Ezpeleta: ”SD-motståndarna vill inte tala om problemen”

Martin Ezpeleta har en mycket bra krönika i dagens Aftonbladet som jag rekommenderar VARMT. ”SD-motståndarna vill inte prata om problemen”.  Jag håller med. Det har jag skrivit en hel del om och de länkarna ger jag i detta blogginlägg, men först utdrag ur Martins artikel.

Jag förstår Sverigedemokraterna. Jag håller inte med dem. Men jag förstår dem…

De har hittat en syndabock, en grupp människor de tror ligger bakom allt elände i landet. Därför försöker de begränsa gruppens inflytande i samhället. Logiskt.

Ofta har jag svårare att förstå motståndarna till SD. Vad driver dem? De verkar ju totalt ointresserade av att diskutera integrationsfrågor. Det vill säga, så länge Sverigedemokrater inte får uppmärksamhet och utrymme. För då jävlar.

Huruvida integrationspolitiken är ett fiasko eller inte, vad som händer i förorterna när röken från bilbränderna lagt sig, hur det kommer sig att det finns invandrarbarn som aldrig träffar svenska barn, tar de med en gäspning…

Den farliga slutsatsen många drar från det är att integrationen funkar illa när vi håller käften men ännu sämre när vi pratar om det.

Men tystnaden är aldrig en lösning. I integrationsdebatten är tala silver och tiga är kattguld. Frågan är inte om man ska debattera eller inte, utan vad man ska debattera. Vem som ska få sätta agendan.

Just nu leder Sverigedemokraterna integrationsdebatten. Den förs på deras villkor. En ointresserad majoritet har låtit en främlingsfientlig, men engagerad minoritet sätta agendan. Att vända på det, kräver engagemang och övertygelse – något som SD-motståndarna ännu saknar.

Läs artikeln här: http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article7595273.ab

Jag håller med. Riksdagspartiernas, politikernas och  tystnad gör mig illamående. OM inte de kommer igång med arbetet att bekämpa Sverigdemokraternas IDÈER snart, och göra nåt åt de problem som finns så kommer det att gå illa. Men namnen på de skyldiga OM det går illa vet vi!

Läs detta som jag bloggat om!

Öppet brev till Riksdagspartierna!

Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller!

Hemligheten bakom vem som skapar Sverigedemokraterna!

NYHETER: Medievärlden, Allehanda, GP och Sydöstran om att metalls ordförande sagt att en offensiv måste till mot Sd. Tänkvärt eller, Silfverstrand, Lakes, Svd, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 tankar om “Ezpeleta: ”SD-motståndarna vill inte tala om problemen”

 1. ”De har hittat en syndabock, en grupp människor de tror ligger bakom allt elände i landet. Därför försöker de begränsa gruppens inflytande i samhället. Logiskt.”

  Japp, helt rätt! Den 19e september så röstar vi bort PK-apologeterna!!

 2. Är jag den enda där kan hitta hakkorsliknande figurer i alla små mandala-mosaiker där placeras vid de skribenter där inte använder egen avatar?
  Titta noga efter själv.
  Jag tror detta må vara nästa uppgift att ge sig på för CMR (Centrum Mot Rasism), ni vet de med noggar och kvarterat negern i Karlstad.

  Förövrigt anser jag denna Ezpeleta för en ytterst obehaglig person och läser lika ogärna hans alster som jag läser på info-14, två stycken av samma alen, med motsatta förtecken.

 3. Börjar du få hjärnspöken Peerpede?

  Vad skrev Herta Müller? ”När vi tiger är vi otrevliga. När vi talar låter vi löjliga”. Talande för hur politikerna hanterar SD idag.

  Debatten om politiken måste tas men det måste klargöras att det inte är invandrarna det är fel på (som SD menar).

 4. @D He he, knappast, men det slog mig att man faktisk kan nyss omtalade ICA-kallingar där drogs tillbaka då man där också med lite god vilja kunna se svastikakorset.hitta dessa mytologiska svastikor i de små mosaiker eller vad man nu skal kalla dem lite i stil med de , inte för jag tror att jerlerup är någon kryptonazist alls.
  Så i det sammanhanget tyckte jag det var roligt, CMR kan med garanti se det kan jag lova 🙂

 5. Sverigedemokraternas idéer är utmärkta, mångkulturen däremot är en idé som misslyckats ohyggligt överallt där man försökt implementera den.

 6. ”Ofta har jag svårare att förstå motståndarna till SD. Vad driver dem? De verkar ju totalt ointresserade av att diskutera integrationsfrågor.”

  Svar 1: Är man politiskt korrekt så finns bara en godkänd åsikt på många frågor. Som man är ängslig för att avvika från. När alla tycker likadant blir det inte så mycket kvar att debattera (även om SVT är bra på att arrangera skendebatter mellan inbjudna som alla tycker nästa likadant).

  Svar 2: De flesta tycker nog att invandringsfrågor är hemskt tråkiga. De invandringspositiva bor i sina rasrena svenskreservat för att slippa konfronteras med för mycket mångkultur. Mötena ska vara på deras villkor, när de t.ex. blir uppassade på en etnisk korg.

 7. Jag anser att frågan om intregrationsproblemen måste upp på dagordningen snabbt. För tusan, det är ju invandrarna som drabbas hårdast av dessa problem genom utanförskap och brottslighet! Däremot är generaliseringarna om andra kulturer ett gift som förgör alla kulturer som accepterar generaliserande hat.

 8. Invandringen måste begränsas.
  stopp på den muslimska invandringen.
  absolut nej till hederskultur burka
  och sharia-lagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s