Anser Nyans Muslim att det är islamofobiskt att vara mot IS?

En ny video finns nu på nätet av en svensk IS krigare. Denne anser att Sverige är islamofobiskt för att man pratar illa om IS. Man kan tycka att det borde vara få som anser att det är islamofobiskt att kritisera IS men så är det inte. Det finns en del som anser det. Och det är extremt avslöjande varje gång de sätter likhetstecken mellan extremism och islam.

Nyans Muslim heter en webbplats. Den är suspekt i sig eftersom Amanj Aziz driver den. Aziz är en aktivist som står nära den radikala islamisten Abdur Rahem Green, en person ingen vettig människa tar i med tång ens. I synnerhet inte eftersom han uttalat sig om att stena homosexuella och äktenskapsförbrytare.

Nyans Muslim har skrivit en artikel om den islamofobiska sommaren 2015. Problemet är bara att Nyans Muslim blandar riktig islamofobi med rapportering om IS. Och dömer ut rapportering om IS och varningar för IS som islamofobi.

Den mediala sommaren bör skänka eftertanke, om jag nu har fel i att rasismen är så pass familjärt i den svenska systemsammansättningen. Nedan är ett axplock (!) (det finns alltså mycket mer, tyvärr, som jag pga tidsbrist inte skärmdumpat) av sommarens artiklar om något som kan associeras med muslimer och islam.

I ett bildspel som sägs visa islamofobiska artiklar ser man bland annat dessa artiklar nämnda. T.ex. en artikel om att den svenska IS medlemmen Skråmo uppmanar till massmord i Sverige.

vip

Hur kan en artikel som varnar för IS och Skråmo och som TYDLIGT visar att man INTE pratar om alla muslimer vara islamofobisk?

Denna artikeln kan läsas här för övrigt. Döm själv. Islamofobi?

Om man tittar på de andra exemplen är det samma sak. Riktigt muslimhat blandas med nyhetsartiklar om IS framfart, Dessa artiklar innehåller INGEN islamofobi.

1 2 354
Etc, etc…

WTF?

Menar man media sprider islamofobi om de rapporterar om IS? Menar verkligen Nyans Muslim att om man skriver negativt om IS så skriver man negativt om islam, TROTS ATT MAN I ARTIKELN BEDYRAR ATT IS ÄR TERRORISTER OCH INTE REPRESENTATIVA FÖR ISLAM-

Den s.k. Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten gör samma sak. De kritiserar att man kallar IS för terrorister till och med. Och anser att kritik av IS är kritik av islam dvs islamofobi.

Detta är allvarligt och vi har alla skäl att kräva att Nyans Muslimredovisar sin syn på IS och Al Qaida och tar ordentligt avstånd från terrorgrupper.

En tanke på “Anser Nyans Muslim att det är islamofobiskt att vara mot IS?

  1. Pingback: Gummianklagelser och indirekt rasism: ”racism by proxy” | Sverige är inte världens navel!

Kommentarer är stängda.