Lapparna med IS hot i Knivsta är förfalskning

Posted on februari 4, 2015


Denna lapp cirkulerar sen en tid i Knivsta, som det omnämns i media och i rasistpressen. Vid en ytlig anblick kan den verka trovärdig, jag gick på den först själv,  men den är tydligt falsk.

För det första är arabiskan en googleöversättning. Du kan själv se att den är falsk genom att texten är VÄNSTERSTÄLLD och inte högerställd som i arabiskan (de läser från höger till vänster).

Sen är ordvalen i den svenska texten bara ytligt lika IS egna ord. IS pratar inte om fatwor, det saknas en massa obligatoriska hedersbetygelser och ord som man alltid använder i texter där kalifen och Allah nämns. Dessutom är texten mild och ganska mjäkig. IS egna ord är mycket grövre och extremare.

Takbir är för övrigt en term för Allahu Akbar, inte orden Allahu Akbar, som förfalskaren tycks tro. En radikal jihadist skulle aldrig skriva så. Och ingen radikal jihadist skriver ”Allahs lag, Sharia” och ingen ”utropar fatwa”..

Dessutom står det i den ”arabiska” texten att Bob Marley skrev fina låtar trots att han rökte på och Stalin nämns. Vad jag vet brukar inte Bob Marleys bruk av ganja nämnas så ofta i IS flygblad med hot.

Det är dessutom inte som det hävdas producerat av Hizb Ut tahrir. Hizb använder inte IS flagga, de använder den våldsbejakande jihadflaggan. Dessutom kan de också arabiska, skulle knappas inkludera Bob Marleys ganjabruk i texten, och de hatar IS ledare Bagdadi.

Det finns riktiga IS-anhängare i Uppland som uttalar sig sju resor värre än uttalandet i denna förfalskning. Så hotet från IS är reellt, även i Knivsta. Men just denna lapp är förfalskning.

Arabiska

Mer läsning!

Hur man känner igen en IS-anhängare eller radikal jihadist

och

Islamska staten i deras egna ord, del 1

Nätverket runt en svensk IS krigare

Märsta Unga muslimer bjuder in judehatande islamist,

Hotet från IS och radikal islamism.

IS på svenska.

Hur en svensk IS sympatisör tänker.

Svensk IS sympatisör pratar jihad på TV.

Svenska sexslavar åt IS.

Hur man bäst bekämpar radikala jihadism.

Hur man INTE bör bekämpa radikal jihadism.

Radikala jihadister på twitter.

Hizb ut tahrir (2012).

Hizb Ut Tahrir (2014)

Plus Gudmundsons blogg

Advertisements
Posted in: Uncategorized