Tryckfrihetssällskapet, Breiviks filosofi, och hatet mot muslimerna

Publicerat på Frihetssmedjan.

Nyligen bildades det så kallade Tryckfrihetsssällskapet i Malmö. En av initiativtagarna och det offentliga namnet utåt är journalisten Ingrid Carlqvist. De har en Facebookgrupp där just nu rasism och hat oförblommerat sprids.

Det som händer är kort och gott att det på forumet, med Ingrid Carlqvists goda minne, sprids öppen rasism och grova generaliseringar mot i synnerhet muslimer. Uppmaningar om att kasta ut muslimerna ur landet, ord om att ”Europa är i krig” mot muslimerna, varvas med uppmaningar inlägg med grov rasism om att invandrare från muslimska länder har lägre IQ och är dumma.

Vad värre är är att den filosofi som massmördaren Breivik står för nu sprids. Ingrid Carlqvist har själv rekommenderat folk att läsa Bruce Bawers bok QUISLING. I den framför Bawer, som för övrigt citeras flitigt i Breiviks manifest, till motstånd mot den nya nazism som sprids i Europa. Den nya nazismen är islam och muslimerna är de nya nazisterna. Bawer menar också att vänstern och liberalerna är de nya quislingarna som kompromissar med de nya nazisterna, dvs muslimerna.

Detta var EXAKT den filosofi som Breivik hade. Det var så Breivik resonerade när han valde att skjuta norska Socialdemokrater. De var ju ”quislingar”.

Breivik liknande sig för övrigt vid den norska frihetskämpen Max Manus, som dödade quislingar och nazister på 40-talet. Han såg och ser på sig som den nya Max Manus i krig mot ”vår tids nazism”.

Detta skrev jag om i en artikel tidigare förra året. Där visar jag hur lokala ”antiislam”-aktivister delade denna filosofi.

Tryckfrihetssällkskapet stöds öppet av flera Sverigedemokrater, som också är aktiva på forumet.

Man måste ta avstånd inte bara från Breivik utan även från hans filosofi.

Här nedan följer ett urval av debatten på forumet. Gå in och titta själv på hur debatten ser ut.

Urvalet är begränsat. Det hat mot homosexuella som delar av administratörerna och delar av debattörerna sprider finns t.ex. inte med här. Men både jag och andra debattörer som försökte gå emot hatet på sidan möttes av hån mot homosexuella ”ta den i bajjan nu Jerleruppen”, ”gillar du att suga av” och sånt var delar av det jag mötte. Andra debattörer har mött liknande hån. (Se tråden om med homohatet här: https://www.facebook.com/groups/236904746386056/253519251391272/) Alla debattörer delar inte denna homofobi och detta hat mot muslimer, det ska sägas. Men nu är det dags att syna Ingrid Carlqvist och sällskapet i sömmarna!

*****

IQ

(Källa)

BRUCE BAWER och kriget mot ”nynazismen” = islam

Kom ihåg att hon nyss skrev att skillnaden mellan islam och isamister var hårfin… Och…

Några smakprov från debatten i övrigt.

Tryckfriheten och yttrandefriheten värnar jag som liberal för. Men de som sprider hat får vara beredda att bli motsagda, synade och möta motargument. Med yttrandefriheten följer också rätten för mig att syna allt som sägs offentligt och bemöta det. Det gör jag här och nu!

Om ni inte oroas över det ni ser hos sällskapet ber jag er ersätta ordet muslim med jude och islam med judendomen, halal med kosher och känna efter hur det känns. Det ha som sprids bland anti-muslimska grupper är skrämmande.

Strunt är strunt, om än i gyllne dosor, som Fröding en gång skaldade!

Läs mer här.

17 tankar om “Tryckfrihetssällskapet, Breiviks filosofi, och hatet mot muslimerna

 1. Är det inte Carlkvist som är chef på det privata Folkstamsinstitutet där kvinnor får pröjs och medalj för att hanteras som kossor med insemination för att renodla den fascistiska grenen av befolkningen?

 2. Borde du inte ha skrivit artiklen ur synvinkeln att dessa människor behöver hjälp men uppebarligen inte får det?

  Dom måste väl trots allt ha betalat skatt vid nån punkt i sina liv ?

 3. Jag förstår att det stör dig, Jerlerup, när inte folk dansar efter din pipa och du kan kväsa dem med invektiv, längre. Sorry, din typ av hegemoni i debatten är numera lika långt borta som det forna mångkulturfria Sverige.

 4. Svenska fascister har allted haft rätten att yttra sig och dom HAR alltid yttrat sig.
  T.o.m under kriget då dom öppet agiterade för att Sverige skulle bli en lydstat till Nazistyskland.

  Det är ingen nyhet att ni har den rätten och ni har den tack vare europas ickefascister.

 5. ”Uppmaningar om att kasta ut muslimerna ur landet, ord om att “Europa är i krig” mot muslimerna, varvas med uppmaningar inlägg med grov rasism om att invandrare från muslimska länder har lägre IQ”

  Men alla studier på området visar ju att folk in muslimska länder har lägre IQ, kring 85, vilket är mycket blygsamt. Förvandlas dessa personer på något magiskt sätt när de kommer till Sverige? Jag tror snarare att vi ser resultatet av dessa nya lågintelligenta ”svenskar” i brottsstatistiken och i det faktum att skolbarnen i Polen och Estland nu presterar bättre än svenska barn.

 6. Problemet är att ditt påstående bygger på en lögn.

  Du säger att 1.5 miljarder muslimer har lägre generell intelligens än andra folk utan att styrka det DÄRFÖR att det finns belägg fär att det i vissa mycket fattiga länder som t.ex Somalia finns avikelser neråt från ”medelintelligensen”.Detta är inte avhängigt religös tillhörighet.

  Användande av denna bland obegåvade nazister och fascieter allmänt använda lögn är ett bevis på din egen brist på intelligens.Inget annat.

 7. Micke. Möjligen har muslimska asiater i Storbritannien rent av bättre resultat i gymnasium och högskola än infödda britter. Men det är nog en mindre andel av dessa som söker högre utbildning (som kanske beror på socioekonomisk faktor som ger lägre skolkvalitet på vissa håll och eventuellt kulturella hinder för flickor).

  Nåväl, det enligt Yunas Samad, och ”Muslim Youth in Britain: Ethnic to Religious Identity”.

 8. (Sen finns förstås bland muslimer i Storbritanniens utbildning problem där radikal islam söker infiltrera, vilket jag tror nämns i rapporten. Bortåt 1/3 av unga är väl radikaliserade? Något man knappt törs nämna utan att byta efternamn till Muhammed för att man då får en hög av jägare från Expo som anklagar en för att vara SD:are mm och där folk knappt vågar säga något annat än att man nog är det. Problematiskt.)

 9. (Ah, sista kommentar har inte med ”IQ-rasism” eller Carlqvists Avpixlatlänkande organisation att göra. Beklagar!)

 10. Bortåt 1/3 av unga är väl radikaliserade?
  —————————————————————-

  Skitkonstigt i så fall med tanke på att hela västvärlden deklarerat krig mot alla muslimer.
  Varför tackar dom inte?

 11. (Sen finns förstås bland muslimer i Storbritanniens utbildning problem där radikal islam söker infiltrera
  ———————————————————-
  Svårt att se varför radikal slam skulle vara ett större problem än radikal fascism och nazism . I synnerhet som radikal islam inte har något politisk inflytande i parlamenten medan fascisterna har en permanent plats överallt sedan 80 talet och har industriell utrotning av sjuka, handikappade, romer, judar, kristna ,liberaler kommunister som bagage i närtid.

 12. ”Problemet är att ditt påstående bygger på en lögn.

  Du säger att 1.5 miljarder muslimer har lägre generell intelligens än andra folk utan att styrka det DÄRFÖR att det finns belägg fär att det i vissa mycket fattiga länder som t.ex Somalia finns avikelser neråt från “medelintelligensen”.Detta är inte avhängigt religös tillhörighet.

  Användande av denna bland obegåvade nazister och fascieter allmänt använda lögn är ett bevis på din egen brist på intelligens.Inget annat.”

  Nej Micke, jag säger inte att 1.5 miljarder muslimer har lägre intelligens utan att intelligensnivån i den gruppen är lägre.

  Angående statistiken så pekar den entydigt på att de muslimska länderna ligger kring 80-85. Inga uppgifter finns om att några länder skulle ligga i närheten av genomsnittet eller över det. Det gäller även de små stormrika oljerikena. Och resultatet syns i skolan. Skolbarnen i Dubai och presterar lika uselt som barn i fattiga muslimska länder, enligt PISA.

 13. Nej Micke, jag säger inte att 1.5 miljarder muslimer har lägre intelligens utan att intelligensnivån i den gruppen är lägre.
  —————————————————–
  Ja vad ska man svara på det? Hänvisa till din egen begåvning? Det du säger är att intelligens nivån inte ör lägre och att den är lägre.På en och samma gång.

  Angående statistiken så pekar den entydigt på att de muslimska länderna ligger kring 80-85.
  ———————————

  Det finns ingen sådan statistik.
  Du läser för mycket skit på skitbloggar som drivs av skitrasister.

 14. Micke: Det att 1.5 miljarder muslimer har lägre intelligens är inte samma sak som att intelligensnivån i den gruppen är lägre. Det första påståndet innebär att samtliga muslimer har lägre intelligens medan det senare innebär att genomsnittet för gruppen i stort är lägre. Det vore kanske på sin plats att du avhöll dig från att tala om min brist på intelligens tills du åtminstone förstått en såpass enkel distinktion.

  Statistiken om IQ finns på Wikipedia och de muslimska skolbarnen – rika som fattiga – och deras misslyckande kan du läsa om på PISA.

 15. Det att 1.5 miljarder muslimer har lägre intelligens är inte samma sak som att intelligensnivån i den gruppen är lägre.
  ————————————————————————–

  Aha…det är inte samma sak om 1,5 miljarder muslimer har lägre intelligensnivå som att 1,5 miljarder muslimer har lägre intelligens?’

  Det är uppenbart att du har ett problem där och att du dessutom inte har några fakta som backar upp det du hävdar att 1,5 miljarder muslimer har lägre intelligens än än alla andra och naturligtvis kan du inte det för det finns ingen sådan statistisk som visar att religös tillhörighet avgör intelligens.’

  Om så vore fallet skulle intelligensnivån bland fascister generellt vara längre än hos folkpartister.

  Dom skillnader som finns är relaterade till fattigdom, är inte generell och det är inte därför dina kollegor sprider denna information.

 16. Du säger bokstavligen att 1,5 miljader muslimer är dummare i skallen än andraq utan att prestera några som helst bevis för detta och för att bevisa att du INTE säger detta påstår du att nivån på intelligensen hos dessa 1,5 miljarder muslimer är LÄGRE än hos alla andra.

  Uppenbart har du nån svårighet som gör att du inte greppar vad du säger och därför finner jag det meningslöst att göra annat än att påtala att du snackar skit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s