Isis/Isil på svenska

Det finns nu ett ganska stort gäng svenskar som strider på de islamska extremisternas sida i Syrien och Irak. De svenska jihadisterna tillhör Facebookgenerationen och därför finns de numera på ”fejan”.

ISIS är så extremt att till och med Al Quaida och Hamas och Hizb Ut Tahrir tar avstånd från dem. Just nu hotar de Iraks kristna befolkning.

Och de finns i Sverige och har på över hundra kärnanhängare och långt fler som stödjer dem direkt och indirekt.

Låt oss kika på en av deras många sida på FB där de sprider sin propaganda. Sanningen från Ash Sham (Ash-sham är namnet på ”storsyrien” bestående av Irak och Syrien).

Kriget mot ”de otrogna”

De har upprättat ”kalifatet”. De vill ena ”levanten”, dvs även erövra Syrien och Turkiet bland annat. Men målet är större. De vill även anfalla Europa, ”invade Rome”.

1hoteouropa

Ett centralt tema är att ”de otrogna” måste bekämpas. Det är de som ”bekämpar islam”. Men definitionen på vad det är att ”bekämpa islam” är, som vi ska se, lite luddig. Att vara mot att kvinnor måste bära burka, att inte lyda allt som kalifen som leder kalifatet säger är att bekämpa islam, att inte följa deras tolkning av islam, att vara för demokrati och mänskliga rättigheter, etc. Det gör att ganska många muslimer också inkluderas bland de otrogna.

Givetvis är alla icke muslimer som inte underkastar sig kalifatet och lyder allt de säger utan att knorra också otrogna.

10kuffar 11otrognahuvuden 

Judarna

De värsta kuffarna (otrogna) är givetvis enligt dem judarna, som alltid i dessa sammanhang. De säger själv att de inte har något emot judar, men det måste vara judar som aldrig har stött Israel eller sionismen och som lyder allt kalifatet säger till dem.

19judar 20judesionist

Fast kurderna är nästan lika hemska som judarna nuförtiden eftersom kurderna i Irak inte är intresserade av att ingå i kalifatet och beväpnar sig mot dem. När man får tillfälle att hetsa mot både en jude och en kurd, så blir kalifatets krigare glada.

21israel Det intressanta är inte att de tar på sig kidnappningen av de tre judiska ungdomarna. Utan att de stöder det. Och postningen gillas givetvis av läsarna.

22israel Stenarna kommer at gola ner dem är en referens till en religiös extremistisk uppmaning att döda judar som extremister ofta använder. Den lyder så här: …Domedagen kommer inte förrän muslimerna nerkämpar och dödar judarna, förrän judarna gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att ropa: Oh, muslimer! Det gömmer sig en jude bakom mig, kom och döda honom!

Lägg märke till den mysiga kommentaren om att det var synd att Hitler inte slutförde sitt verk.

23jude 24judekommentar

Kvinnorna

Kvinnorna då? Ja en rättfärdig kvinna ska givetvis bära burka och lyda männen.

30kvinna

Har ni hört talas om Boko Haram? De som gjort sig kända för att kidnappa underåriga skolflickor för att gifta bort dem med jihadister! ISIS gillar vad de gör. Vi ska senare kika lite på några av de personer som gillat inlägget om Boko Haram.

31bokoharam

Korset

Boko Haram driver ett krig mot kristna och det korrupta västerlandet precis som ISIS. Låt oss kika vad denna svenska sida skriver om kristna. Ja korsbärare och polyteister är vad extremister kallar kristna. Tydligen generaliserar de negativt om alla kristna.

40kristna

När en av ISIS flaggor bränns i Europa så skriver sidan ”de” om bränningen och länkar ihop bränningen med de kristna i Mosul. ”De” som brände och de kristna i Irak är alltså samma sak. Kollektiv skuldbeläggning av kristna alltså.

41kristnakollektivskuld

I diskussionsfältet till diskussionen ovan skriver de att ”svärdet är deras medicin”. Oklart om de anser att shiamuslimer är våldsamma eller om de bör smaka svärdet. Hur som helst. Kika på länken som Daud Yusuf klistrar in.

41Mkristnakollektivskuld 41NkristnakollektivskuldHär förklaras Isis politik mot kristna. De får leva om de lyder, annars ska de bekämpas.

41Okristnakollektivskuld 41Pkristnakollektivskuld 41QkristnakollektivskuldLydnad

ISIS hatar demokrati. För dem är LYDNADEN till ledaren, dvs kalifen, det viktiga. Här är en intressant sak de skriver om att ledaren ska lydas även om denne tar makten i egna händer. Dvs även då denne är en diktator.

50lydnad

ISIS vänner

Vilka stödjer då ISIS. Om man kikar på de som stödjer ISIS olika grupper på Facebook hittar man över hundra som tydligt med text och bilder visar att de gillar ISIS. De kan t.ex. ha ISIS symboler på sin FB sida. Här ska vi kika på några. De flesta är pseudonymer, anonyma konton. En del är öppna med vilka de är. (Min policy är att inte avslöja anonymiserade konton mer än då det är politiker, men folk som uttrycker vidrigheter öppet på facebook citerar jag utan tvekan.)

Först Abu Quteyba.

4

Lägg märke till vapnen. Är eller vill vara krigare för kalifatet.

60abu24judekommentar 60abu24judekommentar2 60abu24judekommentar3 60abu24judekommentar4 60abu24judekommentar5 44

444

Umm Al-faruq

61gilladebokoharam 

AbdelFatah AbuMaidah

Lägg märke till att han ger rasisterna i EDL rätt i att ”det inte finns något moderat islam”. Det finns alltså bara ett och det är hans version: kalifatet.

62gilladebokoharam 63gilladebokoharamgillar EDL 

Anas Khsassi verkar redan ha dragit ut i öknen för att kriga.

64anas1 65anas2Umm Musa. En kvinna. Lägg märke till bilden på barnet med vapnen och de burkaförsedda kvinnorna i bakgrunden.

66umm 67umm 

En annan är Axmeed Khaleed Ibn-Waleed. Hatet mot andra muslimer är ganska starkt i ISIS.
68axmed 69axmed

Abdalrahman Al Khorasani glömde väl logga ut senaste gången han besökte ett internetcafé i Sverige eller Irak/Syrien. Men judejävlar har hackat hans sida ändå… Säger han.

70abdelraman 71abdelraman 

Um Ismael då. Väst hittade alltså på demokratin menar denne person och muslimer som gillar demokrati är alltså lakejer till väst.

72umdemokrati 

Vad vill denne Um att vi ska bojkotta för att slippa västs inflytande. En diger lista eller hur? T.ex. musik.

73umdemokrati

Den obligatoriska burkan. Um Ismael är en kvinna. Är man det SKA man bära burka enligt ISIS.

74umdemokrati 

Umm-salamaga Bintu Abdullahi är också kvinna men vil göra jihad. Gör det kanske, vem vet? Eller så har hon hittat en manlig ”kuffarhatande” jihadist som gillar katter att gifta sig med.

75enannanum 

javisst, återigen. Hela världen ska bli erövras.

76enannanum 77enannanum

Ett urval andra aktiva debattörer på sidan.

1 2

Lite brinnande davidsstjärnor och ”en dag – en flagga”. Återigen, kalifatet vill erövra världen.

3

Det som slår mig är hur många av de som gillar ISIS som håller på med kampsporter, MMA och kickboxning framför allt.

Så säg mig, gör vi rätt eller fel att betrakta detta kampsports-stinna gäng av revolutionära drömmare, som kollektivt skuldbelägger kurder, shiamuslimer, kristna och judar. Som stöder Boko Haram. Som kan tänka sig mörda judar och kristna och ”otrogna” (tex en kristen som gillar musik) och som anser att ISIS krig i Irak och Syrien bara är början, sen ska de ta världen, som ett hot?

Först Irak och Syrien. Sen ska de ta Turkiet och Israel, utrota demokratin där och tvinga alla kuffar att underordna sig, sen ska de erövra Rom och sen hela världen.

Per Gudmundsson i SvD har skrivit om hotet mot Sverige och om att självmordsbombaren på Drottninggatan pratade om en ”islamisk stat”:

När Taimour Abdulwahab al-Abdaly sprängde sig i hörnet Drottninggatan-Bryggargatan i Stockholm under julruschen 2010, uppgav han att han agerade i Islamiska statens namn. Som hämnd för Vilks angrep han civila mitt under julruschen – alltså handeln och ekonomin, precis som enligt order. Uppgifter från Irak gjorde vidare gällande att han tränats av samma grupp där.

Säkerhetspolisen har ännu inte presenterat någon fullständig utredning om självmordsbombningen (hur länge ska vi behöva vänta på den?) så tills vidare får vi nöja oss med bombmannens egna ord:

”Nu har Islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt”

Har vi anledning att behandla ISIS som vi skulle behandla uppgifter om Al Quaida i Sverige, eller som vi ser på Svenska Motståndsrörelsen iallafall? Läs även vad Wisenthalcentret har att skriva.

Levanten Nyheter

Man kan även läsa av ISIS-anhängare på svenska hos Levanten Nyheter.

levanten

levanten2

Islamic state news

En annan sida på Fb är islamic state news. Med nyheter på svenska, engelska och ryska.

isis

En av de drivande på den sidan är en svensk islamistisk kvinna som tydligen är nere i Syrien nu.

isis2

isis3

OBS!

Ordet islamska extremister betyder exakt vad det anger. De flesta muslimer hatar ISIS och ISIL. De är extremister. Nästan alla muslimer hatar det ISIS står för.

EXTRAMATERIAL

Från Khilafa FB-sidan:

Barmsoldater

Skärmklipp Hat mot shiamuslimer.

Skärmklipp2

Skärmklipp3

36 tankar om “Isis/Isil på svenska

 1. Pingback: Antidemokratismen i Sverige idag | Sverige är inte världens navel!

 2. Pingback: Svensk IS (ISIS) sympatisör i TV, pratar jihadism | Sverige är inte världens navel!

 3. Pingback: Nima Dervish om IS | Häxanmexan

 4. Pingback: Svenska sexslavar åt IS/ISIS? | Sverige är inte världens navel!

 5. Pingback: Radikala jihadister på twitter | Sverige är inte världens navel!

 6. Pingback: Vad är Charlie Hebdo? | Sverige är inte världens navel!

 7. Pingback: Ta hotet från radikal jihadism på allvar | Motargument.se

 8. Pingback: Hotet från IS och radikal jihadism | Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist | Sverige är inte världens navel!

 10. Pingback: Hur man känner igen en IS-anhängare eller radikal jihadist | Sverige är inte världens navel!

 11. Pingback: Nätverket runt en svensk IS-krigare | Sverige är inte världens navel!

 12. Pingback: Islamska staten i deras egna ord, del 1 | Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: Islamska staten i dess egna ord. Del 2: Dabiq nr. 1 | Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: Lapparna med IS hot i Knivsta är förfalskning | Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten + Sverigedemokraterna = sant! | Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: Är det islamofobi att jämföra IS med nazismen? | Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: IS publicerade hot om terror mot Frankrike igår | Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Svor Köpenhamnsterroristen trohet till IS? | Sverige är inte världens navel!

 19. Pingback: Se Uppdrag Granskning om en svensk IS terrorist ikväll | Sverige är inte världens navel!

 20. Pingback: Hizb Ut tahrir kommenterar terrordådet i Köpenhamn | Sverige är inte världens navel!

 21. Pingback: Terroristens begravning: IS anhängare och antisemiter | Sverige är inte världens navel!

 22. Pingback: Radikal jihadism och moskén i Halmstad | Sverige är inte världens navel!

 23. Pingback: Tyck inte synd om jihadisternas kvinnor | Sverige är inte världens navel!

 24. Pingback: Varför dras svenskar till IS? | Sverige är inte världens navel!

 25. Pingback: Därför publicerar jag namnen på radikala islamister | Sverige är inte världens navel!

 26. Pingback: Vad anser Solidaritetscenter om IS? | Sverige är inte världens navel!

 27. Pingback: Hatpredikanten Said Rageah på Sverigeturne | Sverige är inte världens navel!

 28. Pingback: Danmark: ännu en radikal islamist begravs | Sverige är inte världens navel!

 29. Pingback: IS vill ha en reformation av islam | Sverige är inte världens navel!

 30. Pingback: Omar Elturk | Sverige är inte världens navel!

 31. Pingback: Hat mot kuffar (otrogna) är också rasism och hets mot folkgrupp! | Sverige är inte världens navel!

 32. Pingback: IS och argumenten för att återinföra slaveriet | Sverige är inte världens navel!

 33. Pingback: Radikal islamism: exemplet Örebro | Sverige är inte världens navel!

 34. Pingback: Säpo hjälpte att frige Al-Nusra kopplad terroristmisstänkt | Sverige är inte världens navel!

 35. Pingback: Ta hotet från radikal jihadism på allvar | Motargument

 36. Pingback: Islamska Staten (IS) är värre än nazisterna i SS – Den arga sossen!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: