Öppet brev till riksdagspartierna

Svensk myndighetskontroll, Michael Gajditza, skrev detta på sin blogg. Jag har valt att kopiera texten för att ge maximal spridning åt den. Originalet hittar ni här!

Öppet brev till de sju riksdagspartierna.

Jag är väljare. Normalt betyder de tre orden inte så mycket men fram till valdagen så ökar ditt och mitt värde för varje dag. Som väljare kan man också ställa krav och det är för att ställa ett sådant som jag skriver den här artikeln. Det är inget märkvärdigt krav samtidigt som det ställs på ett område som tillhör de märkligaste och samtidigt också mest värdefulla för det som vi med ett sammanfattande ord brukar benämna demokrati.

Demokrati är ett värdeladdat ord och det är ett ord med anor som ska uttalas med stolthet. Miljoner människor har dött för att upprätthålla de värden som det ordet förmedlar. I en demokrati ska åsikter mötas och brytas, de ska ställas mot varandra i en öppen och fri debatt och ur den debatten ska det utkristalliseras vilka olika ståndpunkter de partier som deltar i valet intar. Utan en sådan debatt blir demokratin en kuliss och mina möjligheter som väljare att göra ett klokt och informerat val blir starkt begränsade.

Den bild som ett parti tecknar av samhället ska mötas antingen av en lätt korrigerande bild, en starkt korrigerande bild eller en motbild. När något parti påstår något så ska jag som väljare kunna höra och se vad de jag betraktar som mina företrädare anser i just den frågan och jag vill helst att min representant ställs öga mot öga med motståndaren för att jag ska få skillnader och likheter framställda på ett så tydligt sätt som möjligt. Vi har vad som kallas för en representativ demokrati vilket betyder att jag utser andra att föra min talan i olika frågor och beslut.

I årets valrörelse känner jag mig därför sviken. Sviken av mina egna företrädare som inte vill ta den debatt som jag själv gärna skulle ta. Sju partier och 349 ledamöter i riksdagen utgör våra representanter men dessa har beslutat att det finns en del av verkligheten som de ska behandla med nån sorts överlägsen värdighet genom att helt enkelt inte låtsas om den. Jag kan ju säga till alla 349 att värdighet är inte det första ord jag kommer att tänka på, när jag ser er stå där med era huvuden djupt nedkörda i sanden.

Mitt krav består i att ni drar upp skallarna ur sanden och tar debatten med ett parti som oavsett den invandrades medborgarskap vill att invandrare, alltså även de som hunnit bli svenskar, ska ut ur landet. De planerar t.o.m inför skapandet av en särskild återvandringsmyndighet. Nu har de i månader fått föra ut sitt budskap om att allt som kan benämnas elände och problem, är invandrings- och flyktingpolitikens fel.

Oemotsagda så får de berätta för var och en som gitter lyssna att pensionärerna får gå och lägga sig på eftermiddagen p.g.av invandringen. Oemotsagda får de påstå att en ökning av antalet HIV-fall med 38 st förra året utgör en lavinartad ökning som beror på invandringen och de får oemotsagda påstå att den kostar oss flera hundra miljarder årligen.

Nu kräver jag av mina representanter att ni gör ert jobb och bemöter dessa påståenden i den fria och öppna debatt jag talat om ovan och att ni ger oss väljare en motbild att ta ställning till. Inte nog med att ni vägrar ta debatten direkt, ni vägrar också att diskutera de problem med integrationspolitiken som de facto finns. Genom detta agerande så missköter ni inte bara ert jobb ni visar även ett sorts förakt för demokratins grundläggande värden och ni struntar i väljarnas behov av information och upplysning.

Jag ger inte mycket för de partier som av taktiska skäl väljer att frångå grundläggande demokratiska principer och därför kräver jag att ni nu omedelbart tar debatten med Sverigedemokraterna på ett seriöst sätt. Jag kan annars redan nu ringa deras partiexpedition och gratulera till de ca. 25 mandat de får i valet.

Nyheter/bloggroll: HD om region Skåne och Sd, Sd:s regionpolitik i Skåne, Sds, Centerpartist om att Sd ska frysas ut, GP om Sd och Fp, och massavhoppet från Mp i Botkyrka som har med Sd att göra, Fria NyheterDavid Tinglövs blogg och till sist Deans blogg. Dean skriver att partiernas vägran att debattera med Sd är nåt Sd VINNER på:”Att ingen vill ta debatten ger också Sverigedemokraterna en räkmacka av tapper gräsrotsaktivism att glida framåt på.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

21 tankar om “Öppet brev till riksdagspartierna

 1. Varför LJUGER alltid denna Gadjzita om vad SD faktiskt vill? Konstant alltså! Bara för att peka på några av hans senaste uppenbara lögner och överdrifter..

  ”ett parti som oavsett den invandrades medborgarskap vill att invandrare, alltså även de som hunnit bli svenskar, ska ut ur landet.”

  Vad SD faktiskt säger:
  ”Personer som saknar svenskt medborgarskap, och som gör sig skyldiga till brott som kan ge fängelse eller upprepade brott av mindre grov art, skall kunna få sitt uppehållstillstånd indraget och utvisas.”
  Märk ”SOM SAKNAR SVENSKT MEDBORGARSKAP”.

  ”De planerar t.o.m inför skapandet av en särskild återvandringsmyndighet.”

  Inget liknande det han implicerar. Vad SD faktiskt säger:
  ”Ökat stöd till de invandrare som frivilligt önskar återvända till sina hemländer”
  Märk ”FRIVILLIGT”.

  Och sen sittar han och pratar om ”fri och öppen debatt”.. Vilken hycklare.

  källa: http://sverigedemokraterna.se/vara-asikter/invandringspolitisk-program/

 2. Och du, legerup.. kollar du ALDRIG vilka du refererar till och använder som källor?
  Räcker det med att dom är emot SD? För detta är ju inte första gången du refererar till rena lögner.

 3. Först begrep jag ingenting av vad det här var. Jag fattade inte att det var SD det handlade om eftersom jag inte kände igen det som påstods att SD påstår. Men sedan förstår jag hur genialt det är! Om man skriver till riksdagspartierna och säger att SD påstår ditten och datten och överdriver om SD så kanske något riksdagsparti känner sig manade att skriva ”nä, det påstår dom inte alls” och bom så har fällan slagit igen. Då sitter dom där och har försvarat SD! Klart intressant att se om något parti kommer att försvara SD! Eller kommer dom bara att svälja allt och säga ”aaa, dom e hemska fi fan!”? Oavsett vad så är det ett genialt upplägg! Håll oss underrättade om svaren!

 4. Jag trodde det var nationaldemokraterna eller svenskarnas parti texten handlade om… det där är inte SD-politik, det där är rena lögner.

 5. Konstigt att en del är så snabba att skrika ”lögn” så snart de hör något som inte överensstämmer med deras egen lilla världsbild. Jag börjar med VX. En fråga: om någon är beredd att ge dig en skaplig slant för att lämna festen och säger att du får slanten enbart om du lämnar tillbaka det VIP-kort du tidigare fått, skulle du tolka det som att den som ger dig erbjudandet vill att du ska stanna? Är situationen sådan att du skulle känna dig välkommen, tror du?

  Du refererar till samma källa som jag har men du har uppenbarligen inte orkat läsa vad som står där och det är bl.a följande: ”En förutsättning för att få återvandringsstöd är dock att man avsäger sig sitt svenska uppehållstillstånd och eventuella medborgarskap för all framtid. En återvandringsmyndighet, med syfte att stödja och hjälpa återvandrare och att samla kunskap om frivillig återvandring, skall inrättas”. Återfinns som sista stycke under rubriken ”Återvandring och bistånd”.

  Att jag är för en fri och öppen debatt är du VX ett levande exempel på. Jag låter dig uttrycka dina teorier om ditten och datten i min blogg och jag gör det trots att du kallar mig både lögnare och hycklare. Men. precis som vanligt, så får de SD sympatisörer som gör det konstatera att den jäveln hade rätt igen, det står ju faktiskt så.

  John påstår även han att jag ljuger men borde, om han nu är en väluppfostrad svensk, vara man nog att be om ursäkt.

  Vmm har inte heller känt igen det skrivna men bör nu ha kommit till full insikt om att det som står det står faktiskt och det kan knappast jag bli beskylld för.

  Tycker ni inte om det som står så kan ni ju alltid rösta på något annat.

 6. Michael Gajditza sprider ju lögner om Sverigedemokraterna! En desinformatör som Michael Gajditza i klar obstruktion med vad som bör finnas representerat i en sann demokrat i en rättsstat, styrd av ett parlament, valt genom allmänna val, sätter själv ner sitt värde för mänskligheten till noll och måste betraktas som en samhällsfara – om hans sjuka, lögnaktiga teser skulle bli mer allmänt kända. Terroristämne eller AFA-aktivist?

 7. Oavsett vad som påstås om SD och om det är lögn eller ej, så kvarstår att det är fegt och (i mitt tycke också farligt) av de etablerade partierna att sticka huvudet i sanden. Detta så mycket mer nu, när den väldigt mysko blockpolitiken gör att man som väljare inte längre vet vilken åsikt man röstar fram i de båda blocken.

  Jag håller med ursprungsförfattaren att demokrati kräver debatt, och inte försök till osynliggörande.

 8. Pingback: Sanningen om samhället – 2010-08-07

 9. Gajditza skrev: ”Mitt krav består i att ni drar upp skallarna ur sanden och tar debatten med ett parti som oavsett den invandrades medborgarskap vill att invandrare, alltså även de som hunnit bli svenskar, ska ut ur landet. De planerar t.o.m inför skapandet av en särskild återvandringsmyndighet.”

  Jag vet inte hur många gånger SD ska behöva säga att dom inte vill att invandrare ska ut ur landet. Som du påstår att SD säger. Jag kallar dig inte lögnare men om du påstår att SD säger något som SD inte säger så vet jag inte riktigt vad man ska kalla det. SD vill ha ett återvandringsbidrag (det har vi idag också, för övrigt) och det tycker jag är jättebra. Jag utvecklar varför jag tycker det är bra i Jerlerups nästa blogginlägg. Kort sagt tycker jag i alla fall att det är en utomordentligt bra åtgärd för att stärka integrationen (eller assimilationen om man vill kalla det för det).

 10. Om man inte vill det så undrar jag varför man skriver som man gör i det invandringspolitiska program som antogs i maj 2007 och som fotfarnade gäller? Jag repeterar: ”En förutsättning för att få återvandringsstöd är dock att man avsäger sig sitt svenska uppehållstillstånd och eventuella medborgarskap för all framtid. En återvandringsmyndighet, med syfte att stödja och hjälpa återvandrare och att samla kunskap om frivillig återvandring, skall inrättas”. Återfinns som sista stycke under rubriken ”Återvandring och bistånd”.

  Eller menar du att det är en slump att det mest invandringskritiska partiet är det enda parti som talar om en ”återvandringsmyndighet”? Dessutom så antar jag att om inrättandet av en myndighet ska verka vettigt, att man också räknat med att den ska ha full sysselsättning? Tror du att SD kommer att uppmuntra eller avråda från återvandring i ett sånt läge?

 11. Gajditza: jag tycker att det kan vara vettigt med en myndighet som sköter det (även om det rent tekniskt skulle kanske passa bättre som en avdelning på tex. SIDA). Som det är idag är bidraget trubbigt. En klumpsumma pengar. Men behoven kan vara så olika. Någon som vill återvandra kanske inte har något att komma tillbaka till och då borde man ju kunna se om det går att ordna bostad eller jobb eller vad det nu kan vara. Varför inte integrera det här med biståndet? Om det är bostäder som är problemet ja, då kanske vi skulle kunna, som ett biståndsprojekt, bygga bostäder åt återvandrare? Och saknas jobb kanske vi kan starta ett biståndsprojekt som ger arbeten. Bara som exempel.

  Hur som helst så behövs det lite mer proffsighet än att bara skicka in en blankett och kvittera ut en summa pengar. Behoven är så individuella och man måste kunna hitta bra lösningar till alla som vill ha hjälp av den här ”återvandringsmyndigheten”.

  Det där att man avsäger sig sitt medborgarskap eller uppehållstillstånd om man återvandrar tycker jag är närmast självklart. Jag förstår verkligen inte vad som skulle vara så fel eller dramatiskt med det.

  Jag tycker det är lite synd att så många (det är verkligen inte bara du) mer eller mindre påstår att SD vill slänga ut invandrare. Det är ju inte sant och det skrämmer bara upp invandrare i onödan. Klart att många blir skraja nu när SD knackar på riksdagen och dom tror att dom då ska bli utslängda! Och sedan är det inte sant utan det är bara något som politiska motståndare säger för att ta någon billig retorisk poäng. Skämmes.

 12. Gajditza, du kan försöka vrida och vända på det hur mycket som helst..
  Att säga ”ett parti som oavsett den invandrades medborgarskap vill att invandrare, alltså även de som hunnit bli svenskar, ska ut ur landet.” är att ljuga.
  En lögn är en lögn. Punkt.

 13. Gajditza: bra fråga. Ja, en återvandringsmyndighet måste ju se till att det finns en stat som är villig att låta personen återvandra. Det kommer inte att kunna ske till alla länder. En sådan här myndighet kommer ibland att måsta neka och helt enkelt säga att dom inte kan hjälpa personen.

  I något slags idealfall så kan det dock handla om en flykting som flytt från ett krig, kriget tagit slut, landet har normaliserats och vill gärna ha tillbaka så många som möjligt för att kunna återuppbygga landet och då kan Sverige kombinera en hjälp för återvandraren med en biståndsinsats för landet. Men som sagt… det kommer att behövas en expertmyndighet för att kunna göra bedömningar från fall till fall.

 14. VX, när ett parti formulerar sitt politiska budskap så är formuleringarna, oavsett om man vill det eller ej, viktiga. När jag läser något i ett politiskt program, citerar ur det och sedan lägger till hur jag tolkar det skrivna i belysning av vad partiet säger för övrigt, så är det ingen lögn.

  Du representerar på ett typiskt sätt den debatt som SD är förmögna att föra nämligen en debatt där ni påstår att alla som är mot er politik ljuger. Du säger t.ex i ditt första inlägg i den här tråden att jag ljuger konstant. Konstant betyder ständigt men trots det så har ingen av er vid ett enda tillfälle kunnat visa på en enda lögn från min sida i sak. Jag repeterar, inte en enda!

  Du borde egentligen koncentrera dig på att kommentera artikeln som helhet då den uttrycker vad jag har förstått är ett önskemål även från SD, att få komma in i debatten. Det lär krävas mer än att skrika lögn i tid och otid om ni ska klara den på ett värdigt sätt.

 15. Året är 2018, Sverige förbereder sig för ännu ett riksdagsval, ett val som kommer att visa om Moderaterna och Socialdemokraterna kommer att klara 4%-spärren sedan allt deras falskspel har avslöjats de sista åren. Enligt de senaste opinionsundersökningarna hänger båda partierna på håret. Den Sverigevänliga folkrörelsen har rönt stora framgångar sedan SD kom in i Riksdagen 2010, och därefter blev det överlägset största partiet i landet i valet 2014. Ett par andra Sverigevänliga och Nationella partier har även de gått starkt framåt i opinionen, men de mest extrema har krympt undan till ett intet sedan de sverigevänliga krafterna äntligen har fått genomslag i debatten.

  Sverige har under den senaste mandatperioden äntligen fått bukt med den okontrollerade invandringen, papperslösa sk. flyktingar och andra fuskare göre sig ej besvär med att komma hit längre – en effektiv gränskontroll har inneburit att strömmen av ogiltiga flyktingar i stort har upphört, migrationsverket kan idag i lugn och ro hantera de asylansökningar man får in från krishärdar ute i världen, och Sverige kan idag på ett effektivt sätt hjälpa de verkligt utsatta i världens olika konfliktområden, tack vare de resurser som frisatts.

  Alla kriminella, samhällsförstörande och extremistiska element från utlandet har vänligt men bestämt avvisats från svenskt territorium, och vår effektiva gränskontroll och de nya registreringsrutinerna leder dessutom till att dessa element inte kan ta sig tillbaka in i landet igen.

  Inhemska kriminella hanteras idag av ett konsekvent rättssystem, där ett fängelsestraff är en metod inte att straffa någon, men att skydda samhället från individer som väljer att inte spela efter de lagliga reglerna, särskilt vad gäller vålds- och sexualbrott. Men har dessutom infört ett rehabiliterings- och ansvarssystem som skall uppfyllas innan man blir frigiven, och återfallförbrytare får i detta system en lång väg tillbaka till det fria livet. Allt detta är organiserat som det visat sig att folkviljan absolut vill ha det.

  Idag gäller och respekteras därför de svenska lagarna, och ett stort lugn har lagt sig över landet. Idag är det att bygga upp vårt land igen som räknas, som en gemensam ansträngning för de som vill vara med och ta ansvar, oavsett bakgrund.

  Efter ett par år med hårda debatter och ett uppskruvat tonläge har klimatet idag svalnat betydligt, och resultaten av de tyvärr ibland hårda nypor som behövdes för att stävja vissa kriminella visar sig idag i den harmoni som alla i Sverige känner.

  De förvirrade förespråkarna för det mångkulturella experimentet har idag insett sina misstag, och har nu anslutit sig till den väl fungerande nationella linjen, och de invandrare som idag lever i landet ställer absolut upp på det svenska idealet, för sin egen harmoni om inte annat.

  Här råder en fri debatt, och inga åsikter förtrycks länge – alla opinioner får fritt tävla om ett demokratiskt mandat, och folkets vilja respekteras över lag.

  Sedan den nya svenska linjen visat sig vara så enormt framgångsrik kommer det idag mängder av politiker och opinionsbildare från Europas alla länder hit till Sverige för att lära sig av vår framgångberättelse. Sverige har ännu en gång blivit en modell som världen respekterar!

  Det svenska folket kom till insikt i grevens tid!

 16. Pingback: Hemligheten bakom vem som skapar Sverigedemokraterna? « Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: Ezpeleta: ”SD-motståndarna vill inte tala om problemen” « Sverige är inte världens navel!

 18. Pingback: Politikerna måste bemöta Sd! « Sverige är inte världens navel!

 19. Pingback: Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller (2) « Sverige är inte världens navel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s