Danmark: ännu en radikal islamist begravs

När Köpenhamnsterroristen begravdes i Danmark var det många som sörjde honom. Jag kikade vad de nätverk som stödjer IS, Islamska Staten, och andra radiala jihadistiska grupper, skrev om terroristen dagarna efter terrordådet.  Ni kan se vad några av dem skrev på Facebook i denna artikeln från februari i år.

Just nu är en annan död syrienkrigare som slogs nere i Syrien som 16-åring på tapeten i Danmark: Hamza Samsam. Han dog i ett knivslagsmål mellan två kriminella gäng.

Adnan Avdic

Hamza Samsam sörjs av de radikala islamisterna i Danmark. Därför ska vi börja med att kika på Adnan Avdic som jag skrivit om tidigare.

De som stödde terroristen, Omar, sa att det han gjorde var självförsvar. Det sista han gjorde vara att bekänna trohet till IS, islamska Staten. Lars Vilks och juden kränkte islam och därför var de ett hot, skrev de öppet på Facebook. Lars Vilks kränkte profeten genom teckningarna av rondellhunden och juden kränkte profeten genom att vara jude.

Ett exempel är t.ex. Adnan Avdic.

Ja ungefär så här lät det. Nu har det gått några månader. Vad gör terroristernas vänner nu idag? Sist jag skrev om Adnan Avdic gick han på begravningen för den dansk som begick terrordåd i Köpenhamn. Och, big surprise, just nu det dags för en begravning till.

Denna gången Hamza Samsam, bror till en annan känd krigare Ahmed Samsam. Hamza mördades i Köpenhamn i ett knivslagsmål mellan kriminella gäng. Precis som terroristen Omar begräts han av tusentals sörjande som ansåg att den fd krigaren hade ”ett hjärta av guld”.

Abo

abo2

Flaggan är samma som IS flagga men det är inte IS denna gången. Bröderna slogs för en annan sekt: Kata’ib al-Iman al-Muqatilah. En som sedemera gått och allierat sig med Al Nusra. Men islamsk stat och allt ingår i det de ville ha.

Här är ett litet urval av Adnan Avdic andra postningar. Som vanligt hatar han demokrati och homosexuella och försvarar Al Quaida och mujahedeen (dvs terroristerna).

abo3

abo4

abo5

Sen anser han att homosexualitet, demokrati och att rita bilder på profeten Muhammed är lika mycket kränkningar av islam.

abo6

Det där sista är viktigt. Många välmenande antirasister anser att i måste ha lagar mot att kränka religioner. De glömmer att för extrema religiösa är det där med kränkning av religionen saker som de själva inte anser är kränkning av religion. Att vara homosexuell eller jude eller vara för demokrati är kränkning av islam och religiösas känslor enligt en del fanatiker. Att vara för förbud mot kränkning av religiösas känslor är att öppna pandoras ask till något vi absolut inte vill ha här i Sverige!

Hamza Samsam…

Den döde unga krigarens begravning är tydligen en så stor sak att Muslimsk Ungdom i Danmark på sin Facebooksida sörjer den döde.

Der vil inshaAllah blive bedt Salatul Janaza (begravelsesbønnen) for den afdøde bror Hamza i morgen efter fredagsbønnen i Wakf. Hans sjæl vendte tilbage til Allah blot 19 år gammel. Må det være en reminder for os alle, at livet er skrøbeligt. Hver dag, Allah har givet os, er en velsignelse. Bestræb dig på at komme tættere på Ham. Det er en chance, vi måske ikke har i morgen. Må Allah være bror Hamzas sjæl nådig.

mud 

Det islamiske Trossamfund i Danmark har också spritt denna postning på sin Facebooksida.

mud2

Samma mönster som i vintras upprepar sig. Både IS-anhängare, Al Nusra anhängare Hizb Ut tahrir anhängare, Islamska Frontens anhängare och kriminella gängmedlemmar delar sorgen. Det nya är att även ”respektabla” muslimska intresseorganisationer delar sorgen.

En som givetvis också sörjer är Ahmed Syri. Dvs Ahmed Samsam, Hamzas bror. Ahmed Syri (Ahmed Syrienfararen) har varit nere i Syrien och slagits.

Ahmeds Facebooksida har inte haft många offentliga postningar de senaste åren. Men de senaste dagarna har han laddat upp. Det är hämnd på gång tydligen.

ahmedJihadist är han ännu i själ och hjärta. Dessutom.  Han varnade redan i mars vad som kunde ske om man rörde en av hans älskade bröder.

ahmed2

För övrigt verkar familjen intresserade av MMA. Det där intresset för MMA och Thaiboxning är tyvärr ganska stort i jihadistkretsarna. Det är sorgligt eftersom jag har familjemedlemmar som håller på med MMA och gillar sporten. Dags för utrensning i MMA kretsarna kanske?

Ahmed arresterades någon dag efter mordet då han hotade polis utanför sin moské men släpptes för att kunna delta på broderns begravning.

Af sigtelsen, som BT er i besiddelse af, fremgår det, at Ahmed Samsam sammen med tre andre er sigtet for at ‘have udvist truende adfærd over for forurettede politipersonale, der følte sig truet til at anvende peberspray og afgive varselsskud og på en afstand af tre til fire meter at have kastet en sten med en diameter på 3-5 centimeter’.

Den eneste grund til at betjenten ikke blev ramt, var ifølge sigtelsen, at han dukkede sig. I stedet ramte stenen en bil, der fik en bule.

Om man vill kan man surfa runt bland Adnans vänner och kolla vilka som gillar Ahmeds inlägg. Som alltid är det avslöjande. Det är en salig röra av grupper som man ofta tror inte har nåt gemensamt. Hizb Ut tahrir, Al Nusra och IS ska ju vara fiender, sägs det. I verkligheten är det inte så enkelt. Hur som helst är den knivdödade krigaren populär i detta nätverk.

surfa

Ett sätt att försöka förklara bilden ovan är att säga att bilden inte symboliserar terrorism eller IS. Det är givetvis skitsnack. Flaggan som den ser ut på bilden har bara funnits sen IS föregångare i Al Quaida Irak skapade flaggan på 90-talet. Den används numera mest av IS men 2013-1014 när bilden togs användes den även av Al Nusra och diverse andra sekter kopplade till Al Quaida.

bjorn2

Även om sekterna runt Al Nusra och islamska Fronten och Hizb ut Tahrir på ytan må verka vara mot IS delar de samma filosofi. Det märks till exempel på ovannämnde Björn Holmsköld i bilden här nedan. Det där med att Palmyra riskerar att förstöras av IS är inte han så ledsen för. Det är ruiner som är kopplade till ”den moderna västliga världens skapelse”. och allt sånt där trams som demokrati, homosexualitet och kvinnors rättigheter är ju bara av ondo och ”inget att minnas”.

bjorn

Mer läsning

Hur man känner igen en IS-krigare eller radikal jihadist

Plus

Hatpredikanten Said ragea på Sverigeturne

Stockholms stad skiter i Blå Skåpet

Hur vi kan stötta avhopp från radikala islamism

Sd och islamofoberna gör samma misstag som en del i väst 1932.

Vad anser Solidaritetscenter om IS?

Därför publicerar jag namnen på svenska radikala jihadister

JK förklarar att IS mordhot mot alla otrogna inte är hets mot folkgrupp

Varför dras kvinnor till IS

Kvinnor som dras till IS och radikal jihadism

Radikal jihadism och moskén i Halmstad

Terroristens begravning i Köpenhamn (hur han hyllas av vänner)

Hizb Ut Tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn

Svensk IS terrorist intervjuas av Uppdrag Granskning

Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten försvarar IS terrorister

Svor Köpenhamnsterroristen trohet till IS?

Terrorhot mot Frankrike och Danmark på Alla Hjärtans Dag

Är det islamofobiskt att jämföra IS och IS flagga med nazismen?

Nätverket runt en svensk IS krigare

Islamska staten i deras egna ord, del 1

Islamska staten i deras egna ord, del 2. Dabiq nr. 1.

Ett falskt IS flygblad i Knivsta

Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist,

Hotet från IS och radikal islamism.

IS på svenska.

Hur en svensk IS sympatisör tänker.

Svensk IS sympatisör pratar jihad på TV.

Svenska sexslavar åt IS.

Hur man bäst bekämpar radikala jihadism.

Hur man INTE bör bekämpa radikal jihadism.

Radikala jihadister på twitter.

Hizb ut tahrir (2012).

Hizb Ut Tahrir (2014)

Samt Gudmundsons blogg