Om mig

Jag föddes 1970 och bor i Borgholm och nås på e-postadressen:

tjerlerup     @ gmail   .    com

Jag jobbar i vården och är aktiv i olika människorättsfrågor.  Jag är släktforskare och amatörhistoriker. Jag är utbildad samtalsterapeut, men har ingen praktik än. Jag har varit aktiv antirasist sen jag var i tonåren. Jag är fotvandrare…

Jag har dessutom varit aktiv för sexuella minoriteters rätt. Jag grundade bland annat en stödorganisation mot övergrepp i BDSM och HBT-världen, som numera avsomnat av diverse olika anledningar. Jag finns både på polyheart.se och darkside.se. Och nej, jag har inga skelett i garderoben, jag har mina i skyltfönstret!

Politik

Min bakgrund är brokig.

Jag har varit en politisk människa hela mitt liv. Jag är en sån där jobbig typ som reagerar när nåt är fel. Men jag har också alltid varit en sökare. Min ledstjärna har varit idén om att världen är en enhet och att alla människor har lika rätt till utveckling, välstånd och frihet!

Som många sökare har jag även hamnat på fel väg tidigare. Jag var aktiv i en sektliknande konservativ politisk rörelse som kallas EAP i många år (konservativ men för invandring). Numera är jag aktiv i att avslöja deras galenskaper och varna folk för dem.

Jag har en engelsk-språkig blogg där jag har skrivit en hel del: Lyndon LaRouche is a fraud, samt en liten sida på svenska om EAP, plus en sourceblog om avhoppade studenters syn på organisationen. Den som vill ta den diskussionen om detta får läsa där, eller kontakta mig privat. (Läs även denna artikel: Varning för konspirationsteorier!)

Jag är öppen med vem jag är och vad jag är. Jag en förståelse för hur fel man kan hamna som människa. Det är en styrka att kunna erkänna att man haft fel. Jag har lärt mig mycket av livet och jag står för den jag är. Jag gömmer mig inte bakom masker eller lögner längre!

Jag är kritisk till förbannat mycket av det jag ser i samhället idag och anser att politikerna tänker och agerar fel i mycket. Framför allt ser jag detta i hur man gång på gång på gång undviker att ta strid mot sånt som fascism, rasism, sekterism, fundamentalism och kommunism,. Och det står jag för. Jag har ingen position i samhället att försvara, jag säger vad jag tycker.

Min främsta inspirationskälla har alltid varit Martin Luther King. Speciellt Kings ord att någon dag framöver kommer främlingsfientligheten, rasismen samt fattigdom och svält att ses som lika barbariskt som vi idag betraktar kannibalism eller nazism.

Jag är sen 2003 liberal.  Jag var med och grundade Liberaldemokraterna september 2010 men hoppade av. Jag har dessutom varit medlem i Piratpartiet i flera omgångar med start 2010.Lämnade Piratpartiet 2014 och definierar mig som Socialdemokrat och liberal nu.

Om du vill veta mer om min syn på liberalism kan man läsa: ”Min liberalism”, min artikel om individens rätt gentemot överheten, om styrka och svaghet, eller denna artikel om min syn på politik och demokrati. Här är en artikel om hur jag kommit fram till min världsbild. Här är en om ALLA individers rätt till skydd mot förtryck. Om ni är nyfiken på hur jag ser på religion kan ni kika här.

Mina artiklar på temat Demokrati 2.0 är också talande.

One Response “Om mig” →
1 Trackback For This Post
  1. Nils Bejerot och den galna moralpaniken « Sverige är inte världens navel!

    […] Om mig […]

%d bloggare gillar detta: