Hat föder hat: om fördomar & generaliseringar om islam

Posted on juli 23, 2011

18


Hur kan en terrorist, och nazist, som mördar oskyldiga ungdomar i Norge ha Max Manus, den norska motståndshjälten från andra världskriget som idol? Det har många frågat sig som har sett terroristen Breiviks uppgifter om sig själv på Facebook. Jag ska försöka förklara det i ett kort blogginlägg här:

(Läs uppdateringen i slutet också!)

Islamsk fundamentalism sprider hat. Då islamska fundamentalister säger att Kristendomen är satans verk och USA och amerikanarna satans hantlangare så avhumaniserar de människorna. Var människa blir, såsom amerikan eller kristen indirekt bärare av ”det sataniska”. För de flesta fundamentalister leder detta bara till att de hatar kristna och USA i tysthet, men en liten klick tar ytterligare ett steg och går med i ”kriget” mot det onda. För dem blir mord på  kristna acceptabelt, eftersom de inte är oskyldiga då de bär satan i sig.

Hat föder hat…

Sverigedemokraterna sprider hat! Generaliseringar om muslimerna, som de Sverigedemokraterna och Politiskt Inkorrekt sprider, resulterar också i hat. De flesta i deras kretsar går bara omkring arga och bittra och rädda för ”muslimers” makt. Men för ett litet fåtal motiveras att man går längre: och mördar. För om islam är som nazismen är var muslim nazist och nazister får man ju döda.

Breivik såg sig troligen som motståndskämpe mot denna ”nya nazism”, som han såg det, Islam.

Vi läser i det svenska nazistiska husorganet Realisten:

Anders Behring Breivik har varit verksam som bloggare och kommentator i Europeiska hatkampanjer mot islam. Han har, enligt egna uppgifter, tidigare drivit bloggen Fjordman och har senare under många år varit skribent för de antimuslimska och sionistiska bloggarna Gates of Vienna och Jihad Watch under pseudonymen Fjordman.

Jo! Att Fjordman är Breivik är det ganska många som anser. http://www.andersbehringbreivik.com/ Det är ännu obekräftat att det är samma person dock.

Men om detta stämmer förklarar det mycket av hans psyke.

Många har förvånats över att terroristen Breivik sade sig gilla Max Manus. Den norske motståndsmannen från andra världskriget. Men för mig är det inget mysterium. Breivik såg sig troligen som 2000-talets Max Manus, som aktiv i motståndet mot den nya ”nazismen”: islam. Socialdemokraterna såg han som Quislingar, förrädare, och dessa hade han givetvis lika stor rätt att döda som muslimerna. Kanske ännu större rätt, eftersom Socialdemokraterna släpper in de nya ”nazisterna” i landet…

På det som troligen var Breiviks blogg (Fjordman) och på hans kommentarer på document.no kan man läsa hans hatiska kommentarer mot islam. Eller på den här sidan. För de flesta som följt debatterna på PI eller hos Sverigedemokrater är det inget nytt.

”Koranen är som Mein Kampf och islam som nazismen… Invandrare är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken i Sverige… Inom islam används våldtäkt som en del av krigföringen… Islam är en våldsam religion… Invandringen hotar EU:s ekonomi… Det vi ser i invandrarghettona är början till ett inbördeskrig i Europa… Mångkulturen hotar Skandinavien… Socialdemokraterna kan tänkas acceptera Sharialagar i Skandinavien…”

Det låter precis som hos Sverigedemokraterna eller i PI…

Hat föder hat…

Politiska generaliseringar om andra människor är ett gift!

Det Sverigedemokraterna sprider när de generaliserar säger att islam är en terrorns religion, eller som nazismen, är hat.  Inget skiljer Sverigedemokraterna från de islamska fundamentalister som också sprider hat, men mot väst. Likaså skiljer inte mycket Breivik från Osama…

UPPDATERAT!

Nu vid lunchtid börjar jag tro att denne fjordman inte är samma Breivik. Bland annat har Kent Ekroth, som är i den positionen att han troligen känner den äkta fjordman sagt att det inte är samma person.

BeelzebjörnDNDNSvDSVTSR, DN

Media: AbAb2Ab3Ab4Ab5Ab6ExpExp2SvD, DN, NewsmillSvDSvD minutrapporteringSvD om AUFs läger, AB1AB2DN1DN2DN3, DN4Exp,  NRK 12AftenpostenSVT 123Nyheterna 12345DNSvDAbExpr 12NRK 123456Aftenposten 1234VG 12345SVT 123Nyheterna 12345GPHufvudstadsbladetHDDN 1234SvD 1234Ab 12345Expr 123456 Westerholm

Advertisements