IS och argumenten för att återinföra slaveriet

För några år sen ägnade jag flera månader åt att surfa på Making of Americas stora online-arkiv med material från USA för 150 -200 år sedan. Jag läste om argument på nätet för och mot slaveriet i en tid jag trodde tillhörde det förgångna. Aldrig trodde jag att den kunskapen skulle komma till nytta i dagens politiska värld, mer än som historiskt exempel på något som är lika barbariskt som kannibalism i mina ögon.

Så sitter jag här i min soffa och inser att jag hade fel, fan så fel. Plötsligt växer det fram en svensk politisk rörelse mitt framför mina ögon, stödd av lika många som stödjer nazismen, som vill återinföra slaveriet igen.

Jag pratar om IS, islamska staten, och deras anhängare i Sverige.

Jag har tappat räkningen på alla de sympatisörer för kalifatet som jag sett lovprisa slaveriet. IS vill återinföra det som de anser är praxis under profetens tid. Eftersom det fanns slaveri då måste vi återinföra slaveriet nu. Enkel propaganda.

I IS propaganda ser man ofta ord om att alla ”otrogna” ska dödas eller förslavas. Som i deras tidning Dabiq:

We will conquer your Rome, break your crosses, and enslave your women, by the permission of Allah, the Exalted. This is His promise to us; He is glorified and He does not fail in His promise. If we do not reach that time, then our children and grandchildren will reach it, and they will sell your sons as slaves at the slave market.

Med Rom menar de den kristna kultursfären. Alltså även Sverige. Det är vad de vill göra med Sverige. Och deras svenska lojala fanklubb av kalifat-beundrare applåderar.

I senaste numret av deras artikel finns en lång teologisk förklaring om varför slaveri är rätt. Deras tidning Dabiq kan läsas här. Eller så kan ni direkt ladda hem senaste numret på bloggen här: isis-isil-islamic-state-magazine-issue+9.

Svenska kvinnor argumenterar om slaveri

Rasha Umm Khadija är en skånsk jihadist som befinner sig i den islamska staten. Just nu pågår en diskussion om slaveriet på hennes FB sida som är intressant.

Sa du menar vi gor nagot som inte kommer fran quran och sunnah? Vem ska mata, kla och ta hand om dessa dottrar? Hur ska islam na dom? Anser du det vara battre att dom ar kvar hos yazzidier eller andra? Ukhti, slavar har har det battre har an manga andra manniskor. Tro inte dom behandlas daligt. Och dom far sin haqq som Allah swt gett dom.

Tänk 150 år efter amerikanska inbördeskriget är det samma argument nu som då. Att man måste följa den heliga skriften, då bibeln, nu koranen. Att slavarna har det bättre som slaver än som fria eftersom de får tillgång till SANNINGEN, då den s.k. kristna, nu den s.k. muslimska. Att de hade dött i synd om de varit fria, men som slavar (i detta fallet sexslavar) är de friare som slavar än som fria, eftersom de får SANNINGEN via religionen. Och sist argumentet ”men vi behandlar ju dem väl.” Vilken slavägare vill missköta sin egendom, liksom, var också ett argument som hördes då.

Här har ni debatten (som först uppmärksammades på Flashback). En debatt mellan radikala islamistiska kvinnor om nyttan med slaveriet. En av dem verkar lite missnöjd med slaveriet, iallafall då man inte förslavar de som strider. (Bilderna är tagna så en del kommentarer dubbleras. Sorry för det.)


slaveri

slaveri2

slaveri3

slaveri4

slaveri5

slaveri6

Om man följer jihadisterna på facebook och twitter ser man att de börjat prata ganska mycket om slavar. Speciellt kristna sådana. Här är några exempel på IS anhängare som pratar om slavar. Umm farriss är en brittiska.


IS1

IS2

slav

Bonusmaterial. Jag hade en debatt på FB med en annan svensk kvinnlig jihadist för ett år sen. Hon ville avrätta homosexuella och personer som hoppat av från islam. Hon postade senare några mycket intressanta bilder på bland annat sin, och IS syn på barnuppfostran. Jag klistrar in dem som bonusmaterial.

Skärmklipp

Skärmklipp2


ganet2 ganet3 ganet4 ganet5

Och en annan jihadist-brud.

ganet

Jag har skrivit mer om jihadisternas kvinnor i denna artikel.

Mer läsning

Hur man känner igen en IS-krigare eller radikal jihadist

Plus

Hat mot Kuffar, dvs otrogna, är också hets mot folkgrupp och rasism.

Omar Elturk

IS  vill ha en reformation av islam

Danmark: ännu en radikal islamist begravs

Hatpredikanten Said ragea på Sverigeturne

Stockholms stad skiter i Blå Skåpet

Hur vi kan stötta avhopp från radikala islamism

Sd och islamofoberna gör samma misstag som en del i väst 1932.

Vad anser Solidaritetscenter om IS?

Därför publicerar jag namnen på svenska radikala jihadister

JK förklarar att IS mordhot mot alla otrogna inte är hets mot folkgrupp

Varför dras kvinnor till IS

Kvinnor som dras till IS och radikal jihadism

Radikal jihadism och moskén i Halmstad

Terroristens begravning i Köpenhamn (hur han hyllas av vänner)

Hizb Ut Tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn

Svensk IS terrorist intervjuas av Uppdrag Granskning

Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten försvarar IS terrorister

Svor Köpenhamnsterroristen trohet till IS?

Terrorhot mot Frankrike och Danmark på Alla Hjärtans Dag

Är det islamofobiskt att jämföra IS och IS flagga med nazismen?

Nätverket runt en svensk IS krigare

Islamska staten i deras egna ord, del 1

Islamska staten i deras egna ord, del 2. Dabiq nr. 1.

Ett falskt IS flygblad i Knivsta

Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist,

Hotet från IS och radikal islamism.

IS på svenska.

Hur en svensk IS sympatisör tänker.

Svensk IS sympatisör pratar jihad på TV.

Svenska sexslavar åt IS.

Hur man bäst bekämpar radikala jihadism.

Hur man INTE bör bekämpa radikal jihadism.

Radikala jihadister på twitter.

Hizb ut tahrir (2012).

Hizb Ut Tahrir (2014)

Samt Gudmundsons blogg

PS

Diskussionen på FB rör så gravt hat att jag givetvis inte censurerar några namn.