Breivik: ”Arbejderpartiet är quislingar och islam är den nya nazismen”

Det finns en Europeisk rörelse, anti-islameringsrörelsen, som på allvar anser att Europa befinner sig i krig. De anser att Europa ockuperats av en ny nazistisk rörelse, muslimerna och att Europas alla länder styrs av landsförrädare, Quislingar, som är beredda att sälja ut landet. Terroristen Breivik som slog till igår är aktiv antiislamist. En del av det han skrivit MOT islam har läckt ut. Här på document.no kan du se hur han kallar islam nazistiskt, och därför drar han slutsatsen att de som utövar islam också måste vara nazister och de som inte är mot islam är landsförrädare, främst Arbejderpartiet.

”Og så har vi forholdet mellom konservative Muslimer og såkalte ’moderate Muslimer’. Det finnes moderate Nazister også, som ikke støtter gassing av Rom og Jøder. Men de er jo fortsatt Nazister og vil kun sitte å se på når de konservative Nazistene slår til (hvis dette noen gang skjer). Skal vi akseptere moderate Nazister så lenge de tar avstand fra gassing av Rom og Jøder?”

Jag tror det är här någonstans vi ska söka svaret på hur en galen person som terroristen Breivik tänkte. Och dessutom måste vi undersöka detta för att sätta Breivik in i ett sammanhang. Han kan mycket väl ha planerat dåden själv men opererade i en miljö av hat och naziliknelser.

Vidrig läsning

När Breivik liknar sig vid Max Manus på sin Fb-sida är det ingen slump. han såg nog verkligen sig som motståndskämpe i strid mot den nya nazismen.

Men hur kommer då attentatet mot Socialdemokraterna in i bilden? Jo, Breivik såg dem som landsförrädare. På document.no kallar han förre statsministern Bruntland för landsmorder, dvs landsmördare.

Min poäng är att eftersom man ser islam som nazister blir tröskeln ganska låg till att begå våld mot dessa ”nazister” för att försvara riket.

Nu ska jag ge några smakprov på hur denna debatten sett ut i Norge och hur just Arbejderpartiet och Stoltenberg utsetts som måltavlor eftersom de är ”quislingarna” som säljer ut landet.

Det blir vidrig läsning, så ta fram en eller vå spypåsar och sätt dig ner medan du läser!

Ingen ensam galning

För att förstå Breivik tror jag vi måste kika på hur antiislameringsrörelsen funkar i Norge.

Då blir der plötsligt intressant. Islam är som nazismen, muslimer som nazister och politikerna, i synnerhet Socialdemokraterna och Stoltenberg är som Quisling, landsförrädaren som sålde ut och ville ”mörda” landet. Men även Venstre och de mer socialistiska grupperna till vänster om Socialdemokraterna utmålas som fiender flitigt.

Det är ganska klart om man tittar på några slumpvis utvalda sidor. Det här är vidrig läsning, men det behöver ni läsa för att förstå faran i pratet om islam som en ny nazism.

SIAN

Först ”Stop Islamiseringen av Norge (SIAN)”

Redan rubriken innehåller en nazireferens,. Quisling pratade under andra världskriget om Norge som det nya Norge: Stoltenberg lefler med islamistene – vil ”forebygge radikalisering”:”Det nye Norge” opprettes.

Sen visas en bild på hur Norges utrikesminister skakar hand med någon muslim. De skriver så här:

Se på dette bildet – det har likhetstrekk med det som ble tatt av Knut Hamsun da han etter endt besøk hos Adolf Hitler i 1943,  kom tilbake til Fornebu,  hvor han ble tatt imot av reischkommisar Joseph Terboven , som Hamsun ydmykt hilste på.  Terboven representerte ”Nyordningen” – det nazistiske diktatur. Her hilser utenriksminister Jonas Gahr quisling Støre på imam Mehboob-Ur-Rehman – som representerer det islamske diktatur her i landet. Det er dette ideologiske diktaturet utenriksministeren, statsminister Jens Stoltenberg og hele regjeringen lefler med…

Ja, nettopp, nynazistene marsjerer over alt i landet og truer vårt demokratiske samfunn!
Det er ikke til å tro at ikke de som styrer landet ser den totalitære ideologien som ligger i islam – at ikke de opprøres over hva som skjer i islamske stater med steining av kvinner og pisking av homofile menn før de avrettes. Regjeringen ser heller ikke at islamskolene vil bidra til å segregere muslimer i det norske samfunn med fremtidige konflikter. Regjeringens medlemmer nekter å ta opp at islamisme er nazisme og kommunisme…
Det finns fler referenser till Quisling på SIAN hemsidan. Som vanligt är kommentarsfälten värst dock.
Venstres ledare i Norge attackeras så här i ett kommentarsfält på SIAN:
<fy fanden, denne dama der, <Skjei Grande er en sviker som er 100 ganger verre enn Quisling. Hun er en landssviker som burde hatt samme straff som de verste forbryterne får, når de sviker sitt fedreland. Den kjerringa der er ei skam for Norge, og vi får bare håpe at de ramler godt under sperregrensa i 2013. Og forblir der for evig og alltid. Norge trenger ikke slike folk som Skjei Grande, og jeg henstiller henne til å emigrere til Pakistan, så vil hun få lære å kjenne islam the hard way!
I ett annat kommentarsfält står det skrivet om det kommande blodbadet i Norge och militärdomstolar mot politiska fiender.
Intet regime kan invitere sine åpent erklærte fiender inn i hjertet av sine land og overleve. Det må derfor være åpenbart for enhver at de rødgrønnes innvandrerpolitikk er et svik mot Norges etniske urbefolkning og dersom denne urbefolkninegn vil klare å overvinne sine fiender NÅR blodbadet kommer, så må dagens rødgrønne politikere stilles for samme militære domstol som Vidkun Quisling ble. Dette ligger høyst sannsynlig bare relativt kort vei inn i fremtiden. Skulle muslimene vinne denne kampen vil de rødgrønnes etterkommere arbeide som slaver for muslimene og deres etterkommere vil forbanne sine forfedres sinnsyke og politisk-kriminelle adferd.

AntiJihad Norge

Antijihad Norge använder ofta samma sorts liknelder. Här är ett smakprov från 2009: Rubriken är Quislingarna spelar svartepetter:

Som de fleste som har fulgt med en smule på politisk ukorrekte nettsteder og blogger nå for lengst bør ha fått med seg kom Regjeringen like før jul med en stortingsmelding om ny straffelov. Her ble det varslet at etter den nye straffeloven ville kritikk av islam bli straffbart, i enda større grad enn hva som allerede er tilfelle. Forslaget har resultert i til dels kraftige protester fra vidt forskjellige politiske ståsteder og fra en lang rekke aviser som har kritisert forslaget i nokså sterke ordelag, både på lederplass og fra diverse kronikører.I utgangspunktet gikk nok mange ut fra at det var Arbeiderpartiet som sto bak dette forslaget. Det ville på en måte føye seg inn i deres unnfallenhet overfor islam i alminnelighet og det islamofascistiske herrefolket på norsk jord i særdeleshet. Nå hevder imidlertid Aftenposten at det slett ikke var Arbeiderpartiet som var primus motor bak dette, det var Senterpartiet.

Og når Fogh Rasmussen omsider ble valgt måtte tydeligvis resten av NATO betale en ganske høy pris for det til den muslimske okkupasjonsmakten i Bysants. Fogh Rasmussen må antakeligvis nå gjøre det han ikke ville gjøre da selve striden rundt tegningene raste som verst, be det fargeløse multikriminelle muslimske faenskapet om unnskyldning for at dansk avis hadde karikert det nærmeste man kommer i hele menneskehetens historie til en inkarnasjon av Satan i et menneskes skikkelse.
Och ett till från i år.
Å argumentere mot hijab i alminnelighet og sharia-gestapister med hijab leder i grunnen ingen steder annet enn til å utsette den dagen det blir en realitet. Så lenge Norge ikke renskes totalt for islam er det bare nyanser i kapitulasjonsbetingelsene man diskuterer. Et første skritt på den veien ville være å omklassifisere islam fra religion til en politisk bevegelse som så totalforbys i alle sine former, slik Tyskland har forbudt nazisme, eller slik Tyskland har forbudt noe som med mye større rett enn islam kan kalle seg en religion, nemlig Scientologikirken.
Ett sista exempel, om den kriminella Stoltenberg regeringen. Detta exempel kryllar av referenser till nazism, Quisling, ockupation av Norge och en kommande strid mot denna…
Muslimer har drept langt over 270 millioner mennesker på 1400 år og at det er mer en Nazismen,Kommunismen og alle tidligere ideologier og relgioner har gjort tilsammen. Nå løftes de opp av ved hjelp av islamiserende bistand fra kriminelle Jens islam Stoltenberg og Judas Ghar Støre…
Det er alt for lett for AP folk å illusjonere seg til å tro at AP er det sosiademokratiske arbeiderpartiet de engang var ment de skulle være. Det er de ikke lenger, og har heller aldri vært det sålenge kriminelle Stoltenberg har sittet med makten. Stoltenberg har bare ridd på tidligere bølger, samtidig som hans agenda hele tiden har vært å ta fra folket makten og gi den tl EUrabia slik en oppvokst Kosovo’ianer og muslim støtter han alltid har vært…Nå er de blitt et parti mot folket som kjøper seg makt til å ta fra folket makten ved hjelp av midlertidige soveputer slik som trygder,og uførepensjon. Det passer også islamismen og muslimen  meget godt,siden målet er å lage et et eget samfunn i samfunn i Norge,slik de har gjort det i land etter land i over 1400 år

Etc, etc, etc… Den som är intresserad kan läsa vidare här:
”Historiens største Quisling i Norge siden 1990 tallet og sviket får fortsette https://sites.google.com/site/stoppjens/historiens-stoerste-quisling-i-norge

Max Manus är deras hjälte

Åter till Max Manus. Max Manus, antinazisten, har blivit antiislamisternas hjälte. Det finns till och med en anti-islamist som kallar sig Max Manus.

Många gör denna liknelsen, vilket man kan se om man studerar google.

Så att Breivik beskriver sig som Max Manus är inte oviktigt, eller en slump. manus var antinazist och dessa personer tror PÅ RIKTIGT att de slåss mot en ny nazism.

Breiviks terror går tyvärr att förklara

Första instinkten när man hör talas om att nåt sånt som blodbadet igår skedde är att säga att det är oförklarligt. Tyvärr är det inte det

Till sist kanske du undrar hur det är med Sverige?

Ännu vidrigare citat än dessa skulle jag kunna ta fram från svenska antiislamiseringsrörelsen. Även från riksdagsledamoter. Även i Sverige finns det folk som PÅ ALLVAR tror att de utkämpar ett krig mot en ny nazism. Det är inte retorik för dem, glöm aldrig det, det är verklighet. Det TROR att det är så här.

Och tänk dig själv. Om du ansåg att RIKTIGA nazister styrde Sverige och mördar dig och dina kära, skulle du så vara beredd att döda för att försvara dig? Säger du ja, så förstår du hur perverst de tänker som faktiskt på allvar anser att det är så.

Vad gör polisen? Vad gör säkerhetspolisen? Vad ska myndigheterna göra mot denna hatpropaganda?

*****

Mer läsning av mig om att vi måste få stopp på de dödliga generaliseringarna om islam, här och här.

34 tankar om “Breivik: ”Arbejderpartiet är quislingar och islam är den nya nazismen”

 1. Pingback:   Fresh From FriendFeed today by Beeing Bolstad

 2. Många som utför terrordåd ser sig inte som onda enligt Mark Juergensmeyers ”Terror In The Mind of God”. Jag anser inte att det är något förvånande att Breivik ansåg att han kämpade mot nazism eftersom t.ex. Hamas militära gren kallat Israels ockupation för terrorism, de ser sig inte som terrorister utan anser att de kämpar mot terrorism. Jag anser inte att de gör det, men jag tror också att man bör förklara extremisters ideologi. Bra skrivet. Jag länkar till ditt inlägg.

 3. Bra sammanfattning, men anti-islamism räcker knappast som ensam faktor för att begå ett sådant här brott. Ett nödvändigt steg måste vara att – likt de nazister och islamist man säger sig bekämpa – förkasta demokratiska ideal. Han har t.ex. skrivit att främlingsfientliga FrP hyser ”humanismens suisidale idealer”.

  Johan Wennströms krönika på Newsmill tror jag ger en pusselbit till Breivik tankegångar, att han skulle ha tagit till sig apokalyptiska profetior om krig mot Islam, och framför allt att han inbillade sig att dessa bara kan förhindras mha radikala åtgärder idag. Han är kristen så ett sådant budskap resonerar kanske:

  http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/23/behring-breiviks-politiska-manifest-stod-inte-f-r-konservatism

  Det är med obehag jag skriver det, men givet dessa premisser och hans resurser så skulle man kunna anta att han på ett rationellt sett kom fram till att hans största chans att förhindra den framtiden var att utplåna en generation ur vänstern som i framtiden skulle begå ”landsförräderi” eller starta kriget. Som att skjuta Hitler innan andra världskriget.

 4. Pingback: Terrorn och den europeiska nyfascismen : Enmansutredningen

 5. Norsk tv hade en intervju med en klasskamrat till honom. Enligt honom var han den storvuxna killen som skyddade andra från mobbare på skolgården, samt annat som talade mot ett sådant dåd. Han menade att hans sinnelag måste tagit en radikalt annorlunda riktning sen de kände varandra.

 6. Pingback: Christians digest for July 23rd | Christians lifestream

 7. Marcus. Det har du rätt i. Det ingår många flre pusselbitar för detta. Men om du tänker dig att mannen ansåg att han slogs mot nazister och quislingar, så förstår man vad som kan få en människa att göra sådna illdåd som han gjorde.

 8. Pingback: Antiislamists with World War Two rethoric and iconography « Sverige är inte världens navel!

 9. Vad tycker du att vi ska göra med hatpropagandan mot socialdemokratin? Den hatpropaganda som utmålade socialdemokraterna som samhällsfiender och gör dem till legitima mål för högerextremister. Hur ska vi hantera den? http://scabernestor.blogg.se/2011/july/lo-s-leker-nordkorea.html
  Att jämföra islam med nazismen är ju oacceptabelt, men lika oacceptabelt är det att jämföra socialdemokratin som Stalin och Nordkorea, att likaställa kamp mot socialdemokrati med kamp mot diktatur. Förr eller senare tar folk fienderetoriken på allvar och tar till väpnat våld. Det är dags att städa framför våra egna dörrar. Vi är alla ansvariga om vi accepterar hat och fiende-retorik från de egna leden. Det är dubbelmoral om högern vänder sig mot islamhatet, men låter hatet mot socialdemokratin passera.

 10. Vissa ger sig aldrig, Åsa… För övrigt är det en enorm skillnad mellan att tex retoriskt säga att EN PERSON delar kanske nazistiska idéer, eller Stalins, eller vad det må vara, och att generalisera om att alla gör det.

 11. Pingback: Just a few days before Breivik launched his attack… « Sverige är inte världens navel!

 12. Nej, jag tänker faktiskt inte ge mig förrän du fattar att det är exakt samma sorts retorik och ser till att städa bort den politiska smutskastningsretoriken framför Liberaldemokraternas egen dörr. För det första är det inte EN person som jämförs med diktaturer; det är två av arbetarrörelsens främsta företrädare, symbolerna för arbetarrörelsen, som jämställs med några av de värsta diktaturerna som finns. De anklagas också för att framdriva diktatur med sin politik. HUR kan du försvara att jämföra Juholt med Stalin, när det är exakt denna retoriken användes av gärningsmannen för att motivera sin attack ”Stoltenberg-Jungend”. Men enligt dig är det alltså ok att kalla S-företrädare för Stalinister så länge man inte generaliserar? Nej Jerlerup, allt politiskt hat är oacceptabelt också när det riktar sig mot privatpersoner. Till och med när det riktar sig mot socialdemokraternas företrädare

 13. De er overbevist om at handlingene deres redder flere liv enn de tar. Jeg endte opp med å lese manifestet i 8 timer i går kveld/natt, og det var utrolig skremmende. Intelligente mennesker som mener å ha forutsett fremtiden. De er en motstandsbevegelse, de er helter, forut sin tid. Jeg venter spent på hvilke hendelser som vil følge denne..

 14. Pingback: Fråga till Sverigedemokraterna! « Sverige är inte världens navel!

 15. Pingback: Begrav våra hjärtan i Utøya | Min luktar oxo fisk!

 16. @Åsa Hidmark

  ”Att jämföra islam med nazismen är ju oacceptabelt”

  Varför det? Båda ideologierna har många gemensamma beröringspunkter, bl.a. idéerna om sig själva som (guds) utvalda folk, om ”otrogna” som smutsigt avskräde, om att judar och HBT-personer inte förtjänar att leva och bör utrotas, osv.

  Sådan är islam enligt koranen och haditherna. Självklart håller inte alla eller ens majoriteten av världens muslimer med om dessa punkter, men en signifikant andel gör faktiskt det och det skrämmer bl.a. mig, i synnerhet som svenska politiker i sin oerhörda naivitet verkar tro att islam bara är en lite annorlunda religion, men i grund och botten ”snäll”.

  ”men lika oacceptabelt är det att jämföra socialdemokratin som Stalin och Nordkorea, att likaställa kamp mot socialdemokrati med kamp mot diktatur. Förr eller senare tar folk fienderetoriken på allvar och tar till väpnat våld. Det är dags att städa framför våra egna dörrar. Vi är alla ansvariga om vi accepterar hat och fiende-retorik från de egna leden. Det är dubbelmoral om högern vänder sig mot islamhatet, men låter hatet mot socialdemokratin passera.”

  Jag tycker också att det skulle ha varit klädsamt att nämna hatretoriken mot Sverigedemokraterna, i synnerhet under valkampanjens slutskede samt direkt efter riksdagsinträdet. Jag var faktiskt ganska oroad att det glödande hat som strömmade ut från redaktioner och från delar av allmänheten till slut skulle få skörda dödsoffer. Ett par personer fick förvisso motta knivhugg, men som tur var behövde ingen sätta livet till.

  Men när det är ni själva som spyr ut hat så är det kanske helt ok?

 17. Pingback: Replace his ”Idol”-pics! | PåRiktigt 2.0

 18. Pingback: Terrori ja eurooppalainen uusfasismi | Li Andersson

 19. Pingback: Terrori ja eurooppalainen uusfasismi | Eduskuntavaalit 2011 | Vaalikeskustelu.fi

 20. Varför det? Båda ideologierna
  ————————————–
  Get your fucking facts straight.
  Islam är en RELIGION som omfattar 1,5 miljarder människor som har många olika utttryck.
  Nazism är en högerextrem politisk riktning vars mål är att skapa en rent ariskt global stat under vilken alla andra folk fungerar som slavar medan vissa folk inte tillåts existera överhuvuidtaget.

 21. @Micke

  Islam är en religion vars mål är att skapa en rent muslmisk global stat under vilken alla andra folk fungerar som slavar medan vissa folk inte tillåts existera överhuvuidtaget..

 22. Pingback: Vårt behov av tröst är oändligt | Sagor från livbåten

 23. James känner för att relativisera nazismens mål genom att hävda att islam delar detta mål.

  Det kan han ju göra om han vill förutsatt att han tar med ALLA strömningar inom övriga religioner som apsirerar på att få utgöra folkets enda representationen .

  Han har desutom intet alls att säga om den nazistiska visonen om en helt etnist ren arisk stat .En vision som idag inte bara omfattats av nazister.

 24. @Micke

  Det är bara att läsa på vad imaner och skriftlärda inom islam syftar till, finns mycket att läsa på nätet om detta.
  Fråga Micke: finns det någon annan religion idag som är så expansiv som islam ?

 25. Pingback: Tryckfrihetssällskapet, Breiviks filosofi, och hatet mot muslimerna « Sverige är inte världens navel!

 26. Pingback: Terrori ja eurooppalainen uusfasismi | Eduskuntavaalit 2011 | Vaalikeskustelu.fi

 27. Pingback: Redaktören för Dispatch International: “Islam är som nazismen” « Sverige är inte världens navel!

 28. Pingback: Dick harrison, och konsten att ge Sverigedemokraterna rätt | Sverige är inte världens navel!

 29. Pingback: Moderaten Hanif Bali gjorde en "Breivikare" | Motargument

 30. Pingback: Terrori ja eurooppalainen uusfasismi – Liandersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s