Det bästa som sagts i burkadebatten

Artikeln av Alcala i Svd igår har debatterats för lite. Den var skitbra. Man sätter kvinnor bakom skärm i Svenska För Invandrare!!! *hu!* I övrigt… Om själva burkan har Anybody´s Place skrivit det absolut bästa jag sett i svenska debatten hittills.

…Däremot så tycker jag att Burka och Niqab är bland det mest MANSFIENTLIGA som finns!!

Ett plagg som signalerar att män forfarande befinner sig på grottmännisko-stadiet och svårligen kan behärska sina djuriska drifter om de ser en kvinna .. som ser ut som en kvinna?

Ett plagg som täcker det en man ser som SITT .. i ängsligt ägande och utan att känna trygghet i att en partner FRIVILLIGT vill leva tillsammans med honom?

Är inte det ett plagg som signalerar att män styrs av sin penis i stället för sin hjärna??

En kvinna som bär Burka eller Niqab .. frivilligt eller pga tvång .. förminskar den man hon lever tillsammans med, enligt mitt sätt att se på saken. Plagget döljer i och för sig henne .. men får honom att framstå som en ängslig stackare utan självbehärskning.

Om inte det är mansdiskriminering så vet jag inte vad som är det?

Därför vill inte jag att små pojkar och flickor ska ha burkaklädd dagispersonal eller burkaklädda lärare.

Jag vill inte att några barn ska se hur en kvinna döljer sig i ett svart tält bara för att det är PAPPA som kommer och hämtar, eller för att män i största allmänhet inte kan behärska sig inför kvinnokroppen ..

.. jag vill att barn ska växa upp och lära sig respektera varandra ändå!!

(Men som vanligt bör man skilja mellan islam och islamsk fundamentalism. Islam är inte samma sak som burka, och hududduk inte samma som burka. Det är skandal att man jämt måste påpeka detta för läsarna, men det är nödvändigt! Islamofobi, nej tack! Läs Muslimer för Canada ”muslims against burqa” och deras artikelsamling. Och… Man kan vara mot burka och Sverigedemokraterna samtidigt!)

Nyheter: Svd, Svd, AB, Gp, AB, DN, PI, PI

——————————————-

Läs dagens juridik om våldtäktsstatistiken som Sd presenterade, och Svensk Myndighetskontrolls artikel om den.

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!

Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Varken burka eller Sverigedemokraterna!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem,

och läs deras senaste veckobrev.

———————–

Läs även andra bloggares åsikter om ,

6 tankar om “Det bästa som sagts i burkadebatten

 1. Haha, det var också ett sätt att se på det. Burka och Niqab säger en hel del om männens drifter. Jag föreslår att vi bombar berörda länder med massvis med porr så att vi trubbar deras sinnen och sedan behövs inte burkan längre.

  För övrigt var det kul att läsa på canadianmuslimcongress.org. Fler liberala muslimer behöver göra sina röster hörda. Debatten styrs allt för mycket av saudiska och andra extrema krafter.

 2. Jag inte att jag ser något originellt eller genomträngande i bloggarens argumentation, utan det som står där är gammalt och har av uppenbara anledningar används som argument mot den muslimska kvinnans traditionella klädval generellt.

  Någonstans slutar argumenten för användande av kläder i det offentliga rummet och precis där börjar det icke-motivationsfordrande argumentet ”för att jag vill det, punkt”. Varje plagg en person har på sig kan egentligen utsättas för detta och motargumenten kan vara desamma. ”Varför ha byxor och överdel på dig öht?” ”för att jag vill det, punkt.” ”Jaja, det beror egentligen på din manssyn som du programmerats med. Du tror att om du gick naken (med vädrets tillåtelse) så skulle alla män slänga sig på dig som vilda djur. Du sänder ut en signal till barnen om att vår natur är att skämmas för och dölja, trots att vi föds nakna.”

  Den främsta regleraren av denna dynamik är givetvis kultur och det är inom denna sfär som jag för mina tankar. Vad ger mig rätten att sätta min intelligens, min självrespekt och min kulturella självbefinnelse över någon annans, utifrån ett plagg, till den grad att jag läser in saker som inte existerar? Jag har för den delen aldrig hört en ansiktstäckande kvinna säga att hon gör det för att inte dra manliga lustar till sig. Det fordras inte många kalorier för att märka att i ett samhälle där majoriteten inte täcker sina ansikten så blir den som gör det den som drar blickarna mot sig. Det tror jag att dessa ansiktstäckande kvinnor är välmedvetna om.

  Som muslim är det den kulturella toleransen som jag bejakar och som jag uppmuntrar till. Jag har inget behov av att hävda mina ord över andra personliga frihet. Detta är också ett koncept som gjort sig känt i islams historia, då den har befunnit sig på många platser över ett stort område och ändå har befolkningarna bevarat sina kulturer och traditioner. Att avvikande röster menar annorlunda är saker som får stå för dem själva. Ansiktstäckningen har inte sitt ursprung eller motivering inom den islamiska teologin, men tolerans är rent kulturellt och individuellt.

  Sen vet vi, av erfarenheter från Europa och andra länder, att förbud delvis motiveras med hänsyn till tryckkokarprincipen. De ansiktstäckande kvinnorna görs om till macheter som stickor i ögonen och till bränsle som blossar upp hatlågan. Om man offrar detta så har man släppt lite på trycket och tryckkokaren riskerar inte att sprängas. Detta har visat sig vara fel då det visat sig att det är principen fingret-hela handen som styr det. När ena förbudet införts så brukar de främlingsfientliga krafterna växa till sig, vilket incitament för fler spjutspetsförbud. Vi ser redan sjalförbud för både elever, studenter och yrkesverksamma på olika håll. Mönster är tydligen att har man kompromissat med ena taget så har man kompromissat med alla. Det är mer ok för mig att Sveriges 10 ansiktstäckande kvinnor gör det än att dess 50 000 självbärande tvingas från sitt plagg (obs, figurativa siffror).

  För övrigt skulle jag inte lägga vikt vid vad en del politiskt finansierade/styrda organisationer har att säga som representativa. Precis som man ser i en del länder med muslimsk majoritet (Syrien, Egypten, Turkiet etc), som många är angelägna om att kritisera in till benmärgen i massvis med frågor men som plötsligt blir politiska föredömen när det kommer till denna fråga, så är uttalandena instrument i politikers händer. De finns många sådana – free muslims coalition, American islamic forum for democracy, muslims for progressive values etc. Samtidigt som man hittar en del saker som är ömmande och som majoriteten skriver under på så märker man tidigt att de avgörande bitarna är total alienerande. Inte minst ska det påpekas att dessa organisationer är välmåna om att tala i termer som är självexkluderande ”vi är här hos dem, detta är inte muslimsk mark, vi ska respektera deras vilja”. Som om det finns något som kallas muslimsk mark eller att tanken med att vara den eviga gästen fungerar. Jag begriper inte heller varför man ofta talar på ett sätt där ens jämlika mänskliga rättigheter på något sätt äter av andras när de manifesteras. Den muslim som inte har kulturell tolerans och saknar helhetssyn talar för sig själv och ingen annan eller islam.

 3. Denna gång har du helrätt!
  Alcala är inte en av mina favoriter men detta inlägg är det bästa jag läst på åratal!

 4. Enbart vad som är i överensstämmelse med Allahs (swt) vilja enligt Koranen pliktar muslimen, man som kvinna.

  Det är således av teologisk frihet som den muslimska kvinnan bär burkan, eftersom allt vad som kan sägas i saken, enbart vill stå fram som en tolkning av Koranens ord om ”kvinnans klädesdräkt”.

 5. Den kristen som inte har varit tolerant genom historien har också talat för sig själv, inte kristendomen. Men på något sätt känns det väldigt skrämmande att se hur fundamentalister på båda sidor håller fram det extrema på den andra sidan som ”normen”, som det de påstår att hela den andra religionen är.

  /PS

  Om förbuden så är det skrämmande att politiker klumpar samman huvudduken och burkan som om det var samma sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s