Eftervalsanalys del 3: de skulle ha bemötts med argument, inte spyor!

En vecka kvar till valet. Då är det dags för del tre i min eftervalsanalys. Massmedia och riksdagspolitikerna ältar hur man ska censurera Sverigedemokraterna efter valet, då de är inne i riksdagen. Som jag skrivit innan, gör detta att Sd får fler röster. Man bekräftar partiets utanförskap. Jag måste därför skriva upp min prognos för vad Sd får. 6-8% minst.

Årets första eftervalsanalys: hur valresultatet blir efter valet

Eftervalsanalys del 2, om att det saknas framtidsvisioner

Sossarnas dilemma

Nu verkar det som om Socialdemokraterna sjunker ordentligt. Inte konstigt. Hon samarbetar med Vänstern och har övergett de klasssiska kärnväljarna för partiet. Men vi ska inte upprätthålla oss vid regeringsmakten. För det är av sekundär betydelse om man vill stoppa Sd.

Jag anser fortfarande att den stora tragedin, som Mona Sahlin kommer att stå till svars för efter valet, är att partiet inte utåt och offentligt tog striden mot Sverigdemokraterna, trots att Sd:s väljare kommer från arbetarrörelsen.

Partiets, och arbetarrörelsens, funktionärer vet ofta att Sd:s väljare kommer från deras egna led, och en hel del folk har studerat Sd:s idéer och hur man bekämpar dem. Men det partiarbete som gjorts har inte nåt ut till vanligt folk. Bland vanligt folk, och gräsrotsaktivisterna, är det enkel retorik mot Sd som har gällt. Dvs att ”Sverigedemokraterna är gamla nazister och har extremister i sina led och ska därför stoppas”, ”borgarna har skapat de integrationsproblem som finns, Socialdemokratin har inte gjort några fel”. Samt det katastrofala: ”Sverigedemokraterna är ett högerparti”… Suck!

Ni ser väl problemen i resonemangen. I två av fallen är det borgarna och ”högern” man egentligen vill gnälla på. Därför gnäller man på högern för integrationsproblemen och kallar Sd ett högerparti, så man kan få in en känga mot dem också.

Desutom är det negativt att Socialdemokraterna aldrig medger begångna fel. Det var det Jimmie Åkesson vann på i debatten mot Mona Sahlin 2007, att Mona inte kunde säga orden ”vi har gjort fel”…

Alla partiers dilemma…

Till sist vill jag citera bloggaren Fredrik Kjellberg. Alla borde läsa detta:

Nageln i ögat på Sverigedemokraterna kommer försent

Jag har ingen som helst avsikt att försvara eller på något annat vis skriva positivt om Sverigedemokraterna.

Tvärtom så har jag redan sedan hösten 2006, vid tiden för det förra valet, varit konsekvent i mina varningar och mitt val att skriva om partiet.

Dagen före valdagen 2006 skrev jag att det största hotet i nästa val, med stark betoning på hot, blir förmodligen de allt mer rumsrena och på ytan polerade Sverigedemokraterna som med ytterligare fyra års erfarenhet blir ett parti med realistiska chanser om inte övriga partier på ett tidigt skede tar dom på allvar.

Någon dag efter samma val konstaterade jag att Sverigedemokraterna gjort sitt bästa val någonsin och att övriga partier och media ta debatterna och granskningen in i sömmarna. Det handlar om att blottlägga det dolda budskap som nu får stå oemotsagt från de etablerade partierna och mer eller mindre ogranskat av media.

Nu står vi här med en vecka kvar till valdagen 2010 och sverigedemokraternas möjlighet att ta sig in i riksdagen är i allra högsta grad verklighet. Det handlar nog snarare om hur mycket över 4 procent partiet får är jag rädd för.

Det hela kommer att ske utan att något av de etablerade partierna eller media har tagit det hela på det allvar som jag anser att de borde göra.

Partiernas största fråga att diskutera har varit hur man ska hantera ett SD i riksdagen istället för att bemöta och ta debatten med partiet.

Medias strategi har varit spretig och det är först nu som exempelvisExpressen och Aftonbladet väljer att publicera ett antal artiklar som visar upp vilka företrädare som partiet har och vilka kopplingar till mindre glamorösa organisationer som fortfarande finns.

Jag ser det som en vändning under galgen i ett läge där det nog tyvärr är alldeles försent att förhindra partiets intåg i riksdagen. Själva har SD också lyckats med ett, för dom positivt, samarbete medDanske Folkeparti som hjälper till att skapa en legitim bild av partiet.

Att det dessutom finns idioter som medverkar till att skapa sympati för partiets företrädare gör inte saken bättre.

Allt detta sammantaget tror jag kommer att resultera i ett förSverigedemokraterna positivt resultat i valet om en vecka.

Fram tills dess handlar det om att försöka påverka den i din omgivning som på något vis indikerar att en röst på Sverigedemokraterna är ett möjligt val.

Exakt Fredrik!

Det enda jag vill tillägga är att det effektivaste hade varit att blottlägga Sverigedemokraternas IDÈER, deras dubbelmoral, vad konsekvensen blir av deras islamhat, deras syn på invandrade människor, deras syn på svenskhet. I kombination med avslöjandena från Expo om nazikopplingarna i partiet hade detta kunnat sänka Sd.

Ord som Fredriks kommer att studeras mycket noga av en hel del partistrateger efter valet 2010, tro mig!

Och jag avslutar med en fråga. VARFÖR KONFRONTERAR INTE PARTIERNA SVERIGEDEMOKRATERNA FÖR DERAS IDÈER ELLER NAZIKOPPLINGAR?

Nytt: Sds, HD, Expressen, Sds, PI, Expressen, ÄRRHÅ, Annarkia, Politikerbloggen

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de kampanj mot Sd och länka till dem,

besök gärna Expo.se också!.

—————————————————–

Läs även andra bloggares åsikter om 

18 tankar om “Eftervalsanalys del 3: de skulle ha bemötts med argument, inte spyor!

 1. För att våra kära politiker i regel inte är bättre än en skock får som bräker skrämt och mesigt när vargen smyger runt farstuknuten. Det finns ingen handlingskraft eller rakryggighet bland dom, utan de vänder kappan efter vinden och inväntar osäkert hur debatten ter sig.

 2. Men har inte politikerna ”tagit debatten” med SD? De har ju ”bevisat” flera gånger att SD har fel. De har bevisat att för varje 12000:e flykting från MENA-länderna så ökar exporten med 7 miljarder. De har bevisat att det går att ha massinvandring och problemen som uppstår där beror på den ”strukturella rasismen” och har ingenting med att göra att 1+1 blir 2. De har bevisat att SD har sina rötter i BSS och om man legitimierar dem genom att behandla dem annat än paria så kommer Jimmie att utveckla en kort mustasch under näsan direkt. Mona Sahlin har till och med frågat Jimmie om han anser att Zlatan är svensk. Vad mer begär du?

 3. Pingback: Bloggens framtid… « Sverige är inte världens navel!

 4. Pingback: J’Accuse! « Sverige är inte världens navel!

 5. Pingback: Kampen fortsätter! (J’Accuse!) « Sverige är inte världens navel!

 6. Pingback: Dag ett, och alla gör precis samma saker som innan valet! « Sverige är inte världens navel!

 7. Pingback: Sverigedemokraternas islamofobi var Sd.s akilleshäl! « Sverige är inte världens navel!

 8. Pingback: Jimmie Åkesson: ”Utlänningar ska utvisas om de kritiserar Sverige.” « Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: Lös integrationsproblemen – skapa ekonomiska frizoner « Sverige är inte världens navel!

 10. Pingback: Martin Ezpeleta om politikernas svek! « Sverige är inte världens navel!

 11. Pingback: ”Leva som bröder eller gå under som dårar…” « Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: En eftervalsanalys av mina förutsägelser om valet! « Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: ”Bajs i grytan?” « Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: Varför det inte finns några intellektuella i Sverigedemokraterna « Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: J’Accuse 2! Vad fan håller ni på med? « Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: Eftervalsanalys del 4 « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s