Hemligheten bakom vem som skapar Sverigedemokraterna?

Det påstås att Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna fått sitt stöd av egen kraft. Vilken miss! Vilket oerhört skämt! Utan det aktiva stödet från riksdagspartiernas LEDNING hade Sverigedemokraterna inte haft några anhängare att tala om!

Ja, jag menar exakt det jag sa. Det finns gott om människor som kan ta fajten med Sd i partierna men de har BEORDRATS att hålla käften. Sverigedemokraternas idéer ska INTE bemötas. Problemen som finns med integrationen ska IGNORERAS. Lösningarna ska man hålla KÄFT om. Och oron hos en hel del ”vanligt folk” för vad som händer i Sverige ska man inte bemöta!

Det är lätt att känna sig stor när man inte får mothugg eller riktigt motstånd!

De möter istället sånt som detta:

”– Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slåss i studion. Så länge som han säger någonting som är begripligt, har han ju överraskat. Håller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig så är det ändå ett dåligt resultat.”

Det är vad Fredrik Reinfelt svarade på frågan om inte han ska ta debatten och striden MOT Sd. Jag är sen länge TRÖTT på våra så kallade politiker i Sverige! De som styr Sverige är inkompetenta!

Personerna på bilden ovan är Sverigedemokraternas bästa vänner! Partiledarna har skapat Sverigedemokraterna. Utan Mona Sahlins, Maud Olofssons och Fredrik Reinfelts och de andras direktiv att Sd inte ska MOTARBETAS, dvs att Sd:s idéer inte ska bekämpas effektivt, och grunden för deras existens ryckas bort, hade Sd inte haft något stöd!

Läs även detta jag bloggat om!

Öppet brev till Riksdagspartierna!

Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller!

—————-

Dagens nyhetsrunda: DN, Svd, Expressen, AB, Skånskan, Expressen, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

16 tankar om “Hemligheten bakom vem som skapar Sverigedemokraterna?

 1. Få politiker från andra partier vill ens tala med SD och dom gör allt för att SDs väljare inte ska få något som helst inflytande över svensk politik. Man kan ju säga att om dom andra partierna en gång i tiden hade valt att lyssna på SDs väljare så hade inte SD behövt bildas ens. Men dom ville inte lyssna och då fanns bara alternativet kvar att skapa ett eget parti och köra in det i riksdagen. Efter ett eventuellt inträde i riksdagen så kommer övriga partier att göra allt för att SD inte ska få något inflytande. Det är ett säkert recept på att i valet därefter (eller i nyvalet som det redan spekuleras om kommer att komma snart om SD kommer in) kommer SD att växa ännu mer. Något inflytande över politiken kan nog inte SDarnas väljare räkna med förrän SD får över 50% av rösterna och kan bilda egen regering och har riksdagen för sig själva. Jag tycker det vore en oönskad situation. Jag tror inte ens SD själva skulle vilja ha mer än 50% av rösterna. Allra bäst vore nog om övriga partier helt enkelt pratade med- och lyssnade på SD och framförallt SDs väljare. Det är ett säkert sätt att få SD att sluta växa och växa och växa och växa. Men hittills har vi inte hört någon vilja från dom andra partierna att lyssna på dom som kan tänka sig rösta på SD för vi har helt olika människosyn och vi är inte demokratiska. Säger dom.

 2. Det är sant att de banat väg för sverigedemokraterna – genom att bedriva en politik som saknar stöd hos folkflertalet, en politik som har en massa negativa konsekvenser för vanligt folk och lovar ännu mer sådana i framtiden. Folk vill protestera mot detta, det är sunt och naturligt, det är demokratin i funktion, och trots att media försökt ”uppfostra” dem till att inte göra det (ett inslag som är mindre demokratiskt), så kan fler och fler tänka sig att rösta på sd.

  Debatten har de sju svårt att ta för att verkligheten ofta talar emot dem och för sd. Det är lättare att bara kritisera sd och torgföra myter om ingen opponent finns närvarande.

  Men detta imponerar allt mindre på vanligt folk.

  Oavsett om man är för eller emot invandring, för eller emot sd, så är debatter det bästa för landet. Både svagheter i sd:s argumentation och i det mångkulturella projektet kan därmed belysas och åtgärdas. Det vinner alla på i längden.

 3. Nja det är även den totala bristen på vettig invandringspolitik som banat väg för SD. Eller snarare att man inte ens följer de regler och lagar som finns. Läs merit wagers blogg som förstår du vad jag menar.

 4. Jo, de vågade. Men HUR? Utan självkritik eller att medge några fel. Utan ett uns självkritik? Sen är det du sa om mediaskuggan rätt. Mediaskugga kan funka en tid för att hålla tillbaka någon grupp men i längden funkar det inte.

 5. De brukar idka självkritik, de brukar säga att de borde satsat ÄNNU mer extraresurser på invandrarna, ställt ÄNNU större krav på vanliga svenskar. Men det är sant att detta mantra imponerar på allt färre. Tack och lov.

  Men om de skulle medge att Sverige tagit emot alltför många svårassimilerade på för kort tid, att det ställts för lite krav på anpassning, att politikerna själva bott i områden med bara svenskar och väl assimilerade invandrare medan ”vanligt folk” fått ta smällen i sitt boende, närmiljö och skola medan de orättvist skyllts för att vara intoleranta (eller värre) – då skulle de ju medge att de haft fel och ljugit hela tiden och att invandringskritikerna haft rätt sedan nyd:s dagar.

  Nej, det är klart att de inte vill medge det.

 6. Jo, Maud, Måna och deras fans har ju varit helt okritiska i sitt nederlag. Men det ligger ju lite grann i sakens natur i kampen mot SD, att aldrig erkänna sina egna fel och brister. Tycker du inte det?

 7. Nej, för Sd skulle mista mycket av sin aura som opposition om andra politiker valde att försöka debattera om, och LÖSA, de problem som finns. men rent partitaktiskt skulle det första parti som erkänner att de haft fel, anse att de förlorar röster på att säga sånt, så därför gör de inte det.

 8. ”Något inflytande över politiken kan nog inte SDarnas väljare räkna med förrän SD får över 50% av rösterna och kan bilda egen regering och har riksdagen för sig själva.”

  Tycker utvecklingen i Danmark visar att nationalister kan få stort inflytande utan ens att sitta i regeringen. Tänk hur det ser ut om 10 år!

 9. Oavsett om man är för eller emot invandring, för eller emot sd, så är debatter det bästa för landet. Både svagheter i sd:s argumentation och i det mångkulturella projektet kan därmed belysas och åtgärdas. Det vinner alla på i längden.

  Jag håller verkligen med. Alla frågor måste kunna debatteras öppet och sakligt, utan att man skall behöva vara rädd för rasiststämplar och andra mer våldsamma repressalier. Ett sådant debattklimat har vi inte i Sverige idag, mycket långt därifrån.

  De etablerade partierna lovsjunger alla mångkulturen, och försöker få det att framstå som att mångkulturen både som koncept och som implementation bara har fördelar, inga nackdelar. För alla de som lever med och behöver stå ut med de uppenbara nackdelarna varje dag så framstår bilden att det enbart skulle finnas fördelar som extremt verklighetsfrånvänt.

  Om det nu vore så att mångkulturen faktiskt vore så fantastisk som media och politiker försöker påskina, så borde det naturligtvis vara hur enkelt som helst att visa detta i en öppen och saklig debatt mot SD. Det skulle ju vara ett öppet mål som enkelt borde kunna slå undan benen på SD.

  Men det gör man inte. Och det faktum att man inte gör det, utan istället försöker låtsas som att partiet inte finns, eller rent av svartmåla partiet med stämplar och epitet som genomskådas av alla som inte är politiska imbeciller, visar att SD faktiskt mycket väl kan ha rätt, och att etablerade partier och media vet om detta. Även det faktum att man avsiktligt slutar föra viss sorts statistik som kan ha bäring i mångkultursfrågan visar att man är rädd för verkligheten och därför vill dölja de fakta som talar emot deras framlagda bild att mångkulturen enbart skulle ha positiva effekter. När kartan inte stämmer överens med terrängen hävdar man bestämt att det är kartan som gäller.

  I ett sådant klimat är det inte ett dugg konstigt att fler och fler väljare genomskådar propagandan och inser att medier och riksdagspartier faktiskt försöker dölja och släta över de problem som finns, när man istället skulle kunna göra vad man kan för att lösa dem.

  Hade man erkänt de problem som väljarna så tydligt kan se, och arbetat för att lösa dem, hade SD sannolikt varit mycket mindre än det är idag.

 10. ” De som styr Sverige är inkompetenta!”

  Stämmer. Men Sverigedemokraternas kandidater och politiker är långt mer inkompetenta än så.

 11. Hej,

  Jag håller verkligen inte med om att Sverigedemokraterna skulle förlora på att vi diskuterade helt öppet med varandra. Om debatten hade startats kring dessa frågor för 20 år sedan hade vi inte haft ngt parti som detta. Det hade i princip inte behövts.

  Dock tror jag att mängden år i förnekelse kring de enorma baksidor av för stor invandring från fjärran kultur gör att chocken och ilskan mot dagens partier blir alldeles för stor när folk inser hur in i vassen lurade de är av förnekarna i riksdagen.

  Det går inte att helt plötsligt erkänna sin fel och visa upp hur det faktiskt förhåller sig och sedan tro att man rent av ska få beröm. Svenskar kommer att anse att stora delar av etablissemanget är landsförrädare och som sådana betraktat lär väl knappast förtroendet vara högt?

  mvh Ceasar

  Ps. Oavsett så delar jag din bild av hur vår demokrati bör ”lyfta” frågorna Ds

 12. Pingback: Ezpeleta: ”SD-motståndarna vill inte tala om problemen” « Sverige är inte världens navel!

 13. Pingback: Politikerna måste bemöta Sd! « Sverige är inte världens navel!

 14. Pingback: Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller (2) « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s