Muslimska röster om Sverigedemokraternas (& andras) hets mot islam

Jag har kikat på några av länkarna i Svartens länksamling och vill lyfta fram några kommentarer till islamofobin i Sverige, från de som är måltavlan för Sd:s kampanjer. Det är ingen slump att de inlägg jag valt har skrivits av kvinnor. Några av bästa inläggen mot Sverigedemokraternas islamofobi som jag sett har skrivits av muslimska kvinnor. Sd utmålar dem som offer och viljelösa våp, men det är verkligen inte någon sanning!

PinglanMadde

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag är muslim

Nu behöver jag skriva av mig lite irritation och lite… Ilska faktiskt. Men i vanlig ordning vill jag påpeka att ett tonläge är väldigt svårt att uppfatta i en text. Ni får helt enkelt tänka er att jag talar i ett normalt tonläge, lugnt och sansat. Fast egentligen så skulle jag vilja skrika och gapa lite 😉

Det är så här förstår ni, jag är så innerligt trött på att alltid bli dragen över samma kant (eller säger man kam?) som alla världens muslimer. Jag är så innerligt trött på att folk alltid tar för givet att alla världens muslimer tycker och tänker exakt lika dant om allt. Och jag är så innerligt,innerligt, innerligt trött på att en del muslimer nästan ber om ursäkt för att de finns.

Nu vet jag inte hur många miljarder muslimer det finns i världen, men jag vet en sak. Lika många muslimer som det finns i världen, lika många oliktänkande hjärnor finns det. Lika mångamänniskor finns det. Man säger ju aldrig att alla Svenskar vill och tycker samma sak. Nej, för det finns 9 miljoner människor i Sverige, och alla 9 miljoner tycker olika om olika saker. Det samma gäller alla miljarder kristna i världen. Inte tror vi att alla kristna i världen tänker och tycker samma sak jämt? Nej, det gör vi ju inte, för vi vet att människor är olika.
Men varför är det så att muslimer jämt och ständigt dras över den där kanten, om och om igen?! Varför tror man att alla muslimer tänker, tror och tycker likadant i alla frågor? Kan ingen svara mig på det?

Vet ni vad? Jag är muslim. Och jag är svensk. Och jag är kvinna. Och vet ni vad mer? Gud har gett mig en fin hjärna och jag har begåvats med att tänka och fundera och tycka saker med den, helt själv. Och jag är stolt över att vara muslim. Och jag är stolt över att vara svensk. Och jag är stolt över att vara kvinna. Och jag är förbannat stolt över min hjärna som gör att jag kan tänka och tycka precis som jag vill helt själv. Jag är så himla stolt över allt det här att jag inte tänker be om ursäkt för att jag finns. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag är muslim.

Nu vill jag inte att det jag skriver här ska missuppfattas. Men jag måste få det sagt.
Jag kan inte svara för vad muslimska kvinnor tycker och tänker i olika frågor. Jag kan bara svara för vad jag tycker. Jag är inte ”muslimska kvinnor”, jag är liksom en enskild person.

(…)

Anagina-valet

Diskriminering på hög nivå

Sveriges radio gjorde en undersökning där en kvinna med sjal och en kvinna utan sjal sökte 200 jobb. Kvinnorna hade samma meriter, men ändå var kvinnan utan sjal intressant för fyra gånger fler arbetsgivare än kvinnan med sjal.

Jag förstår verkligen inte vart samhället är på väg om man har 4 gånger större chans att få jobb om man skippar sjalen? Det är en sjal! En tygbit som täcker lite hår, vad är grejen? Vi snackar inte burka där du inte kan identifiera personen, utan en vanlig kvinna med vanliga kläder som bara valt att täcka lite hår.  Kommer sjalen att förhindra henne att prata lika bra? Är hon inte lika kompetent för att hon täcker lite hår? Kan hon inte svenska för den lilla tygbiten? Folk förstorar upp saker som inte bör förstoras. Folk gör saker mer komplicerade än vad de egentligen är. Vad tycker ni om det här? Diskriminering grundat på religion är fel, finns inga ursäkter,det är bara fel

Cherinomohammed

Sverigediktatorerna glömde en liten detalj…

Vissa partier hycklar mer än andra. Inför debatten som Sverigedemokraterna slog på stora trumman för skrevs det massor på rasistiska bloggar om att ingen muslim ”vågade” ta debatten med den islamofobiske hatpredikanten Spencer. Jag avböjde att debattera på ett språk jag inte behärskar på modersmålsnivå men erbjöd mig ta en debatt med Sverigedemokraternas egna representanter, på svenska, om islam och muslimer i Sverige. Det är ett erbjudande som än idag står kvar. Jag förstår inte riktigt varför en amerikan skall lägga fram Sverigedemokraternas argument – lite som att säga att de inte klarar av det själva. Men för all del – det är muslimerna som är fegisar.

Hur som helst. Man kan på en mängd bloggar, bland annat Ekeroths blogg (som jag inte länkar till av principiella skäl) läsa att förfrågan ställts till en mängd muslimer, men att ingen vågat tacka ja. En liten detalj som de glömde ta med var dock att det faktiskt finns muslimer som tackat ja till debatten.

En mr Naim Khan från Göteborg anmälde sig frivilligt och sa att han gärna ställde upp på debatten om han fick vara med på samma villkor som Spencer. Enligt Sverigedemokraterna skulle Spencer först hålla en föreläsning på 40-50 min, därefter skulle debatten inledas med att varje debattör fick 10 minuter på sig. Det skulle alltså innebära att Khan skulle ha 10 minuter på sig att besvara det som Spencer malt på om i 50-60 minuter. Med andra ord skulle han omedelbart sättas i försvarsposition. Khans förslag var att båda skulle få föreläsa lika länge innan debatten. Ett annat krav som Khan hade var att moderatorn skulle vara neutral. Det gillades inte av Sverigedemokraterna som drog slutsatsen att ingen muslim ”vågade” ställa upp. Att deras metod inte var särskilt demokratisk var inte en tanke som slog dem.

Hela korrespondensen mellan Ekeroth och Khan finns att läsa här.

För min del, står mitt erbjudande kvar. Jag är – till skillnad från Sverigediktatorerna – ingen fegis, Jag debatterar gärna med dem. På svenska och på lika villkor. De trodde väl att muslimerna de bjöd in var korttänkta och lätmanipulerade. De glömde att de inbjudna personerna INTE ingår i deras egen partikrets. Det är som min fina bloggvän Gun sa i en kommentar i ett inlägg nedan. Om en sverigedemokrat skulle säga att jag var smart skulle jag ta det som en förolämpning.

Miriams blogg

Haha, alltså varför har folk emot oss muslimer?!

(Om Skånepartiets kampanjer mot islam…)

Verbavolantscriptament

Sverigedemokraterna

Okej, alla vet redan att sverige demokraterna ogillar invandrare, men varför ska de hålla på och kränka dessa oskyldiga människor? Ja, de är människor, precis som mig och dig! Fattar liksom inte vad de vill komma fram till?
Under alla åren jag gått i grundskolan på har vi elever matats in med en jädrans massa saker. Bland det allra viktigaste vi lärt oss så var det ”inte kränka, inte diskriminera, inte mobba, inte frysa ut, respektera ALLA (notera A L L A) vare sig etnicitet osv. osv”
Är det här bara något man lär sig och sedan glömmer bort? Oj då, då måste jag ha missförstått det hela! Jag trodde det var meningen att vi skulle ta det steppet längre och verkligen följa dessa regler, inte bara lära ut det till de små barnen!
Jag är medveten om att yttrandefrihetsgrundlagen existerar här i Sverige och det har jag alltid betraktat som något positivt. Denna lag ska utövas på bästa möjliga sätt. Med hjälp av den lagen ska folk utbyta tankar, idéer och erfarenheter utan att kränka en viss folkgrupp som SD gör!
Tänk steget längre och rösta inte på sverige demokraterna!
Missbruka inte yttrandefrihetsgrundlagen!

Saarasaariioniitaa

Fatta?!?!

En riktig muslim är en, vars tunga och händer alla människor är trygga från“. (hadith)

Bland synder som fortlever är gräl, slagsmål och dråp. Dessa är i islam skamliga och tunga synder som därför aldrig borde förekomma bland muslimer. Islamförpliktigar muslimer särskillt strikt att respektera människans rättigheter och människoliv. Redan enligt denna islamiska princip är det oförenligt med islam att utsätta för fara och göra skada till någon människa. Islam är sannerligen, religion som Allah har prytt med följande kännetecken:

 • rättvisa
 • människovänlighet
 • gott beteende (med god etik) – dvs. god islamisk akhlak.
 • I islam är människoliv heligt och får inte utsättas för fara. Orättvist och medvetet mördande är i islam inte bara en av de tyngsta synder mot Allah och diin-ul-islam, utan även brott mot mänskligheten. Detta är explicit uttryckt i Koranen:

  om någon dödar en människa som inte själv har dödat någon eller försökt störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv, skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet.

  (Koran, V : 32)

  Islam anser mänskligheten vara en stor släkt vars medlemmar bör hjälpa, skydda och respektera – inte mörda – varandra. Denna ståndpunkt har islam vad gäller hela mänskligheten, alla människor oberoende av deras ras, färg, tro eller ideologi. Mänskligheten har, efter långa och bittra erfarenheter, adopterat denna storartade tanke i FN:s ”Charter On Human Rights” som såg dagens ljus efter 2:a värdlskriget. I punkt 2 av detta dokument står det: “Varje individ har rättighet till liv, frihet och personlig trygghet.

  Enligt den punkten har alla människor, individer och nationer som undertecknar “Charter On Human Rights”-dokumentet en moral och internationell förpliktelse och skyldighet att respektera den här princip som formuleras i dokumentet.

  Islam formulerade dock denna princip av respekt mot människoliv och mot individens person för 1400 år sedan som religiös och moralplikt för varje muslim. Muhammed () uttrycker det på det mest klara sättet i hadithen som artikeln börjar med:

  “En riktig muslim är en, vars tunga och händer alla människor är trygga från“.

  Hadithen uttrycker klart att ingen muslim får ofreda, och speciellt inte utsätta för fara, någon annan; vare sig med sina ord eller med sina handlingar (händer).

  Detta är en allmän princip i islam som gäller muslimens förhållande till andra människor i allmänhet. Om islam ställer en sådan strikt princip vad gäller muslimernas förhållande till alla människor, då kan vi bara ana vilka principer den ställer när det gäller muslimernas förhållanden med varandra!

  I själva Koranen och i Hadithen (Sunnah) finns det många viktiga rekommendationer och klara regler om ömsesidig vackert beteende bland muslimer, rekommendationer och regler som alla muslimer måste känna till och efterfölja (tillämpa i sitt liv), om de önskar vara människor och muslimer.

  Allah Den upphöjde säger i Koranen:

  De troende är bröder. Försona därför två bröder som är oense och frukta Gud – kanske skall ni erfara barmhärtighet.

  Absolute Banana

  Election Question Number 1

  Det finns 1001 skäl för att inte rösta på Svärjedetonanterna. Bokstavligen. Förekomst av humanism, intelligens, samvete, heder och själ är några få uppräknade skäl. För min del kan jag summera en betydande del av dem till ett enda – Svärjedetonanterna är ett livsfarligt hot mot mig som svensk muslim med ursprung i ett utomeuropeiskt land. Partiet står för en invasiv politik som ämnar försura livet för dem som det opponerar existensen av. Det finns dock folk som tänker lägga sin röst på dem, som Ali Afro här nere. Min fråga till dig är –varför vill inte du lägga din röst på Svärjedetonanterna? Skriv dina anledningar så får vi se om vi kan besvara några andra personers frågetecken.

  Fattis

  Inte bara Åkesson

  Här kastar jag mig emellan politik och mode :)

  Det är inte Åkesson här i sverige som skapar rubriker.

  Läste Svd idag och Här En britisk nationalistledare deltog i BBS:s debatt program Question Time där publiken får ställa frågor till politiska ledare.

  I programmet fick Griffin svara på varför han kallat islam ”en galen och ond tro”. Han sade då att islam har sina goda sidor, till exempel skulle inte bankerna ha tillåtits att löpa amok, men han hävdade att dess grundläggande värderingar inte stämmer med det brittiska samhällets syn på yttrandefrihet, demokrati och jämställdhet för kvinnor.

  Ok, då vet vi vad han tycker. Skönt att många i publiken inte höll med och hade utländska rötter.

  Ni som läst mitt inlägg om Åkesson vet mycket väl vad jag tycker.
  Hat finns överallt, jag vill tro att det är av ren okunnighet och avsaknad av moral och heder detta uppstår.

  Min pappa säger har man inte 3 grundläggande saker är man inte männsklig.
  Heder, moral och samvete.

  Vill hålla med i detta. Har man Heder så vill man inte ont vare sig till andra eller sig själv.

  Heder eller ära är ett antropologiskt och sociologiskt begrepp kopplat till social status, och är ett begrepp för andra människors uppskattning av en människas personligavärde. Hederns syfte är att bevara ordningen i ett samhälle.

  mora´l, uppfattning om rätt och orätt.Termen moralisk används som sammanfattning av de beteenden som överensstämmer med god sed för en enskild människa, grupp ellerkollektiv av människor. Det betecknar vidare en uppfattning om känslan av vad som är riktigt ur sedlig synpunkt; förhållandet att handla på ett sedligt riktigt sätt eller förmåga därtill. Ett näraliggande begrepp till moral är etik: Etiken är läran om moral

  samvete, förmågan att uppfatta (moraliskt) gott och ont, rätt och orätt, ofta ansedd som en viktig del av personligheten. Samvetet har ofta givits en religiös eller naturrättslig tolkning, men numera är relativistiska tolkningar vanliga: samvetet ses som en frukt av uppfostran och rådande sociala normer. Samvetet är av fundamental betydelse för FN:s universella deklaration om de mänskliga rättigheterna, som utgår från att alla människor är utrustade med förnuft och samvete. Samvete anses alltså vara någonting medfött, och samvetslöshet något som betingats av dåliga upplevelser, och räknas som en störning. Samvete korrelerar med moral som är socialt betingad.

  Tycker synd om dessa människor som inte kan respektera varandra.
  Vare sig man är muslim, kristen, ateist, jude eller new agare.

  Fattis

  Ja, lilla Åkesson

  Tror inte det ungått någon vad lilla Åkesson skrivit i sin lilla debatt artikel.
  Har själv inte hunnit läsa den utan bara hört talas om den.
  Vet inte om jag vill eller snarare orkar läsa en artikel skriven av en man som hittar på en massa snack.

  För den nyfikne finns den att läsa Här

  Han utgår inte från fakta utan snarare vad han TROR.
  Ok, man får tro vad man vill men är man en politiker så får man ta och ha lite fakta i ryggen.

  Läs Här om alla felen i Åkessons artikel.

  Men å andra sidan han får en genomslags kraft som lockar väldigt många.
  Man säger ju att alla PR är bra PR. Och det håller jag med om, även om det är dålig PR så är det ändå PR.

  Jag får ge honom lite ros han vet precis vad han ska säga för att folk ska lyssna. De människor som inte heller vet fakta lyssnar, nickar och håller med.

  Imam Keilan har svarat lite kortfattat om artikeln Här

  Man blir lite……jag vet faktiskt inte vad jag blir.
  Är trött på att ge sken av att jag blir ledsen, kan inte bli ledsen längre.
  Blir bara trött på att folk inte kan RESPEKTERA att alla inte är som dem.

  Ja ja det gäller mellan ALLA, vare sig du är muslim, icke troende, kristen, jude om du så vore en Alien så gäller det att respektera.
  Sen om man inte håller med om allt andra säger det är en annan sak men då har man ialla fall respekten till varandra.

  Några svenska muslimer kommenterar artikeln Här

  Ok, erkänner jag blir nog lite ledsen av all okunnskap som finns bland människor. Önskar folk vågade komma fram och fråga mig varför jag valt att bära hijab, eller bara fråga något om islam. Vad som helst kan jag inte svara där och då så lovar jag att undersöka saken och återkomma.

  Vem vet du kanske lär dig något du aldrig hade lärt dig annars.

  Så ett litet tips till alla människor som inte är mussar FRÅGA.

  Som man säger på hjärnkontoret, frågar man ingenting får man ingenting veta.

  Kan sägert skriva mycket mer men det blir så himmla mycket att läsa då.
  Hör av er om ni undrar något. Kan bara svara för mig själ hur jag tolkar och tänker.

  Så då har även jag gett mig in i poliker debatten :P

  Dessutom…

  Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

  Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

  Muslimer som bloggar! (Extern länk)

  För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem. Läs gärna artikeln myten om massinvandringen som de skrivit.

  Div: DN, Expressen, Politikerbloggen, Fn, Mina vardagsbetraktelser, PI, PI, Tankar, GP, Varjager, Svd, Svd, Dn, Sds, Sds

  ———————–

  Läs även andra bloggares åsikter om 

  18 tankar om “Muslimska röster om Sverigedemokraternas (& andras) hets mot islam

  1. Visst är muslimer individer som inte är identiska, men om de inte hade varit annorlunda i genomsnitt än svenskar, så hade vi inte haft exempel på könsseparerad simundervisning, skolor som slutar servera fläskkött, krav på att ta bort julpynt och att flytta skolavslutningar från kyrkor och att sluta sjunga psalmer m.m. m.m.

   Detta bevisar att muslimer är tillräckligt annorlunda i snitt för att genom sitt blotta antal tvinga svenskar till, många gånger oönskade, förändringar.

   Och detta är bara början. Ju fler muslimer, desto större krav på att svenskarna ska ändra sig.

   Det är fullt legitimt att politiskt verka mot detta, att rösta mot detta.

  2. Niklas. Det är det. Fullt legitimt. Det har jag inga problem med att något protesterar mot.

   Men att sprida hat och hets mot islam och demonisera islam och muslimer genom att kalla dem nazister eller värre än nazismterna, som Sd gör är inte legitimt! Inte alls!

   Ser du skillnaden? Jag ser den!

  3. Man måste först och främst inse att islam är ingen religion. Det är en drygt 1400 år gammal ideologi som har ett visst inslag av religion. Denna ideologin styr muhammedanens liv i detalj. T.o.m. åt vilket håll man ska vara vänd när man skiter.
   Islam har historiskt sett väldigt starka band med nazismen och fortsätter i princip ”jobbet” som Hitler inte hann avsluta. Nämligen utrotning av judar.
   ISLAM betyder underkastelse och är därför oförenligt med demokrati.

  4. Jag har fortfarande inte sett ett legitimt exempel på skolor som gjort allt det du pratar om Niklas (utom möjligen simundervisning men det handlade om vuxna). Det är ingen genomgående trend att skolor tex. firar avslutning i kyrkor utan i andra typer av lokaler som finns av rent praktiska skäl. I min uppväxt på 70-talet har jag varit med om båda i olika åldrar.

   Däremot har jag på nära håll sett SVENSKA föräldrar ta strid om avslutning i kyrkan eftersom de inte vill att deras barn ska utsättas för religionspåverkan. Något som (naturligtvis?) SD och liknande röster försökte göra till att det var en anpassning till det muslimska.

   =/

  5. Ungefär som pinglan Madde uttrycker det: en tygbit är en tygbit och bör inte skrämma någon.

   Muhammedkarikatyrerna är en tecknad pappersbit och bör inte heller skrämma någon.

   Vi lever i de lättkränktas samhälle… suck.

  6. Fel D. Sade!

   Svenska föräldrar tar inte strid om avslutning i Svenska Kyrkan p.g.a något slags religionspåverkan. Det är en fråga om att bevara svenska traditioner och vidarbefodra den till sina barn.
   Upprörande är däremot att muslimska föräldrar vägrar sina barn att delta i skolavslutningar enbart p.g.a. avslutningen hålls i en kyrka.

  7. Thomas har en poäng. Varken tygbitar eller papperslappa borde skrämma någon. Problemet är att extremister lever på att göra det ovana och kanske provocerande till det skrämmande.

   Caesar. Är du intresserad, eller inte, av hur muslimer tänker? Du bloggar väl inte, och sprider idéer, utan att själv ha satt dig in i hur folk tänker, hoppas jag?

   Diktsamling… Det säger det mesta om dig och jag hoppas du råkade ”skriva fel” eller så. För det är oerhört pinsamt av dig att säga nåt sånt!

  8. Det finns många saker nedskrivna här som är så sanningsbefriade, så outlandish, så ogenomtänkta att det skulle ta eoner av inlägg bara för att bemöta dumheterna.

   Den allvarligaste tordes ändå komma från Torbjörn! Nu vill jag ha en förklaring – varför kallar du mig för en kvinna?! 😛

   (För den humorlöse rasisten behöver jag förklara att är retsamt ironisk mot Torbjörn och detta på intet sätt återspeglar era normaliserade lögner om vad muslimer anser om kvinnor).

  9. @lennart

   Jag borde ha använt ordet ”mot” i stället för ”om”. För det är det jag har upplevt som lärare. Svenska föräldrar som opponerat sig mot avslutningar i kyrkan.

   Den enda elev som vägrat gå in i en kyrka (jag jobbar i ett rätt invandrartätt område) är en svensk elev eftersom han inte fick ha kepsen på.

  10. Pingback: Diverse läsvärda saker « Johannes Blogg.

  11. Islam har två ansikten: en god och en ond. Var och en får själv välja vilken av dessa är sant. Oftast väljer man att visa den som passar bäst vid ett visst tillfälle. Vad Islam verkligen är kan man tydligt observera i samhällen med en betydande muslimsk befolkning. I sådana samhällen visar Islam den onda och intoleranta sidan, just den som många av oss liberaler och demokrater är rädda för. Samma tendenser som i övriga världen kan vi observera i Sverige: kvinnoförtryck, månggifte, hedersmord, våldsamma upplopp, antisemitism och intolerans mot allt som våra samhällen står för. Jag förstår inte hur människor som säger sig vara liberala, som den norske terroristen Breivik, försvarar den intolerans mot oliktänkande som Islam står för.

  12. Tack för en intressant läsning. jag har följt Cherin Mohammed förut och jag finner det väldigt intressat att läsa ur muslimska kvinnors perspektiv. Har alltid jobbat mot rasism och finner det intressant hur mycket folk har att säga om saker som dom vet så lite om. Dom största rasisterna i världen är faktiskt dom mest ignoranta och okunniga människor. Dom som fått sin fakta genom att titta på tv och läsa tidningarna istället för att lära känna människor i verkligheten. Dagens största problem är att media, internet, politik osv har fått människans sunda förnuft att sluta tänka. Vi kastar oss blint in i saker som vi tror att vet något om och därifrån växer det fram gräsliga vaneföreställningar om hur världens etniciteter fungerar. Dom flesta borde väl förstå att det finns olika människor och olika tankesätt hos alla människor och i alla religioner. Inte vill man väl som svensk bli dragen över samma kant och ihopkopplad med Helge Fosmo, Örebromannen, Mangs och andra extrema människor som även som kristna och svenskar gjort sig skyldiga till hemska brott? Jag vet inte riktigt vart vi är på väg som människor? som kristen kan jag bara tycka att den dagen som Eva bet i det giftiga äpplet och började synda så har människan bara fortsatt att frossa i det där förbaskade bittra äpplet!

  13. Till Lennart. Du borde läsa inte rasist men,, så du får dig lite fakta. Och en anledning att man på en skolavslutning inte har religiösa tecken är för att du ska kunna gå på din skolavslutning oavsett trosuppfattning. Och lär dig inse att varje muslim är inte stöpt i samma form precis som inte varje kristen eller av judisk tro är det heller. Och muslimska kvinnor kan faktiskt tänka själva. Och vad spelar det roll om en kvinna bär hijab, retar du dig lika mycket på någon som bär ett halsband med ett kors. Inget av det är förtryck i grunden, utan ett uttryck för sin tro. Sen finns det män i alla trosuppfattningar och samhällen som vill trycka ner kvinnor, det har och göra med en mans egen attityd och inte en hel religion eller vad man väljer bära på huvudet.

   Övrigt: Sluta lägg islam som en kollektiv skuld, Du kan säga du är kristen men bete dig som ett svin-men du kastar inte kollektiv skuld på kristendomen, Varför gör vi islam den orättvisan att lägga den i kollektiv skuld för ett helt samhälles uppbyggnad. Det är inte rättvist mot vare sig islam i sig själv eller mot de människor som känner att islam passar bäst med den synen dom har på gud. Den stereotypa bilden av vad islam är , är inte den sanna bilden. Att studera islam tar tid och kräver ett öppet sinne och att fråga människor med bra kunskap när man undrar. Men har man ett stängt hjärta så lär man sig aldrig förstå för då har man tappat kunskapen att lyssna.

   Och underkastelse betyder , underkastelse mot Gud , INTE mot människor. Det är en stor skillnad.

  14. Sudda bort mot för blir fel innebörd. Underkastelse menas samspelet mellan den enskilda människan och gud. Dvs underkastelse inför gud, INTE att man ska underkasta sig andra människor. Det är skillnad!. Det jag personligen gillar i islam är konceptet att Gud är en och att det inte finns en treenighet. Att jesus var en profet men INTE guds son.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s