternas och arbetarrrörelsens kamp i Sverige mot nazism och kommunism på 30talet. Det är i arbetet med det materialet, som jag valde att återvända till min mammas och morfars och morfars fars parti: Socialdemokraterna. Kampen för demokratin och allas lika möjligheter som stod i centrum för kampen mot kommunism och nazism på 30-talet imponerade så på mig.

Men ideologiskt har jag ändrat mig väldigt lite de senaste åren. Jag har bara insett att jag är socialdemokrat. Och jag har insett att jag inte behöver hålla med allt S gör idag eller har gjort för att vara det.

Min blogg hade den kryptiska titeln ”Sverige är inte världens navel” fram tills april 2018. Då bytte den namn till ”arga sossen”. Inte för att jag är mot samarbete och kompromisser. Tvärtom. Utan för att jag anser att om man inte står upp för sin åsikt, i alla väder, så är man en liten lort!

En tanke på “Om mig

  1. Pingback: Nils Bejerot och den galna moralpaniken « Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.