Radikala jihadister på twitter

Posted on september 3, 2014


Jag kan öppet erkänna att jag inte sett nåt liknande det IS radikala islamister gör. Jag är förbluffad. Nazister, polpot, rwanda, alquaida, Lenin och Stalin… Personer som deltar i massmord eller terror brukar inte prata om det offentligt. En nsdap typ på 30talet skulle aldrig skrutit med avhuggna judehuvuden i media, eller ordnat debatter på FAZ:s insändarsida eller ens i Der Stuermer om hur man skulle massmörda.

Inte ens insändaravdelningen i der stuermer var i närheten så vidrig och öppen som det jag ser hos IS jihadister på deras öppna Facebooksidor och twitterkonton. (Jag har ca 200-300 nummer av naziblaskan i pdf format hemma, så jag svamlar inte)

Den nya tidens radikala jihadister skrämmer för de visar bilder på blodiga ”otrogna” som halshuggits i tweet ett, i tweet två vill de förbjuda musik, i tweet tre skriver de ”vänta bara homosexuella svin tills kalifatet erövrat europa”. I tweet fyra har de en bild på en gullig katt. I tweet fem ”dö jude dö”.

Det är massmord i realtid.

Det kanske beror på att vi har social media idag. Hade nazisterna gjort samma sak om internet funnits då?

IS hotar Sverige

Det var ju IS som år 2007 lovade riklig belöning för halshuggningen av Lars Vilks och dåvarande chefredaktören för Nerikes Allehanda. Ett år senare, i oktober 2008, dödade USA en svensk medborgare som då var den näst mäktigaste mannen i IS.

IS nämndes även av Taimour Abdulwahab i det öppna brev som skickades ut 11 december 2010, strax innan han gick för att spränga sig i luften i centrala Stockholm: ”Nu har islamiska staten uppfyllt vad de har lovat er. Vi finns nu här i Europa och i Sverige, vi är en verklighet, inget påhitt, mer vill jag inte säga om detta.”

Det är fullt möjligt att Abdulwahab överdrev eller hittade på, men att det alltså var IS som inspirerade Sveriges förste självmordsbombare till att försöka massmörda svenska julhandlare – borde inte det ha haft visst nyhetsvärde?

 

Den som vill kan följa dem på twitter. Här är ett urval. Inte de hemskaste men några av de jag brukar följa pga att man ganska tydligt ser hur de arbetar med propaganda och ideologi.

EXTRAMATERIAL

Några hits från förra året. Från en IS fraktion som är lite mer ”liberal” och tolererar viss musik.

 

Läs mer om IS här.

Svensk IS jihadist i TV

IS/ISIS på svenska

Hur en svensk IS/ISIS jihadist tänker

Svenska sexslavar åt IS?

Advertisements
Posted in: Uncategorized