”Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller”…

Gamle finansminister Gunnar Sträng berättade en gång på TV ett skämt med slutklämmen ”han sket i byxorna och hoppades att hängslena skulle hålla”. Detta kan man säga är en bra beskrivning på de svenska riksdagspartiernas hantering av Sverigedemokraterna. De skiter i byxorna… och eftersom hängslena någorlunda håller, fortsätter de med detta!

Igår skrev jag inlägget ”hur, när och var togs beslutet att censurera Sverigedemokraterna?” Svaren börjar komma in i min mailbox från partierna och det är intressant läsning. Men mer om det senare. Idag funderar jag över nyheten att Sveriges Televison vill ha en rättegång i det s.k ”kaliber” målet mot Sd innan valet.

Problemställningen

Som jag skrivit många gånger anser jag att man kan hålla flera tankar i huvudet samtidigt. Man kan vara mot Sd, för invandring, vilja lösa de stora integrationsproblemen i samhället och vara mot användningen av odemokratiska metoder mot Sd, samtidigt.

Men så anser INTE riksdagspartierna.

Istället för att bemöta Sverigedemokraternas främlingsfientliga idéer, och de idéer ”vanligt folk” har som stöder dem, och debattera om samt lösa eventuella integrationsproblem, har partierna valt en annan strategi. Man har valt att censurera Sverigedemokraterna och om möjligt stänga ute dem från debatter på framför allt riksplanet.

Det ironiska är nämligen att Sveriges riksdagspartier anser att Sd skulle vinna om man försöker bemöta deras idéer utan censur, t.ex genom att låta dem delta på partiledardebatter. Fredrik Reinfelt förklarade tex så här varför han väljer att inte ta debatten MOT sd:

”– Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slåss i studion. Så länge som han säger någonting som är begripligt, har han ju överraskat. Håller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig så är det ändå ett dåligt resultat.”

Liknande säger de andra partierna som menar att Sd skulle öka sitt stöd vid varje form av debatt.

OM det är så är det verkligen dags att göra nåt. Anser partierna verkligen att Sd skulle få 10-20% av rösterna om deras argument fick höras och synas så är det illa. Då är det VERKLIGEN dags att ändra politik i Sverige och debattera hur vi gör för att punktera främlingsfientligheten. Och hur kan det komma sig att så många skulle ge dem stöd i så fall? Kanske pga att det finns problem i samhället? Kanske man skulle ta itu med dessa då?

Och… Är verkligen politikerna så ynkliga debattörer att de inte kan hantera Sd, så är det illa ställt!

Farlig strategi

Hur som helst. Strategin riksdagspartierna har valt är farlig eftersom Sd faktiskt även vinner på att censureras och särbehandlas. De kanske inte växer lika snabbt som de skulle göra om de syntes i TV, men VÄXER gör de lik förbaskat.

Det är ett vågspel politiker och etablissemang håller på med. Som sagt, de skiter  i byxorna och hoppas att hängslena håller.

Men vad gör vi om INTE hängslena håller i höstens val? Vad gör vi om det hade varit bättre att ta striden mot idéerna hos Sd och bland de som ger dem stöd? Vad gör vi om det hade varit bättre att debattera och lösa de problem som finns i samhället som Sd utnyttjar i debatten.

Vem bär i så fall ansvaret för att man inte gjorde så?

Svt och Svegfors

En som då kommer att bära ansvaret är Mats Svegfors, en av väldigt många.

Hur mycket man än ogillar partiet, och tro mig,  jag ogillar det, kan man inte komma ifrån att partiet utsatts för en hel del oegentligheter från Afas sida och andra organisationers sida. Men det diskuteras det lite om, trots att Sd vinner sympatier när så sker, och trots att det faktiskt är brott mot yttrandefriheten och POLITISKT VÅLD.

Nu vill Mats Svegfors ha rättegången mot de SDU toppar som 2009 eventuellt begick brott mot en journalist som buggade interna möten i hemlighet… Och detta vill Svegros göra innan valet! Oj, så politiskt! Oj, så demokratiskt! Tar Svegfors ansvaret om strategin misslyckas?

I Kvp/Expressen läste jag igår:

Ingen av de tre topparna i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, är oroliga för en fällande dom. I stället tror de att en rättegång kan gynna partiet i valrörelsen.
– Märkligt nog så ökade vi i samtliga opinionsmätningar som gjordes när det var mycket diskussion om Kaliber, säger Erik Almqvist.

Han påstår att han inte har fått ett enda papper från polisen sedan de anmäldes för att ha överfallit och rånat en reporter från Sveriges Radios program Kaliber. Men han är upprörd över att SR:s vd Mats Svegfors har försökt påverka rättsprocessen.

– Det har lagts ner av två åklagare i rad. Sen väntar man ett halvår och då kommer en nytillsatt vd för statlig media och vänder sig till riksåklagaren, som också är politiskt tillsatt, och öppnar en ny utredning, säger han och fortsätter:
– Det är sånt som man är van att läsa om i forna Sovjetstater.

Onekligen! Kan vi bara hålla Sd stången genom att blockera dem och använda Sovjetmetoder så är det ILLA!

Det påstås att Sverige lyckats hålla främlingsfientligheten stången genom den taktik vi valt.  Det vette tusan! Exemplen från Europa visar att främlingsfientliga partier vinner när man släpper in dem i debatten utan att bemöta deras argument på djupet, men också av att censureras och utsättas för diskriminering.

Vem bär ansvaret om beslutet att inte bemöta Sd:s idéer, att inte prata om integrationsproblemen, och att inte bemöta de fördomar de som stöder Sd i väljarkåren har, visar sig vara misslyckat?

PS

Och som jag sagt innan KAN ett förbud mot burkan TILLSAMMANS med åtgärder för att slå tillbaka Sd:s idéer missgynna Sverigedemokraterna och bromsa främlingsfientligheten. Men då måste det följas upp med försvar mot islamofobin. Läs även AB:s ledare, Expressen, DN ledare, Svd ledare.

Jämför det gärna med det jag skrev här: Burkaförbud kan missgynna Sd.

Nyheter: Politisk Inkorrekt, Expressen, Expressen, ExpressenFria Nyheter, AB, Centerpartiblogg, Journalisten, Opassande, GP om att blockera Sd, AB, UNT om Burkan, Sd och Fp, Expressen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , Sd i Norrköping, Mp om burkan, Sd

14 tankar om “”Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller”…

 1. Det Svegfors gör är onekligen skrämmande, kan krfäver ju inte bara en politisk rättegång utan att den också skall bli en del av valkampanjen mot SD. Det är en rättssäkerhet som passar bättre i en afikansk bananrepublik än i en påstådd demokrati.

  Fast vem är egentligen förvånad? Detta är väl egentligen inte vättre än när UD gav order till Såpo att stänga ner SD:s hemsida, vilket också skedde.

 2. Intressant läsning.

  Ang ditt PS:
  Jag tror att Alliansens flirtande med SD:s idéer snarare legitimiserar och ökar främlingsfientligheten, och på lång sikt gynnar dem. Folkpartiets utspel om förbud mot burka och niqab i skolan är ju en klassiker – sist var det språktest när SD rörde sig uppåt i opinionsmätningarna.

  Sedan är det självklart svårt för Alliansen att ta debatten med SD när de själva håller KD i handen, och har en hel del likheter med SD i t ex synen på brott och straff, skolan och kulturpolitiken.

  Att Folkpartiet går och blir SD Light är inte direkt den bästa utvecklingen. Det vore snarare önskvärt att de verkligt liberala fick en roll i politiken, för att öka bredden lite mellan ett höger och vänsterblock som alltmer rör sig mot mitten.

  Sveriges otroligt grunda politiska debatt, och partiernas tendens att vara mer intresserade av vad deras PR-folk har attt säga, än av att redogöra för HELA sin politiska vision, är vad SD vinner allra mest på.

 3. Det blir bättre för varje dag det går jerlerup, överskriften är superb, inte olik den gamla att pissa i byxorna för att hålla värmen, först blir det varmt, sen kalt som f*n…
  Förövrigt har Kristianstadbladet idag gjort bort sig monumentalt genom att båda på webben och i den tryckta tidningen publisera en artikel från en vänsterextrem skribent och det stycket är bräddfylld med förtalslika påståenden i den graden att man har fått efterredigera eländet på webben.
  Jag förutser KB hamnar inför PO i detta elände.
  http://www.kristianstadsbladet.se/fria-ord/article1195891/Nazistiska-SD.html

 4. Att en majoritet av befolkningen verkar stödja burkaförbud spelar ingen roll?
  Nå.. tror den diskussionen är uttjatad. Säger bara ”naziuniform”. Det finns redan regler för att du inte får klä/bete dig hur som helst på allmän plats, en till är uppenbarligen nödvändig.

  Vad gäller förföljelsen av Sverigedemokraterna.. Inget nytt under solen.
  Har det någonsin varit annorlunda? Men bra att några av er iaf ser hur odemokratiskt det är.
  Ofast brukar man ju bara få höra att ”SD får stå sitt kast”, ”sluta leka martyr” osv.

 5. Pingback: Hemligheten bakom vem som skapar Sverigedemokraterna? « Sverige är inte världens navel!

 6. Pingback: Ezpeleta: ”SD-motståndarna vill inte tala om problemen” « Sverige är inte världens navel!

 7. Pingback: Politikerna måste bemöta Sd! « Sverige är inte världens navel!

 8. Pingback: Att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller (2) « Sverige är inte världens navel!

 9. Pingback: #svpol - Torbjörn Jerlerup: Hur vi sänker Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s