Rädda Sverige från Sverigedemokraterna!

Det börjar dyka upp en del bra klipp och argument mot Sverigedemokraterna. Det är sista sekunden, men det är bra! Det enda som är sorgligt är att bloggare och ideella organisationer får göra det som partierna borde ha gjort.

Först ut. Ditt val (www.dittval.org)

Vi på dittval.org ställde oss frågan om det finns något land i den moderna världen som har stängt sina gränser och på det sättet utvecklats? är det med förakt och särskiljande vi ska bygga ett bättre vårdsystem, kunskapslyftande skolor och skapa fler jobb? I ekonomiskt framgångsrika länder som USA, England och Frankrike har svaret varit det exakt motsatta.

Sen Ulf Lidmans känslosamma uppgörelse med Sverigedemokraterna som jag citerade igår. Jag lägger in den i sin helhet idag, för att den är bra!

Det Sverige jag vill ha tillbaka är det Sverige där det inte fanns utrymme för diskriminering och rasism. Det Sverige som minns de fruktansvärda plågor som andra världskriget innebar.

Det Sverige då tant Ingrid som bodde i huset bredvid mig när jag var liten, berättade för mig hur hon fick dela rum med judiska flyktingbarn från Tyskland som hennes föräldrar tog sig an när nazisterna höll på med sin förintelse.

Det Sverige där den modiga nunnan i Uppland med stolthet gömde flyktingar som hotades med utvisning till länder där de riskerade dödsstraff.

Det Sverige där det äldre paret i den lilla byn Åbyn vid Åbyälvens mynning kommenterade om sina homosexuella grannar i byn. ”Det är trevliga gossar, så hjälpsamma och fina. Och vad de sysslar med i sängkammaren, det angår väl bara dom”

Det Sverige där min farmor berättade hur hon dom gick till ”tattarna” med mat och fröpåsar. ”Ger jag dem frön, kanske de bestämmer sig för att stanna och plantera dem och då kan deras barn gå i skolan istället för att fara land och rike kring!”

Det Sverige då farbror Åke regelbundet besökte fångarna på Härlanda för att lära dem läsa.

Det Sverige då Lasse fick flytta in i gästrummet och vi turades om att sitta och vid hans sida medan hans kropp avgiftades från för mycket alkoholkonsumtion.

Det Sverige då vi vågade närma oss den som var i behov och inte gav näring åt de rädslor som bygger upp murar mellan oss människor.

Det Sverige som förstod innebörden av orden ”TO REMEMBER AND NEVER FORGET” det fruktansvärda som Förintelsen innebar.

Det Sverige jag vill ha tillbaka inkluderar vackra minnen där jag som homosexuell man fått knyta kontakter med palestinska flyktingar, ätit surströmming med EFS-folket i Västerbotten, firat sabbat med judiska vänner i Stockholm, motverkat utanförskap för långtidssjukskrivna och arbetslösa, ätit lunch med upprättade drogmissbrukare och rehabiliterade kriminella.

Det är mitt Sverige. Jag har upplevt det och jag vill ha det tillbaka! Kommunitet, kärlek och gemenskap. Inte rädsla, utanförskap och diskriminering.

Rösta på vad du vill! Men rösta för Guds skull emot Sverigedemokraterna.

Till sist Gustav Anderssons kritik mot Mona Sahlin. Jag länkar till den för att den visar på två galna sätt att hantera Sverigdemokraterna som politikerna har. Å ena sidan Mona Sahlin som inte vågar ta debatten mot Sd.s idéer utan istället använder tillfället för att gnälla på Alliansen och värva invandrarröster med motiveringen att de måste rösta på (S) annars kommer Sd in i riksdagen. Detta väcker ilska i de egna leden eftersom Socialdemokraterna tappar sina egna kärnväljare till Moderaterna och faktiskt också till Sd just nu. Å andra sidan Gustav Andersson som säger ”tig ihjäl dem”.

Jaha, bäste Peter och Mona. Och ska Sverigedemokraternas IDÈER få stå oemotsagda fram till valet då?

I en av kvällstidningarna kunde man redan i veckan läsa att Mona tänker använda sig av Sverigedemokraterna som strategi för att vinna valet. Men det som omtalades i artikeln var bara det självklara och legitima – att uppmana sofflockets väljare i förorterna att gå till valurnorna för att hålla SD borta. Men även det kan ge Sverigedemokraterna luft under vingarna och riskerar att minska intresset för de blockskiljande frågorna.

Värre är det om Mona Sahlin återigen börjar babbla om regeringsfrågan för att försöka kasta den heta SD-bollen i allianspartiernas knä. Tyvärr verkar det som hon tänker göra det av dagens DN (papperstidningen) att döma. Mona Sahlin förklarar att hon tänker ”kräva” stöd av Centerpartiet och Folkpartiet om den alltmer hypotetiska situationen skulle uppkomma att de rödgröna blir större än Alliansen men SD kommer in i riksdagen…

Jag kan inte kväva misstanken att utspelet från Mona handlar något annat än hur svåra parlamentariska lägen ska hanteras. Tyvärr tror jag det är ett försök att framstå som en tydligare motståndare till SD än Allianspartierna. Priset kan bli att SD – som för närvarande inte verkar komma in i riksdagen – och vars chanser påverkas försumbart om valdeltagandet blir 82 eller 85 procent – får den uppmärksamhet som kan krävas för att passera riksdagsspärren.

Alliansen gör rätt i att inte ta den här bollen. Sverigedemokraternas verkliga fiender lämnar de parlamentariska frågorna till efter valet. Alla allianspartier har sagt det som behöver sägas – dvs att man inte kommer att göra sig beroende av SD. Om Mona vill prata spel så bör Alliansen fortsätta att prata politik.

——————

Dessutom…

Varför partierna måste ta debatten mot SD:s idéer nu!Argumenten mot Sverigedemokraterna!

Sverigedemokraternas islamobi är som antisemitismenVarken burka eller Sverigedemokraterna!

Lägg till mig på twitter genom att klicka här!

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de och länka till dem.

—————————————————————————–

Nytt: Gustav Andersson, HD, Expressen, HD, Svd, DD, Hd, Sds, Gp, Dn, Dn, Svd, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om 

6 tankar om “Rädda Sverige från Sverigedemokraterna!

 1. Det börjar bli lite tunnsådd med kvalitet-smuts att kleta på SD jerlerup.
  Ulf Lidmans känslosamma tillbakablick är inte mycket att hänga hatten i och kan väl högst ses som hans privata funderingar helt utan relevans till SD eller SDs politik.

  Vad värre är att ni svenskar lever i en informationsbubbla var all nyhetsrapportering där inte passar i den i förvägen bestämde mall kring tidningsläsare och TV-tittare skal hållas inom av hänsyn till bevarande av status que, den information uteslutas helt enkelt eller förvrängas av vakthavande politruk.
  Det om något är en demokratisk och massmedial rysare av klass och en katastrof för Sverige av långt större format än ett SD med egen majoritet.
  Att inte fler ser detta har sin enkla orsak att bara få har sett annat genom sitt liv, ungefär som en Nordkoreansk medborgare är övertygad att hans land är världens största, rikaste och mäktigaste.
  Sverige har ett problem, ett riktigt obehagligt problem och den dagen masken faller vill jag inte vara i varken någon chefredaktör eller politikers sko inför uppgiften att förklara varför man i decennier har blåljugit svenska folket rakt upp i ansiktet.
  Nu blir nog inte detta något problem för mig då jag fortfarande är dansk medborgare och kommer daffa hem vad det lider, men herregud vad ni andra har blivit blåst på konfekten och till och med applåderad era plågoandar under er mentala våldtäckt, utan att ha en susning att ni alla är offer.

 2. Om nån skulle säga att man bäst demokratiserar Nord Korea genom att kasta ut alla kineser och säga att alla kinserer är som nazisterna, eller värre, skulle jag inte stödja en sån sorts ”lösning”. Den påminner för mycket om hur Svenskarna demoniserade danskar på 1600-talet! Eller hur!?

 3. Jag var inte med på 1600-talet så den är lite tunn och oavsett om det finns kineser eller inte i Nordkorea, håller min sammanlikning med hur svenska folket hålls ovetande om information det inte anses lämpligt att de får veta.
  Jag där läser tidningar från ett antal länder dagligen, har inget besvär att se hur det fungerar här.
  Ni blir endera undanhållit information, informationen förvrängs eller ni manipuleras dagligen.
  Vist händer sånt lite överallt, men Sverige håller en klass för sig genom landets helt otroliga mediala likriktning.

 4. Svenska folket har varit ovetande om en massa genom histiorien ja. Makten har varit bra på att köra på utan att bry sig om folk. Man rullades i tjära och fjädrar om man sa att man var för NATO på 70-talet, samtidigt samarbetade regeringarna med NATO. Man fick inte ha en åsikt offentligt samtidigt som egentligen den svenska politiken var sån. Bara för att ta ett enda litet exempel…

  Eller invandringsfrågan. Jag är för invandring men är inte korkad. Det togs ju inga demokratiska beslut om att vi skulle ha en hög invandring precis… Det straffar sig förr eller senare alltid att köra på på det sättet över huvudet på folk.

  Att folk hålls ovetande om en massa har du helt rätt i.

  Men många politiker struntar i vad folk tycker och känner och bryr sig inte om att förankra politiska beslut ute bland folk.

  /T

 5. Pingback: Därför kommer SD in i riksdagen | Boströms Blogg

 6. Men vad f-n är ”ditt val”! ”Husbondens röst” vore nog en mer passande beskrivning! Noga utvalda politiskt korrekta ”experter”, dvs. pålitliga vänstertyckare och kulturradikaler, har anlitats för att mörka och förringa problem med Sveriges invandringspolitik/mångkulturalismen samt få folk att tycka ”rätt” och att rösta ”rätt”, dvs. rösta på nuvarande politiska etablissemang! Nej det här håller inte, det ENDA som ev. kan hindra Sd:s framgångar är att man för det första tar problemen på allvar och för det andra föreslår lösningar som är bättre!

  Poängen med dessa filmer är mer att de visar att det egentligen inte är invandrarna i sig som är problemet. Det är ju dessa äktsvenska politisk korrekta ”experter” och vänstertyckare som är det absolut största problemet! Deras åsikter har ju hittills legat som en våt filt över all offentlig debatt och förhindrat all förutsättningslös diskussion om invandring/integration. Nu börjar de bli desperata när deras åsiktsmonopol hotas, dels pga. Sd och dels pga. framväxten av sociala medier som de inte kan kontrollera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s