Synliggör muslimska bloggare – bekämpa Sverigedemokraternas okunskap och intolerans!

För att bekämpa Sverigedemokraternas intolerans tror jag det är viktigt att riva de murar som finns mellan invandrare och så kallade ”svenskar”. Med tanke på partiets hetskampanj mot islam är det nog speciellt viktigt att riva murarna mellan muslimerna och resten av svenskarna. Därför länkar jag idag till en länklista med muslimska bloggare.

Nån bloggare i bloggosfären, jag minns inte vem, beskrev antirasism på ett väldigt bra sätt.

Han eller hon sa ungefär så här: ”Om någon anser rakt av att alla muslimer är galna så är det inte bra. Men så är det inte oftast. Oftare säger de att ‘alla muslimer är galna utom vår skomakare Muhammed och vår granne Naima med sina tre barn och hennes man Reza, samt givetvis den trevliga busschauffören på vår linje’… Ju mer man utsträcker denna krets av personer som en person har mött, träffat och lärt känna, ju mindre fördömer den personen ALLA från den kulturen. Till slut säger personen inte alls att ‘alla muslimer är galna’ utan börjar uttrycka sig mer nyanserat. Som att ‘fundamentalisterna är galna’ och kanske senare att fundamentalisternas idéer och ledare är galna.”

Exakt så bekämpas rasism och främlingsfientlighet bäst!

Därför länkar jag idag till Svartens lista på muslimska bloggare. Listan är en blandning av precis allt. Det gillar jag med den. Här hittar du allt från liberala sekulära muslimer till djupt troende muslimer, från muslimer som är trötta på politik till muslimer som är med på valsedlarna. Här hittar man allt från den galne Mohammed Omar med sitt förintelseförnekande till de som tror på människorätt och samarbeta över religionerna och folken.

Kort sagt här är allt från fundamentalismen till det sekulära, det som visar spännvidden, både positivt och negativt, i det som är islam. Klicka på länken här: Muslimer som bloggar

Jag kommer själv att medvetet referera till en hel del av dessa bloggare de kommande dagarna och citera och länka till dem. Det är värdefullt i debatten mot Sverigedemokraternas idéer.

”En man hade tre vänner, vissa som var närmare honom är andra. Han blev drabbad av en olycka och mötte den närmaste av de tre till honom och sade, ”Den och den olyckan har drabbat mig, och jag skulle uppskatta din hjälp.” Han vägrade, så mannen gick till den näst närmaste vännen och sade, ”Den och den olyckan har drabbat mig, och jag skulle uppskatta din hjälp.” Han sa, ”Jag kan följa med dig dit du vill gå, men jag kommer att lämna dig där och komma tillbaka.” Så han gick till den tredje vännen och sade till honom, ”Jag lider av den och den olyckan, kan du hjälpa mig?” Han sade, ”Jag kommer att gå vart du än går och vara vart du än är.”

Den första vännen är hans rikedom, vilken stannar med hans familj och inget utav det följde honom [till graven]. Den andra var hans familj och stam, de följde med honom till hans grav och gick sedan tillbaka, och lämnar honom där. Den tredje är hans handlingar, och ens handlingar är alltid med honom vart han än går och existerar vart han än är.”

Återberättad av ‘Ubaid bin ‘Umar, Hilyatu Al-Auliyâ’, vol 3, s 269 (källa)

Nyheter: Sds, Mynewsdesk, Skånskan om våldtäktsstatistiken, Mynewsdesk, HD, Pb, Fn, Pi, Svd, Dn, Dn, Nsd, Fb, Dagen, AB, Expressen, Expressen

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!

Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismen

Varken burka eller Sverigedemokraterna!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem, och läs deras senaste veckobrev.

———————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

23 tankar om “Synliggör muslimska bloggare – bekämpa Sverigedemokraternas okunskap och intolerans!

 1. Jag har tidigare frågat men tycker inte jag fått ett klart svar, Jerlerup.
  Anser du att det du kallar ”hets” mot religionen islam är detsamma som hets mot alla muslimer?

 2. Här är två frågor till dig:

  * Finns det något land som har en muslimsk majoritet, som inte är ett muslimskt land?

  * Finns det något muslimskt land som behandlar minoriteter väl?

 3. varg. Om man generaliserar om alla muslimer eller demoniserar tron är det det. Dvs om nyanser saknas.

  Till den andra frågande. Muslimska stater behandlade minoriteter bättre än alla kristna stater fram till artonhundratalet. Nu behandlas ofta, men inte alltid, sämre.

  De flesta muslimska stater behandlas dem som vi i europa behandlade dem för femtio år sen. Men det går framåt.

  Men en stat är en sak en muslim en annan.

 4. Vem är det som hävdar att alla muslimer är ”galna”? Det är islam som övertygelse som är ”galen” och har väldigt lite positivt att bidra med till dagens svenska samhälle. Däremot finns det ju muslimer som TROTS sin övertygelse har mycket positivt att bidra med, men det gör ju inte övertygelsen i sig mer tilltalande. Det finns ju likaså kommunister och nazister som kan ha många positiva sidor trots sin övertygelse, med det gör ju inte kommunismen eller nazismen bättre …

 5. Säger man att islam är som nazismen så drabbar det de enskilda människor som är troende genom att deras tro och det de FÖRESPRÅKAR i livet beskrivs som nazism! Det kallas demonisering!

 6. Torbjörn:

  du eftersöker högre nivå i debatten med SD och deras falangister. Som man ser så sträcker sig deras goda vilja till bristningstillstånd, och det vänligaste som kommer ut är ”de är så TROTS sin livsstil”. Det vill säga – muslimen är i bästa fall en som förnekar stora delar av sin horribla livsstil alternativt en person som underkuvar sina riktiga tendenser. Vilken nivå ligger det där på?

 7. @ jerlerup

  Nu vänder vi på ditt påstående:
  Säger man att nazismen är som islam så drabbar det de enskilda människor som är nazister genom att deras tro och det de FÖRESPRÅKAR i livet beskrivs som islam! Det kallas demonisering!

  Du missade dock helt poängen, vilket inte vara att ”demonisera” vare sig muslimer eller nazister, utan att man kan mycket väl kraftigt ogilla en persons övertygelse vare sig den är islam, kristendom, nazism, kommunism, nationalism, socialism, liberalism osv. (och nej jag jämställer inte dessa) utan att för den skull ogilla personen!

 8. The Banana. Vad menade du egentligen med det inlägget? Kan du förtydliga dig lite? Jag sa att de demoniseras av Sd, dvs att det inte finns några nyanser i hur Sd och en del andra beskriver islam. DET är faktiskt en fara.

  Vad menar du?

 9. Roger! ATt ogilla är en sak, att kasta skit är en annan. Säger du till en person att dennes idéer är lika farliga som nazismen, eller värre och sen säger ”jag gillar dig som person”, då gäller det att du har koll på ATT dennes idéer är som nazismen.

  Om denna person råkar vara antirasist och antinazist har du demoniserat honom/henne.

  Och islam har många sidor, inte bara en!

 10. Torbjörn:

  det jag menar är hur man ska kunna föra en saklig diskussion när ens motpartner knappast kommer i närheten av saklighet? Du kan ju inte tvinga upp någon som inte vill upp, och många menar att man inte ska gå ner på den nivån – däribland jag själv. Dilemmat blir då hur man ska handskas med debattörer som har bovrollen kr för sig, det gäller bara att hoppa runt och hitta nya ingångsvägar till beskyllningar.

 11. Ah! Tack. Nu förstår jag.

  För det första att jag skriver och tar debatten mycket för LÄSARNAS skull också. Inte bara för den jag debattterar med. Läsarna är väljare och tar ofta till sig bra argument.

  Sen är det så att det finns en del Sverigedemokrater som inte är som alla andra och som ser att jag har rätt i mycket…

  Därför är debatten viktig att ta!

  /T

 12. @ THE Banana

  Så islam är alltså bara ”en livsstil” och ingen egentlig övertygelse? Måste man som muslim ha någon speciell ”livsstil” och räcker det med att ha denna ”livsstil” för att vara muslim? Vad består då ”livsstil” av? Att en man skall odla helskägg och gå klädd i sandaler och kaftan eller vad då?

  Sen behöver en person inte alls ”undertrycka” sina åsikter, det här verkar ju t.ex. vara en mycket trevlig granne som man kan gilla TROTS åsikterna 😀

 13. Som sveriges enda bekänande islamofob så kan jag bara konstatera att de muslimska bloggar du tipsar om bekräftar mina fördomar, eller så har jag inga 😉
  Alla de som jag kollade handlade om att odla ett utanförskap med lite martyrvarning och med ”vi och dom” -tänkande.

 14. Torbjörn:

  jag menar att debatten är med dem som står emellan. Världen består av 3 grupper:

  * de som aldrig ser saker saker som du gör och kommer aldrig att göra det så länge de själva inte vill

  * de som ser dessa saker och är därmed inte målgrupp för debatten

  * de som står emellan och inte vet hur de ska förhålla sig.

  För att kunna en saklig, mogen och framförallt konstruktiv ton måste man handla med likvärdiga valuta. För att dra en analogi i Goodwins laws anda – det är fullt möjligt att det fanns judar, romer och individer ur andra grupper som försökte argumentera mot nazisterna om dennes medborgerliga rättigheter, om dennes människovärde och dennes integritet. Saken var att nazisterna gav blanka fan i vad denne sa, mer än att de blev irriterade över allt oljud när de försökte tränga in dem på flaket på en lastbil.

 15. ”Finns det något land som har en muslimsk majoritet, som inte är ett muslimskt land?”

  Japp. I Västafrika t ex. Gambia, där jag har mina rötter, är islam i majoritet (90 %). Gambia har ingen statsreligion. Detsamma gäller grannlandet Senegal (även där ca 90 % muslimer). Efter frigörelsen från Frankrike hade Senegal en katolsk president, Leopold Sedar Senghor.

 16. De som står emellan ömmar jag mycket om. Men det finns gråskalor också samt alla de som vet att något är fel men som inte just nu gör något åt det. Det finns många skäl att ta debatten.

  Jag förstår vad du säger om likvärdig valuta. De flesta som röstar på sd röstar för att de är rädda för en samhällsutveckling. Inte för att de är rasister. Om man därför ser, förstår och bemöter denna oro, och inte bara förnekar den, är mycket vunnet.

 17. Det låter bra det här.
  Jag är svensk, OCH muslim. Och jag är stolt över att vara både och och vill tas emot på båda ”sidor”. Jag tror också att vi muslimer måste ta åt oss lite mer, t.ex. genom att rösta så att inte SD får någon makt.

 18. Get real jerlerup, jag är inte ”okunnig”, men allmänbildad över medel, du vet fyra språk, tre utbildningar och erfarenhet från ghettot.

  Du har en tråkig förmåga att generalisera ocxh det är jo inte så bra då du i parti och minut kritiserar andra för det samma.

  Jag kan utbilda dig i detta så du inte ramlar i samma grop dagligen, 350.- i timmen och garanterat resultat.

 19. ”De flesta som röstar på sd röstar för att de är rädda för en samhällsutveckling. Inte för att de är rasister. Om man därför ser, förstår och bemöter denna oro, och inte bara förnekar den, är mycket vunnet.”

  Mycket insiktsfullt måste jag erkänna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s