Dagen efter Sverigedemokraternas invandringsutspel…

Ok. Det är dagen efter… Det har gått ungefär som väntat. BRÅ och riksdagspolitikerna förnekar problemen och säger att Sverigedemokraternas statistik är fel och media censurerar partiet… Allt är ungefär som vanligt. Förutom att partiet nu kommer att kunna dela flygblad och sprida sin propaganda ganska oemotsagda. Det är inte bra alls, om man vet hur de kanske 20% av befolkningen som utgör Sd:s potentiella väljarbas tänker.

Jimmie Åkesson kräver att BRÅ redovisar sina siffror. Detta lär BRÅ inte göra. Och denna vägran att visa uppgifterna kommer också att ge Sd en fördel.

Hela denna soppan med invandrare och brottslighet drabbar främst en grupp som alla skiter i i debatten, nämligen invandrarna. Det är invandrarna, inte Sverigedemokraterna eller Riksdagspolitikerna eller de fina experterna från BRÅ som bor i invandrartäta förorter som Rinkeby eller Rosengård. Och DE drabbas av att integrationspolitiken misslyckats.

För att ta en parallell…

Min erfarenhet är att skolor som säger sig vara ”mobbingfria” är de skolor som har störst mobbingproblem. De förnekar verkligheten. Jag gick i en sån ”mobbingfri” skola som ung och har sen haft nära vänners barn som gått i liknande skolor och mobbats! Man ska alltid sky skolor som beskrivs som ”mobbingfria” i broschyrer, eller där rektorerna säger att ”vi inte har såna problem här”!

Om man förnekar problemen finns kan man nämligen inte lösa problemen heller!

Ergo: att föreneka integrationsproblemen och gömma undan statistiken innebär också att problemen finna kvar och blir större!

Problemställningen

Brå skriver:

Det innebär att det är drygt dubbelt så vanligt att personer födda utomlands misstänks för brott, jämfört med personer födda i Sverige av svenskfödda föräldrar. För personer som är födda i Sverige, av en eller två utrikes födda föräldrar, minskar risken ytterligare. Men det är ännu större skillnader mellan andra grupper. Till exempel är det 3,5 gånger vanligare att män misstänks för brott, än kvinnor. Vidare är det 6 gånger vanligare att personer från familjer som uppburit socialbidrag misstänks för brott, än personer från familjer som inte har det.

Men samtidigt är överrepresentationen hos vissa invandrargrupper större än andra. Läser man BRÅ:s rapport från 2005 (som går igenom andelen personer misstänkta för brott) ser man följande: Personer födda i utlandet: 12% misstänkta för brott. Personer med båda föräldrarna födda i utlandet 10% misstänkta för brott. Personer med en föräldre född i utlandet, 7.1% misstänkta för brott. Personer med två föräldrar födda i Sverige 5% misstänkta för brott. Statistiken på sidan 63 i rapporten visar dessutom att 25% av folk födda i Afrika misstänkts för brott (!). Och 8,7% av folk födda i Norden och ca 7,5% för de födda i EU!

Vad betyder detta reellt. Jo att invandrarområdena bör vara riktigt utsatta för brottslighet.

Eftersom folk från EU oftast inte bosätter sig där, så faller alla som begår brott och är från EU bort och det bör göra att brottsligheten i ett område som Alby, Norsborg, Rosengård eller Rinkeby bör vara ca fyra gånger så hög som i ett bostadsområde med bara folk födda i Norden, och med föräldrar födda i Norden. (Invandrare =  dubbelt vanligt att de misstänks för brott. Hälften av invandrarna faller bort = fyra ggr så vanligt).

Låt oss titta på Botkyrka. Botkyrka består inte bara av invandrarområdena, främst Alby, Fittja, Norsborg och Hallunda, utan även av Tullinge och det mer blandade Tumba och hela landsbygden. Vad säger statistiken om brottsligheten i Botkyrka? Affes statistikblogg visar att i Botkyrka begås 19000 våldsbrott per 100.000 invånare jämfört med Täbys 8000 eller lidingös 5500.

De som framför allt drabbas av att brottsligheten är högre bland utländskt födda och bland barnen till dessa, dvs invandrarna, är INVANDRARNA SJÄLVA!

Men dem skiter såväl Sd som riksdagspolitikerna i.

Så om man går till ett invandrartätt bostadsområde och frågar dem om vad de anser om t.ex. Sverigedemokraternas rapport från igår skulle de säga att ”vad då det vet väl alla?” Kanske skulle de tillägga att ”myndigheterna och polisen skiter ju i oss invandrare och gör ju inget för oss”.

Bristen på statistik

Om man, som jag, bryr sig om invandrare och vill hitta lösningar på problemen i invandrartäta områden så stöter man på stora problem. Statistik saknas. Det är A och O att få veta hur läget är med brottsligheten i dessa områden och bland invandrare i landet i sin helhet. Då är det skandal att jag måste söka mig till Sverigedemokraterna, nazisterna och rasisterna för att hitta statistik som BRÅ borde kunna ta fram till mig lätt.

Ja, jag vet att Affes statistikblogg, som jag citerar, är invandrarfientlig, men eftersom ingen annan på ett bra sätt redovisar brottsligheten i Botkyrka måsta jag låna uppgifterna därifrån. (Botkyrka kommun jämför med Stockholms län i sin helhet. Och eftersom Stockholms stad står för den ojämförligt högsta andelen brott i hela landet, blir den jämförelsen missvisande.)

Det är det sjuka i dagens situation!

Som jag sagt så ofta är det politikerna som skapat problemen, i kombination med utanförskapet. Svenskar som emigrerade till USA på 1800-talet och bodde i städerna (1/3 av dem) hade högre brottslighet än genomsnittsamerikanen. betyder detta att svensk kultur (knätofsar och sånt som Sverigdemokraterna gillar) eller religion som var orsaken till problemen bland svenskar, eller var det språkproblemen, fattigdomen och situationen i de amerikanska städerna (dvs politiken)  som var orsaken?

Nyheter: SkånskanPIRealistenPIDNPIAB, Sd om kritiken mot Sd:s rapport, Sds, Folkbladet, Sds, DN, Reflekterat, Carina och Stefans blogg, Görans tankar, Svd, Pi, Kent Ekeroth, Expressen

*****

Läs även min samling argument MOT Sd

och argumenten varför partierna måste ta debatten NU

För övrigt tycker jag ni också ska besöka Sverigedemokraterna.de

———————–

Läs i min artikelsamling om LÖSNINGAR på integrationsproblemen HÄR! Se även här och på denna artikel om vad Migrationsinfo.se skrivit!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

10 tankar om “Dagen efter Sverigedemokraternas invandringsutspel…

  1. Pingback: Integrationsprojektet « Sverige är inte världens navel!

  2. Varför skall man hålla på och bortförklara grova brott begågna av MENA ivandare?

    Alla vet hur det ligger till, sedan kan man diskutera om de är 5 ggr eller 10 ggr överrepresenterade osv.

    Det är bara SD som vill göra något åt det.

  3. Du är rolig du. Ena dagen är du som den värsta pk-talibanen och sen vissa dagar verkar du kunna vakna upp och vara riktigt klarsynt… märkligt.

    Nej jag är faktiskt inte rasist, nazist eller ens invandrarfientlig. För tillfället är jag invandringskritisk eftersom jag motsätter mig dagens invandringspolitik. Inget konstigt med det. Det märkliga är att precis alla är eniga om att det som kommer efter invandringspolitiken har misslyckats dvs integrationspolitiken. Det är helt acceptabelt att ha den åsikten, men knystar man om den politik som gör att vi har ett så stort integrationsproblem (den stora invandringen) så är man inte värd det katten släpar in.

    Men, trots din oförskämdhet så vill jag ge dig cred. Du är en av ljusglimtarna bland mångkulturalisterna. Du har åtminstone sett igenom några av lögnerna och förnekelserna som så många svenskar har blivit hjärntvättade med.

    mvh
    /Affe

  4. Affe. Det beror på att jag har mer än en tanke i huvudet samtidigt. Har man tanken att Sd är fel men inte kan hålla tanken att det finns problem med integrationen som måste lösas i huvudet samtidigt blir det lätt PK.

    Vad det blir om man tänker på problemen och inte kan hålla en tanke till i huvudet, nämligen att det finns andra lösningar än att skylla problemen på kulturen, folken och religionen, får du själv fundera ut. 😉

    /Torbjörn
    Pk-taliban!

  5. Pingback: Absurd twitterdebatt om brottslighet och invandring! « Sverige är inte världens navel!

  6. Pingback: Överrepresentation av utrikesfödda i brottstatistiken | Sverige är inte världens navel!

  7. Pingback: Vem bryr sig om Ubers chaufförer? | Sverige är inte världens navel!

  8. Pingback: Vad säger dansk statistik om brottslighet och invandrare? | Sverige är inte världens navel!

Lämna en kommentar