Sverigedemokraternas idéer strider mot FN:s deklarationer och den svenska grundlagen!

Sverigedemokraterna.de har en artikel idag om en mycket intressant rapport idag, som går igenom hur Sverigedemokraternas program kolliderar med FN.s deklaration om mänskliga rättigheter, svenska grundlagen och olika internationella avtal. En ovanligt djup och intressant rapport. Jag uppskattar speciellt att författarna, asylexperten Thabo ‘Muso och journalisten Bill Erlandsson, betonar att politikerna idag gör för lite för att punktera Sverigedemokraternas idéer.

Ladda ner hela rapporten (pdf).

Jag citerar Sverigedemokraterna.de:s kommentar om rapporten:

I en juridisk granskning av Sverigedemokraternas invandringspolitiska handlingsprogram konstatera asylexperten Thabo ‘Muso och journalisten Bill Erlandsson att Sverigedemokraterna vill bryta mot de svenska grundlagarna, Europakonventionen och FN:s Genèvekonvention.

Så här skriver rapportförfattarna i inledningen till rapporten:

Sveriges demokratiska statsskick innebär inte endast att vi får hålla fria och allmänna val i landet. Demokratin förutsätter även att de politiska partier som kandiderar till riksdagen och övriga politiska församlingar håller sig till demokratins spelregler och respekterar de lagar som stiftats för att upprätthålla och skydda demokratin.

Denna rapport visar konkret hur Sverigedemokraterna (SD) konsekvent och på punkt efter punkt avser att åsidosätta de svenska grundlagar, främst 1 kap. 2 § regeringsformen, som garanterar oss vår rätt till likabehandling och skydd av lagen. SD avser också att eliminera betydelsen av FN:s Genèvekonvention om de mänskliga rättigheterna, liksom Europakonventionen om de grundläggande mänskliga fri- och rättigheterna. Dessa är internationella rättsakter som Sverige ratificerat och som därmed står över Sveriges egna grundlagar.

2 kap. 23 § regeringsformen stadgar att ingen lag får stiftas som strider mot Europakonventionen. Ett genomförande av SD:s politik förutsätter därutöver att Sverige lämnar både FN och EU. Men inte ens så drastiska åtgärder medför att vi kan frånerkänna världssamfundet dess rättigheter att genom FN-stadgan kräva respekt för de mänskliga rättigheterna.

De svenska politiska partierna har haft svårt att bemöta Sverigedemokraterna annat än med diffusa och upprörda känslor om ett ”främlingsfientligt högerparti” i största allmänhet. Rapportens metodik att nagelfara SD:s invandringspolitiska handlingsprogram med hjälp av fakta och juridisk granskning kan stärka alla politiker och andra som vill bemöta SD med vederhäftiga argument. Den kan också stärka de journalister som verkligen vill granska SD:s politik.

Nyheter om Sverigedemokraterna!

* Kulturdelen i Helsingborgs Dagblad har en intressant kommentar av HD:s kulturchef Gunnar Bergdahl om Sverigedemokraternas valfilm som rekommenderas. Läs den här!

* Ali Esbati har ett inlägg om de grön-rödas asylpolitik. De vill ta bort kravet på försörjningsplikt vid anhörig invandring t.ex. Esbati skriver: ”Det ligger mycket i det Kalle Larsson (V) skriver: ”Detta är planen för att skapa Europas överlägset mest humana migrationspolitik”.” Läs det inlägget här!

* Migrationsverkets senaste statistik visar att den största delen av anhöriginvandringen är Thailändsk. Se på den här!

* Ulf Lidman har en mycket känslosam uppgörelse med Sverigedemokraterna som jag rekommenderar. Läs den här! Jag citerar delar av den här som avslutning på denna artikel:

Det Sverige jag vill ha tillbaka är det Sverige där det inte fanns utrymme för diskriminering och rasism. Det Sverige som minns de fruktansvärda plågor som andra världskriget innebar.

Det Sverige där den modiga nunnan i Uppland med stolthet gömde flyktingar som hotades med utvisning till länder där de riskerade dödsstraff.

Det Sverige där min farmor berättade hur hon dom gick till ”tattarna” med mat och fröpåsar. ”Ger jag dem frön, kanske de bestämmer sig för att stanna och plantera dem och då kan deras barn gå i skolan istället för att fara land och rike kring!”

Det Sverige jag vill ha tillbaka inkluderar vackra minnen där jag som homosexuell man fått knyta kontakter med palestinska flyktingar, ätit surströmming med EFS-folket i Västerbotten, firat sabbat med judiska vänner i Stockholm, motverkat utanförskap för långtidssjukskrivna och arbetslösa, ätit lunch med upprättade drogmissbrukare och rehabiliterade kriminella.

Det är mitt Sverige. Jag har upplevt det och jag vill ha det tillbaka! Kommunitet, kärlek och gemenskap. Inte rädsla, utanförskap och diskriminering.

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem.

—————————————————————————–

Nytt: DN, DN, SVD, GP, Skånskan, Sds, Resume, BLT, Arbetarbladet, Dagen, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om 

7 tankar om “Sverigedemokraternas idéer strider mot FN:s deklarationer och den svenska grundlagen!

 1. Pingback: Diverse läsvärda saker « Johannes Blogg.

 2. Trams jerlerup och det har förövrigt rapporterats långt över 100 tillfällen av valfusk mot SD.
  Fin demokrati du företräder jarlerup!

 3. Som du vet ogillar jag den negativa särbehandling av Sd som förekommer. Men i detta fallet med valfusket måste jag få påpeka att det drabbar alla småpartier. Sd bevakar vallokalerna mest och får mest rapporter om valfusk, och de gör en stor sak av det i media, men Pp, Fi, Spi, ochvänsterpartierna drabbas också. http://www.annatroberg.com/2010/09/01/jag-ar-redan-skittrott-pa-allt-valfuskande/ Det mesta av det ”valfusk” som sker är helt enkelt ett resultat av den negativa särbehandlingen av småpartier.

  Så har det varit lääääääääääääänge. Välkommen till den galna svenska verkligheten!

  Visst måste vi göra nåt åt det, men i det här fallet mörkar Sd av valtaktiska skäl att ”fusket” drabbar alla småpartier.

  /T

  PS Peerpede, du efterlyste adressen till min släktforskningssajt: http://jerlerup.wordpress.com/ Jag har uppdaterat den med en lång artikel om de danska skattelängderna innan 1658.

 4. Tack för länken…
  Att det valfuskas mit småpartier, SD i synnerhet skylls förutom det bristfälliga valsystemet, modell ”Republica du Banana”, såklart också den massiva hets det pågår mot SD och det på en nivå där tveklöst anammar svaga själar att agera, ger alibi till valförrättare och rösträknare att agera mot vad man genom hetsen anser vara ett illegalt parti.
  Oavsett du skriver om ”negativ särbehandling” (nyspråk för valsvindel?)har du ett medansvar för dagens läge genom ditt idoga smutskastningsarbete jerlerup.

  Jag är helt övertygad att omvärlden kommer agera på något sätt och om det mot förmodan lyckas leda i bevis något med omfattande valsvindel, har Sverige ett reellt förklaringsproblem inför EU och övervakad nyval kan bli konsekvensen.
  I så fall finns det inte bandbredd så det räcker på nätet för dig att hindra eller bara bromsa SD’s växt, för då pratar vi SD i topp tre och adjö till minst tre småpartier, S och M på 20-25%, och vad gör du då?

 5. Nyval? Det känner jag igen….

  Vad fan…är det någon som tänker elda upp riksdagshuset eller har man hittat en ny metod?

 6. Vad jag gör då? Fortsätter SÅ LÄNGE SD demoniserar och håller på med negativa generaliseringar om andra folk. Sånt kallas rasism och främlingsfientlighet! Den dag de förändrats a la KD, ser problemet annorlunda ut, eller den dag de kollapsar!

 7. Du får nog acceptera att det finns människor där inte delar dina värderingar jerlerup och du får nog också acceptera att de inte gillar att du 24/7 demoniserer dem och anser det är översitteri och visar bristande demokratisk förmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s