Sverigedemokrater mellan Afa, journalister och gamla nazister.

Puckon demonstrerar

Nyheterna om Sverigedemokraterna duggar tätt. En Sverigedemokrat rapporteras ha överfallits i Malmö. Afa:s galna stenkastare har anfallit partiet flera gånger. Och mitt uppe i detta har vi Sveriges journalistkår och politikeretablissemang som fortfarande inte insett att det är Sverigedemokraternas IDÈER som är faran. Jag är faktiskt rent av förbannad på hur de redan nu pratar om hur man ska hålla Sverigedemokraterna borta från vågmästarplatsen om de kommer in i riksdagen. Aha, här driver Sd en kampanj där de säger att de är negativt särbehandlade och politiker och media ger dem rätt!

Vad ska man då säga om de senaste händelserna?

Knivdådet i Malmö

En Sverigedemokrat i Malmö, David von Arnold, har utsatts för brott, misshandel, i Malmö. Det kan vara galningarna i vänsterextrema Afa. Men… Det finns folk i Sverigedemokraternas svans som är kapabla att göra en brottsprovokation. Jag har själv använts i ett sånt försök att misskreditera olika personer. Men detta avslöjades i god tid. Därför gäller det verkligen att navigera försiktigt här. Det KAN vara Afa, men det KAN också vara nån av provokatörerna i Sverigedemokraternas svans.

UncleBob i Landskrona som kapade HD-journalists initiativ Del 1

UncleBob i Landskrona som kapade HD-journalists initiativ Del 2

Hur som helst. OM polisen fastställer att det är vänsterextremister som ligger bakom är det ALLVARLIGT. Sd har utsatts för en massa politiska brott riktade mot deras verksamhet och samhället måste ta avstånd från galenskapen.

Sverigedemokraternas pressrelease i ärendet kan läsas här.

Stenkastarna

Efter valet kommer Jimmie Åkesson att sända tackkort till Afa. De puckona försöker samma taktik mot Sd som kommunisterna och vänstern i Tyskland på 20-talet använde mot nazisterna. Stenkastning och våld. Det fanns hundratusentals stenkastande vänsterextremister ute på gatorna i Tyskland på 20-talet vid en tid då det bara fanns en handfull nazzar som uppträdde i ölhallarna. Den metoden lyckades inte då. Inte nu heller.

Sverigedemokraternas nazistkopplingar

Expo har gjort en till genomgång av alla gamla rasister och nazister i Sverigedemokraternas led. Effektivt. Nyttigt! Men jag är fortfarande förbluffad att Expo inte ens en vecka innan valet har lagt ut det material de har där de punkterar Sverigedemokraternas idéer. Sd:s researcharkiv innehåller fortfarande bara alla kopplingar till nazzar, vit maktrörelsen, etc. varför ska det vara så att om man vill bekämpa Sd:s IDÈER så får man söka sig någon annanstans än till Expos hemsida? Jag har frågat Expo men inte fått svar.

Ok, men publiceringen är bra. tack för det.

Jag är bara rädd för att det kommer att ses som ytterligare gnäll och särbehandling bland de väljare Sverigedemokraterna har, som attraheras av de idéer som inte bemöts i tillräckligt hög grad ute i samhället.

Journalisterna

OMG, för att använda sms-språk! Mer behöver man inte säga! (suck!)

Till sist, ett tecken på tankeverksamhet!

Socialdemokratiska Fokus har skrivit en hel del bra mot Sverigdeemokraterna. Sahlin borde nog lyssna mer på de som KAN ta debatten mot Sd inom sossarna. Under rubriken ”Det krävs mer än din röst” skrev Fokus för nån dag sen:

Om det rådde någon oklarhet om partiets människosyn så skingrades den när valfilmen släpptes. Där lyckas sverige demokraterna kombinera främlingsfientlighet, islamofobi och populism på 30 sekunder. En svensk pensionär jagas av kvinnor i burka med barnvagnar som vill tränga sig före till den statliga pengakistan. Den som inte upprörs över det rasistiska budskapet borde åtminstone reagera på det ekonomiska bondfångeriet…

Men varför skriver vi det här? Vi har inte någon större förhoppning att sd-väljare ska ta till sig de argument vi för fram. Fokus, liksom merparten av svenska tidningar, kategoriseras slentrianmässigt som »etablissemanget« av partiets företrädare. Så varför tar vi papper och tid i anspråk?

Vi gör det för att det krävs en gemensam insats för att Sverige ska förbli svenskt. Det räcker inte att själv rösta på ett annat parti och vända ryggen åt sverigedemokraterna. Enligt Fores undersökning (den där 22 procent svarade att de hade en vän eller släkting som funderar att rösta på sd) svarar bara 28 procent av dessa att de försökt övertala sin vän eller släkting att tänka om. Det duger inte!

Just nu balanserar stödet för Sverigedemokraterna på 4-procentsstrecket. Några tiotusentals röster kan avgöra om Sverige ska följa många andra europeiska länders tragiska utveckling eller om vi ska säga stopp och belägg.

Om vi tänker efter så har vi nog alla stött på de lättköpta påståendena: den uppskattade kollegan som undslipper sig att invandrarna ju är överrepresenterade i brottsstatistiken eller den älskvärda grannen som är orolig för muslimernas kvinnosyn. Alla sådana vardagsmöten måste följas av en diskussion. Någon måste finnas där och påpeka att även personer med tatueringar är kraftigt överrepresenterade i fängelser utan att någon på allvar tror att brottsligheten minskar av att man förbjuder tatueringar. Någon måste ta sig tid att hämta en bibel och citera ur gamla testamentet för att visa att rutten kvinnosyn går att finna lite var stans. En tredje måste lyssna uppmärksamt på den missnöjda väljaren som vill ge både Reinfeldt och Sahlin en känga i arslet och sedan föreslå alternativen blankröstning eller Kalle Anka-partiet för att budskapet ska gå fram utan att han eller hon medverkar till främlingsfientlighet och regeringskaos. Så släng inte sverigedemokraternas valmaterial. Öppna det, läs det och ta diskussionerna om humanismen, om internationalismen och rationalismen, närhelst den uppstår.

De här diskussionerna borde givetvis föras hela tiden. Sveriges anständighet är inte binär med 4-procentsspärren som magisk gräns. Men nu är det en dryg vecka till valet och det som krävs är en gemensam kraftansträngning. Den här gången räcker det inte med den egna röstsedeln.

Här är mer om sverigedemokraterna i Fokus:

Martin Ådahl: Min fars land

Anders Johnson: Vinglig färd mot makt

Claes Lönegård: Bokrecension

Emma Härdmark: om Landskrona

Ali Fegan: om det toppstyrda partiet

Martin Ahlquist: om annonspolicy

Exakt. Tack Fokus! men tyvärr för sent! Socialdemokraterna borde ha haft denna attityd offentligt för flera månader sen. Låt oss hoppas att Socialdemokraterna läser fokus i eftervalsdebatten.

I övrigt

Skulle idioterna i USA bränna koranen idag och det blir ett djäkla liv om det skulle Sd troligen få över 10% eftersom inte många politiker skulle hantera detta, i en valrörelse mot Sd, på ett vettigt sätt. Och den insikten gör mig bedrövad!

Nytt: Expressen, Expressen, Expressen, GP, Expressen, Dagen, Expressen, Svd, Svd plus Kent Perssons blogg, Kent Perssons blogg, DN, AB, AB, HD

och: Svensk Myndighetskontroll om Sd i Strömsund som vill förbjuda islam helt

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de kampanj mot Sd och länka till dem,

besök gärna Expo.se också!.

—————————————————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

18 tankar om “Sverigedemokrater mellan Afa, journalister och gamla nazister.

 1. ”Jag tycker inte man ska få vara praktiserande muslim i Strömsund.”

  Så verkar Mikael Säbom (SD) ha sagt.

  ”Vi står bakom hans resonemang men han har blivit lite misstolkad. Vi värnar religionsfriheten”, säger pressekreteraren Erik Almqvist.

  ”Jag har pratat med Mikael Säbom och fått det förklarat vad han menar. Vi har religionsfrihet i Sverige men det ska inte krocka med regler, lagar och förordningar vi har i Sverige”, säger Erik Almqvist, Sverigedemokraternas pressekreterare och medlem i partistyrelsen.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=3998984

  SD tar delvis avstånd från uttalandet. Det köper det om man gör deras tillägg. Varför gjorde inte Mikael själv detta tillägg?

  Måste vara jobbigt för partiledningen att behöva förklara sina representanters tankegångar hela tiden. Att hålla skenet uppe hela tiden. Att se till att fasaden inte krackelerar.

  Sedan kan man ju undra om Erik menar det han säger om religionsfriheten då SD allt som oftast motsätter sig moskébyggen, oavsett om de håller sig inom lagar, regler och förordningar.

  Jag tror det inte.

 2. Att en politiker blir attackerad i sitt hem, oavsett vem som gjort det och vad han står för, är inte bra någonstans.

  Hoppas verkligen de får tag på aphjärnorna.

 3. Menar du mig eller T? Vi tar ju båda avstånd från det inträffade så jag har lite svårt att förstå frågan…

  Har du läst alls eller svarar du bara rent instinktivt?

 4. Hade Sverige haft en mer restriktiv invandringspolitik (t.ex. bara tagit emot några hundra tusen flyktingar/asylsökande och arbetskraftsinvandrare) hade vi sluppit alla dessa diskussioner, SD, islamofobi eller vad det månde kallas; vi hade sluppit hot mot oliktänkande, ökad social oro och en sämre välfärd – sammantaget hade vi haft mindre samhällsproblem. Media, politiker och sådana som herr Jerlerup gör allt som står i deras makt för att förklara varför en demografisk omdaning skulle vara bra och legitim men det kommer de aldrig att lyckas med. Och varför är så fallet? Det finns helt enkelt inget reellt svar på frågan, utan det enda man kan göra är att moralisera, vrida, vända och smutskasta de som ser igenom lögnridåerna.

 5. @Steve:

  ”t.ex. bara tagit emot några hundra tusen flyktingar/asylsökande och arbetskraftsinvandrare”

  Under hur lång tid räknar du nu? För invandringsnetto ligger ju på ca 60 000 för år 2009 och då är långt ifrån alla dessa 60 000 från muslimska länder (som jag utgår ifrån är grunden till den islamofobi som du pratar om). Tittar jag på Irak/Somalia hittar jag ca 14-15 000 i brutto för den perioden.

 6. Den konservativa/liberala regeringen i Storbritannien skall minska invandringen från 100.000/år till max 10.000/år, är inte det jävligt rasistiskt?

  Motsvarande siffror per capita för Sverige skulle bli 1.500 invandrare per år, jag är säker på att SD skulle stödja ett sådant förslag från Alliansen. Vad mycket pengar Storbritannien och Sverige skulle spara.

  Invandringskommunisterna svartmålar SD som rasister bara för att de är kritiska till invandringspolitiken trots att den är helig i Sverige, för det har etablerade politiker och media bestämt, kosta vad det kosta vill.

  Rösta för ett tryggt och säkert Sverige, rösta på SD.

 7. Jag tycker det är intressant hur SD aldrig berättar hur de tänker lösa arbetskraftsfrågan. I Sverige blir vår befolkning äldre och äldre, ålderspyramiden blir omvänd. När 40-talisterna går i pension kommer vi få massor av problem för att vår unga befolkning inte är tillräckligt stor.

  Om vi ska klara den krisen MÅSTE vi ta in lika många om inte fler immigranter/flyktingar. Att begränsa invandringen gör bara problemet värre.

  Svenskar föder för lite barn för att klara sig utan invandring. Det är den enkla sanningen.

 8. Nils Pettersson: En stor del av 40-talist generationen har redan gått i pension och vi har fortfarande en enorm arbetslöshet framförallt bland unga. De immigranter vi tar hit har än sämre förutsättningar att göra sig gällande i Sverige än vad våra unga har. Dessutom är en mycket stor del av den invandring vi tar hit till Sverige anhöriginvandring, många är också äldre.

  Till det kan tilläggas att den svenska identiten så urlakas i och med att allt fler människor från andra länder kommer hit. En fungerande nation bygger på samhörighet, något som många invandrargrupper känner till den egna gruppen men mindre till Sverige som nation/stat. Ju fler som inte känner identitet med systemet ju mer urholkas samhället. Varför betala skatt när det inte är ”Sverige” som tar hand om mig utan min släkt eller varför betala skatt när det mesta går till sånt som ej angår mig.

 9. Tacka vet jag invandrare som vill anpassa sig till Sverige – OCH SOM VILL JOBBA. Det finns fär få sådana. Jag talar inte om flyktingar

 10. Nils Pettersson #9,

  Vi har redan 500.000 arbetslösa, 500.000 förtidspensionärer, 500.000 överanställda byråkrater som inte får jobb, det finns också över 50 miljoner arbetslösa i EU. Att ta in fler flyktingar som det inte finns jobb till ruinerar Sverige och skapar hög kriminalitet och rasism. Mycket bättre att importera arbetskraft när vi behöver det från EU, nu skulle vi behöva exportera 1.5 miljoner ut ur landet.

  Den nya brittiska konservativa/liberala regeringen minskar invandringen från 100.000 till 10.000/år, om Sverige gjorde samma sak blir det 1.500/år (räknat per capita), det skulle spara oss väldigt mycket pengar och kriminalitet samt ge oss möjlighet att bättre ta hand om de som redan finns här.

  Rösta på SD för ett tryggt och säkert Sverige.

 11. Är inte SD Israelvänliga? Jag hänvisar till din historia om Danmarks judar.
  Rätta mig om jag har fel, för du är väl bra påläst om SD eftersom du har så starka åsikte detta parti.

 12. Snick, snack, deras ”hat” mot muslimer förs inte alls på samma sätt. Judar anklagades först och främst för sitt inflytande i media och i investmentbanker samt för sin dominans i många intelektuella miljöer. Freud, Marx och Rothschild var vanliga exempel på judar som ansågs ha medverkat till den västerländska civilisationens nedgång.

  Muslimer anklagas för att föda många barn, inte jobba, bidra till osäkerhet på stan m.m. Ganska olikt eller hur?

  Nu kommer du att säga att det är samma sak ändå ty de båda grupperna har utgjort och utgör syndabockar, men finns det inte alltid syndabockar inom politiken. Om jag är snäll kan jag ge dig att argumenten hör samman inom samma fruktslag men att det är trots allt äpplen och päron vi pratar om.

 13. ”Jag tycker det är intressant hur SD aldrig berättar hur de tänker lösa arbetskraftsfrågan. I Sverige blir vår befolkning äldre och äldre, ålderspyramiden blir omvänd. När 40-talisterna går i pension kommer vi få massor av problem för att vår unga befolkning inte är tillräckligt stor.

  Om vi ska klara den krisen MÅSTE vi ta in lika många om inte fler immigranter/flyktingar. Att begränsa invandringen gör bara problemet värre.

  Svenskar föder för lite barn för att klara sig utan invandring. Det är den enkla sanningen.”

  Herregud vilket kvalificerat nonsens. Det är en modern och liberal progressionsmyt att man måste fylla på för att klara av framtiden. När Kina införde sitt enbarnssystem ökade tvärtom livskvaliteten för kineserna. Det som behövs i världen är i allmänhet en minskad befolkning; det som behövs i Sverige är färre invandrare/asylsökande och flyktingar. Och att vilja fylla på med FLER folk utifrån när arbetslösheten ligger på runt 10% är rent vansinne. I övrigt instämmer jag med Hubertus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s