Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten + Sverigedemokraterna = sant!

I Sverigedemokraternas ögon är alla muslimer likadana. Istället för att säga att IS är radikala jihadister eller extremister påstår rasisterna i Sd att IS är muslimer, dvs som alla andra muslimer. Syftet är att kasta skit på alla muslimer.

Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten (MMR) gör samma sak. När regeringen säger att man vill stoppa våldsbejakande islamism protesterar de och påstår att regeringen hetsar mot islam och pekar ut alla muslimer och jämställer därmed radikal islamism med islam.Vad deras syfte med det är är vet jag inte.

Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMR) har gjort det igen.

I en artikel den 5 februari bemöter de regeringens arbete för att få ett stopp på Islamska Statens rekrytering av terrorister. Regeringens ord om att just stoppa flödet av svenskar till IS därmed också deras rekrytering av terrorister här i Sverige besvarar de genom att skriva ”så kallade terrorresor”.

Mot bakgrund av detta kan Lars Adaktusson (KD) ändå skrika ”återkalla medborgarskapet” och regeringen, med justitieminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Anders Ygeman (S) i spetsen, diskutera kriminalisering av så kallade terrorresor.

Sen skiljer inte ”Rättighetskommittén” mellan muslimer och de radikala jihadisterna i IS utan påstår att det är MUSLIMERNA som regeringen vill bekämpa då de arbetar mot IS och terrorresor.

Då Sverige adopterat ett problematiskt och populistiskt synsätt på politiserade svenska muslimer som strider utomlands, hoppas vi på mer från den progressiva pressen än att den bara stämmer in i den liberala hyllningskören.

Jisses!

Rättighetskommitten gjorde det förra året också. Då skrev jag i Aftonbladet:

Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil från Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMR) anser att förslaget att kriminalisera svenskars deltagande i terrorverksamhet utomlands är rasistiskt och riktat mot muslimer.

Debatten om skärpta lagar har skjutit fart eftersom svenska jihadister strider för IS i Irak och Syrien. Men MMR tycks inte anse att IS är terrorister. De skriver ”så kallad radikalisering eller terrorism” och sätter citattecken runt ordet ”terrorismutbildningar”.

MMR har ofta uttalat sig i den riktningen.

Hur är man funtad om man kallar IS för ”så kallad terrorism” och deras rekrytering av nya terrorister för ”så kallade terrorresor”?

För ett år sen kritiserade kommitten regeringens utredning om radikala extremiströrelser, som nazister och ”radikala islamister”.  Att arbeta mot radikal islamism ansåg de var ”islamofobi”. De gick så långt som att påstå att Birgitta Olsson jämställer islam med nazism eftersom hon jämställde RADIKALA JIHADISTER med nazister.

Bland en del muslimer finns åsikten att man måste försvara IS rätt att kalla sig muslimer. Att om man attackerar dem så attackerar man muslimerna. Många är det till exempel som kritiserat att jag anser att Islamska Statens flagga är lika vidrig och ond som naziflaggan. ”Muhammeds trosbekännelse står ju skriven på den”, säger de och antyder att eftersom trosbekännelsen står skriven på IS flagga är det islamofobiskt att kalla flaggan ond eller att kritisera de som postar den på sina sidor.

MMR tycks resonera som dem.

Det är ett kvalificerat skitsnack som jag betraktar på exakt samma sätt som jag betraktar de idioter jag mött som försvarar de radikala muslimhatarna i English Defence League med att ”de är ju goda engelsmän och kristna”. Eller då jag mötte en katolik som försvarade en rabiat katolsk nazist med att ”men denne är ju ändå katolik”…

För en rabiat sverigedemokrat är en radikal jihadist i IS och en muslim samma sak. Hur kan det komma sig att MMR har samma syn på muslimerna som Sd? Intressant fråga, eller hur?

Därför är det absurt att regeringen bjuder in denna kommitte till sig för att diskutera åtgärder mot islamofobi. Lika lite som Sd borde inbjudas till sådana samtal borde MMR bjudas in. Kan man inte se skillnad mellan en muslim och en radikal våldsbejakande islamist ska man inte få inbjudningar till regeringens möten!”

PS

MMR kommenterade en rapport där regeringen förra året skrev mycket om radikal våldsbejakande jihadism på det sätt ni kan se här nedan. De påstår att regeringen pratade om islam när de pratade om radikal jihadism och inte ett ord om islam eller muslimer.

Mer läsning

Hur man känner igen en IS-krigare eller radikal jihadist

Plus

Nätverket runt en svensk IS krigare

Islamska staten i deras egna ord, del 1

https://ligator.wordpress.com/2015/02/02/islamska-staten-i-dess-egna-ord-del-2-dabiq-nr-1/

Ett falskt IS flygblad i Knivsta

Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist,

Hotet från IS och radikal islamism.

IS på svenska.

Hur en svensk IS sympatisör tänker.

Svensk IS sympatisör pratar jihad på TV.

Svenska sexslavar åt IS.

Hur man bäst bekämpar radikala jihadism.

Hur man INTE bör bekämpa radikal jihadism.

Radikala jihadister på twitter.

Hizb ut tahrir (2012).

Hizb Ut Tahrir (2014)

Plus Gudmundsons blogg