Melody Farshin om Sverigedemokraterna

(Tack till Svarten för tipset… Melody har en blogg som ni kan hitta här!)

(Och en present till debattören VX som brukar hänga här på mina diskussionssidor)

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!

Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Varken burka eller Sverigedemokraterna!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem, och läs deras senaste veckobrev.

———————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

5 tankar om “Melody Farshin om Sverigedemokraterna

 1. Nåja, nu är väl knappast halmgubbe och ad hominem argument från någon fjortisbloggare kanske direkt något som man skall ta seriöst. Den andra videon var mer intressant, varför gick den islamiska världen från ett centrum för vetenskap till ett totalt mörker? T.ex. från denna del av världen har inget större vetenskaplig upptäckt eller uppfinning kommit på över 700 år och inget universitet i den islamska världen finns med på den internationella topp 500 listan,
  http://scitation.aip.org/journals/doc/PHTOAD-ft/vol_60/iss_8/49_1.shtml?bypassSSO=1

  Det kan ju uppenbarligen inte bero på att man inte har någon vetenskapstradition och knappast eller på resursbrist när några av världens rikaste länder är islamska. En huvudförklaring verkar faktiskt mer vara den intoleranta, vetenskapsfientliga, fatalistiska islam som kommit att dominera i, och ligger som en död hand över, denna region. Den del av världen är knappast något föredöme som har något att lära andra länder på något område, allra minst vetenskap, snarast utgör den ett varnande exempel!

 2. Samma debatt om vad man gör med oljepengarna finns i Norge som i arabvärlden. Ska man lägga dem på hög (dvs investera dem i aktier) eller bygga infrastruktur (som Dubai gjort) eller satsa på vetenskap för framtiden.

  Sen säger jag inte att arabiska länder är utan problem. Att vetenskapen halkat är ett faktum. Men detta gällde för hela världen. Den industriella och vetenskapliga revolutionen föddes i Europa (trots all intolerans här) och har spridits. De arabiska länderna marscherar framåt på detta området med stormsteg, vilket alla som följt debatten om irans känkraft kan se!

 3. @ jerlerup

  Om du läser artikeln så ser du att den vetenskapliga utvecklingen i den islamska världen inte alls går framåt med ”stormsteg” utan att den hindras av islams förlamande inverkan och gjort att dessa länder halkar. Visst har dessa länder tagit till sig ny teknik, men de utvecklar den inte!

  T.ex. Irans kärnenergiprogram är knappast något vetenskapligt genombrott som tillför världen ny kunskap (Iran är INTE ett arabiskt land! Kalla inte en iranier för arab, risken är stor att de tar det som en förolämpning.) Men visst kan man faktiskt se Iran som något av en ljusglimt när det gäller utbildning och vetenskap, men de skiljer sig ju också väsentligt från andra länder i området: det är annan folkgrupp med annan kultur (där utbildning alltid varit centralt, inte förlamande fatalism) och historia och de har en annan tolkning av islam.

 4. Tack för länkandet kära du! Jag länkar tillbaks ikväll när jag lägger upp min nya video. Där har jag svarat på vissa av de kommentarer som SD-anhängare skrev till mig. Säg gärna vad du tycker!

  Grym blogg du har:)

  Mvh,
  Melody

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s