Redaktören för Dispatch International: ”Islam är som nazismen”

Idag lanserades det nya projektet Dispatch International. Chefredaktören är svensk, Ingrid Carlqvist, som tillika är grundare av Tryckfrihetssällskapet i Sverige. Jag hamnade i diskussion med henne på twitter. Jag skrev nämligen att hon tillhör counterjihad. Det gillade inte Ingrid så hon svarade. Men se hur hon svarade!

Där kom det ”islam är som nazismen”, vilket counterjihad är känt för att ha som sitt tankesätt. Inga nyanser, hela religionen dras över en kam och demoniseras.

Men om islam är som nazismen, hur är det med folk som mig, som försvarar denna sk ”nazism”, ”islam”. Tidigare har Carlqvist kallat mig ”quisling”, en som stöder nazismen. Så även nu.

Ah, en Chamberlain, och en quisling. Det liknar det hon sa förra gången.

Vad är det för viktigt med detta? Jo:

För det första kan man fråga sig hur hon vill behandla en rörelse som man ser som nazistisk. Och hur kommer sympatisörer till denna rörelse att behandlas, dvs enstaka muslimer. Blir inte de liksom nazister, om de håller fast vid deras tro, som Carlqvist kallar nazistisk.

För det andra. Vad vill hon göra med sådana som mig, som ses som quislingar, samarbetsmän till nazismen?

Vi vet hur Breivik behandlade de han ansåg var quislingar och nazister. Breivik hämtade sin inspiration från exakt samma counterjihad-miljö, och samma ideologer, Pamela Geller, Robert Spencer och Fjordman, som Ingrid Carlqvist gör.

Breivik liknande sig vid den norska frihetskämpen Max Manus, som dödade quislingar och nazister på 40-talet. Det var det budskap han lämnade på sin Facebooksida innan morden. Hans idol var: Maz Manus”. Han såg och ser på sig som den nya Max Manus i krig mot “vår tids nazism”, dvs islam. Detta skrev jag om i en artikel tidigare förra året. Där visar jag hur lokala svenska “antiislam”-aktivister delade denna filosofi.

Offren i Utöya såg han som ”quislingar”, medlöpare som samarbetade med de nya ”nazisterna”, nämligen  muslimerna.

Så redaktören för Dispatch International bevisade sin samhörighet med counterjihad, och Breivik, i samma ögonblick som  försökte säga att hon inte hade något med counterjihad att göra.

23 tankar om “Redaktören för Dispatch International: ”Islam är som nazismen”

 1. Vem här är det som drar saker över kammar, generaliserar och demoniserar Torbjörn? Du faller ju på eget grepp!

 2. Kajsa – kan du utveckla var Torbjörn generaliserar..? Jag är uppriktigt nyfiken på var du ser det. Demoniserar är också ett starkt ord, även om jag tycker det åtminstone påminner om vad han gör med Carlqvist – men så har hon också några riktigt märkliga uttalanden att förklara ..

 3. Mycket skriven här om nazisme och islamisme. Rent faktisk inspirerades herr Hitler av islam, det är ju inte någon hemlighet i våra dagar. Han älskade det kompromisslösa i motsättning til kristendomens ”fega uppgivenhet”!

  Ovan skriver Jerlerup, att ”hela religionen dras över en kam”! Men det blir igen fel, som att kalla islamkritiker för ”främlingsfientliga” utan att se till det faktum, att de flesta islamkritiker kritiserar islam, medan de välkomnar arbetsamma filipiner, kineser, japaner, indianer eller vad det nu måtte vara. Det är islam som är problemet inte om människor är född i Piteå, New Dehli eller Nairobi. Och så det viktigaste: Islam är ingen religion! Islam är en ideologi som storknat i sitt eget blod och sin egen ondska på grund av en bok, som innehåller fler uppmaningar till våld, mördande, undertryckande, slavhandel och parasittande än själv den värsta roman från Steven Kings hand! Islam är först och främst en snyltare religion som upplevd ohyra framgånger på slagmarken och i skattkamrarna hemma genom att undertvinga sig andra folk och snylta deras samhällen till döds, ty dessa stamkrigare, som utgjorde ryggraden i islam levde enbart av rövartokt och plundringar.

  Läs islamisk godkänd historia och du vill ändra ditt syn radikalt. Olikheten i våra kulturer är mycket synbar när man läser den islamiska historia, som den är godkänd och blåstämplad från Al Ansar, där vi äcklas vid massmorden och förföljelserna, då är det just det som den troende muslim är stolt av. Som Matteus 5.44 kontra Sura 3.61. Där de kristne går i förbön hos deras gud för de villfarna, då ber muslimerna gud att förbanna dem! Dogmatiken förkunnar, att individen är intet, ummaen (staten eller folket) är allt. Ett hundrade procent kongruent med såväl betongkommunismen som nazismen. Att mörda en fiende av gud (Hitler, Stalin, Muhammed) ger högst poäng!

  Att motarbeta islam är en plikt för varje människa som tror på den västliga världs ideal om frihet, likhet och individens oinskränkte rätt till egen lycka – och snälla jag skriver ju inte att allt i västen är perfekt – gör vi inte det kan vi lika väl tillåta SS att hyra en lokal och därifrån dem heila runt med högre armen sträckt, citera från Wannseeprotokollet och låta dem dra inköp av kreatursvagnar på skatten.

  Låt mig avsluta med den tidigare fikh-jurist Sam Solomons ord: ”Islam är skapat av Muhammed för Muhammed”!

  Jerlerup – och Marianne Lindeberg de Geer oma. för den sakens skuld – se nu att få glasögonen putsade och få läst en Koran – till den bittra änden och återkom så med dina intryck! Har de inte ändrat sig efter att du läst denna orgie i snusk och rå våld, då vill jag nog använda en kristen regel, nämligen vända ryggen till och hitta andra mer överlevelsesbenägna personer!

 4. .. Hur tänkte du i första paragraf? Hon omfamnade ju etiketten ”counter-jihad”. Överhuvudtaget ser det ut som ett sandlåde-gräl där inget vettigt blir sagt. Förvisso har Ingrid en poäng: Du verkar vara ännu en springpojke åt statspropagandan.

  Med det sagt så känner jag förvisso inte dig, i regel utgörs dock gruppen ”Antirasister” av de mest indoktrinerade, våldsbenägna, fördomsfulla och sinneslöa typerna i vår tid. Förstår inte hur någon med något mått av integritet eller personlig kaliber skulle kunna associera sig med dessa.

  Har ingen kärlek alls för ”counter-jihad”. Det finns bra personer i den rörelsen men deras problembeskrivning schablonartad och i fall verklighetsfrånvänd.

 5. Hans Erling.

  1. Nej, Hitler inspirerades inte av Islam som religion, däremot tog han intryck av de mer krigiska inslagen.

  “Only in the Roman Empire and in Spain under Arab domination has culture been a potent factor. Under the Arab, the standard attained was wholly admirable; to Spain flocked the greatest scientists, thinkers, astronomers, and mathematicians of the world, and side by side there flourished a spirit of sweet human tolerance and a sense of purist chivalry. Then with the advent of Christianity, came the barbarians. Had Charles Martel not been victorious at Poitiers—already you see the world had already fallen into the hands of the Jews, so gutless a thing Christianity!—then we should in all probability have been converted to Mohammedanism, that cult which glorifies the heroism and which opens up the seventh Heaven to the bold warrior alone. Then the Germanic races would have conquered the world. Christianity alone prevented them from doing so.” — Adolf Hitler

  ”Hitler’s Table Talk 1941-1944″, p.667 translated by N. Cameron and R.H. Stevens, Enigma Books (1953)”

  2. Islam är en religion, sedan finns det religiösa islamister som använder det som en ideologi. Skillnaden däremellan är öronbedövande, på samma sätt som att vi protestanter här i Sverige har mycket gemensamt med böghatande och krigsetsande evangelister i USA, även om ”vi” har grunden i samma bok.

  3. Extremistiska religiösa kan vara fruktansvärt farliga inom alla religioner, men att peka ut Islam som särskilt fruktansvärd är intellektuellt självmord, då det finns gott om exempel inom såväl judendom som kristendom som är minst lika farliga.
  Men genom att bejaka de sekulära troende så blir religion alltid mindre farlig, då de extrema varianterna inte får samma genomslag, något som majoriteten av så kallade ”islamkritiker” missar helt när de drar allt över samma kam och därmed blir kontraproduktiva.

 6. Ja Hitler inspirerades av Islam, det skriver jag ju. Islam är enligt Sam Solomon, Wafa Sultan, Hirshi Ali, Winston Churchill mange flera inklusive mig själv sa hunden en ideologi, som har undertryckelsen av andra folk som sitt huvudföremål. För att uppnå detta har de seglad under bekvämlighetsflag – alltså förklädd som religion. Så ja Hitler var inte interesserat i bön den slags, men det utgör ju så också endast 10% av hela islam.

  Historierna om hur härligt det var i Cordoba och det gamla Spanien är en myt som är svår att avliva. Det är dock fastslådd, att icke muslimerna betalade sin skatt (dhimmiskatten) till de muslimska överherrarna. Att också den typ av utnyttjande fanns i kristens regi, det är väl inget att försvara islam med?

  Jag har tidigare skrivet om nazivældet och här konstaterat, att inte mer än ett par procent av den tyska befolkningen var nazister (fundamentalister) för Hitlers maktövertagande. Då det kom till clashet senare, då gick dessa icke nazister ändå sida vid sida med totenkopf-SS erna i lojalitet med sin nation. Jag behöver säkerligen inte utdjupa vart jag vill komma.

  Kontraproduktivitet i denna typer av frågor har det tyvärr allt för ofta med att bli omformade till ”anti-appeasement”, när man börjar att aktivt protestera mot något. Nu kallas man för ”Counter-Jihadist” när man aktivt tar ställning mot islam. Vad skulle vi ha kallt Hans och Maria Scholl i en annan tid? Anti-Nazister är ju fint i dag. Men då var det inte! När visste man i Sverige, att det inte var fint? Ja det gjorde man i 1943 efter slaget vid Kursk.

  Nu då det arabiska föråret har havarerat – inte barai mina skriverier, men även i verkligheten – och islamiströrelserna tar över därnera i EMA ländarna, skall de vara produktiva och hylla dem för fredens skuld i eget hus, eller kan vi kanske tillåta oss att vara bara en aning kontraproduktiva, även om herr och fru Mohammed i Rinkaby störs av denna kontraproduktiviteten?

  En sekulär troende muslim är ett omöjligt paradox i det dessa endast finnas i fantasin hos naivister eller att någon muslim inte törs ta total avstånd och försöker sig med en sådan mellanförklaring. Om de såkallade moderata inte klarar att resa sig så bestämt mot sina våldsfäller och gå med oss emot dem, då skall vi inte förvänta att de hjälper oss i en krissituation. Läs researcher ute från den stora värld, där finns svaret. Våra kulturer är allt för olika till att kunna blandas utan att osämja och konflikt uppstår.

  För skrev jag av och till att Islam är en invasiv ideologi – det menar jag fortfarande, när det så påpekas gång på gång av annorlunda tänkande, att det är sannerligen också kristendomen, då har jag nu gjort min hållning om – det är bra, vi är invassiva också. Två invasiva arter som ryker i huvudet på varandra, det ger verkligen problem. Låt mig därför säga helt klart – jag håller på den kristne kulturs inneboende invasive tendens – heller än jag låter mig ätas av den annan invasiva art, som jag inte hörar med till!

 7. Det låter när myggorna skiter.

  Hur många ord du än gömmer dig i, så skiner vissa saker igenom, speciellt när du skriver att ”en sekulär troende muslim är en paradox”. För då är du bortom räddning inkonsekvent. För med samma logik är då också en sekulär troende jude och dito kristen en paradox. Och då sådana finns, utan paradoxer så faller din argumentation i bitar, likt ett korthus i en orkan.

  Det är synd att sådan vältalighet som du har är så fruktansvärt bortkastad.

 8. Niklas, du gav intryck av en vis insikt i ditt första inlägg, men den sopade du da helt under matten med nummer 2. Att du kallar mig en ”skitande mygg” samtidig med att du avslöjar dig själv som alldeles okunnig om just skillnaden på kristendomen och islam, när det gäller begreppet sekulär, och ändå kallar din debattmotståndare en skitande mygg då får jag väll konstatera, att du inte är värdig att diskutera något som helst med! För nu att bli i ditt nedgörande vokabulär tillåter jag mig att använda ett dansk uttryck för att karakterisera dig i denna debatt: ”Du er en narrøv!”

 9. Till övriga som kanske har vågad sig in här vill jag gärna uppfriska minnet med historien om ”giv kejsaren vad kejsarens och gud vad guds är”, vilket är det bibelvers vi borde ha hängande på spegeln i badrummet och läsa varje dag i dessa islam tider! Det är just det, som har gjort den kristne kultur sekulär – ett sådant vers finns inte i koranen eller i någon annan islamisk kanonisk text! Det får vi sveda för nu – de har gjort det alltid!

 10. Eftersom nu inte Breivik lider av paranoid schizofreni så har ju Ingrid Carlqvist fel när hon drar likhetstecken mellan risken för nya terrordåd och den låga förekomsten av paranoid schizofreni. Breivik har naturligtvis inte alla indianer i kanoten men att påstå att alla terrorkämpar inom islam däremot har det är lite väl magstarkt.

 11. Torbjörn är ett troll.
  Han skriver alltid tvärtemot vad som normala icke hjärntvättade människor tycker och tänker.
  Allt för att vi skall ägna tid på honom och hans gelika inom pk ismen.

  Som ett skådespel medans murarna rämnar…

 12. Det är verkligen inget fel på din fantasi Tobbe. Det är lite märkligt att du tycks tro att alla som inte har dina åsikter ska mörda eller skada dig. Hur ofta har du såna ideer, känner du dig ofta förföljd? Pratar du med någon om dessa paranoida tankar?

  Ditt beteende påminner egentligen ganska mkt om Breiviks. Så det är kanske dags att passa sig om man ser dig på en stranden eller pendeltåget…

  Att du inte inte förstår skillnaden mellan en terrorist och en muslim som har sin andlighet helt för sig själv. Är bara sjukt roligt. Det är DU Tobbe som inte kan hantera islamism eller de radikala. Dina kunskaper kring och om islams alla inriktningar är med extremt dåliga. Du har noll insikt om de så kallade islamiska vetenskaperna, som praktiserar olika beroende på vilken rörelse av islam vi talar om. I din värld är islam kort och gott bara islam, en muslim är en muslim. Ibland en individ, ibland knuten till en homogen grupp, tom en helt egen unik rasgrupp enligt dig. Det påstås ofta att raser är en social konstruktion. (Själv så har jag knappt en åsikt, då det finns alldeles för mkt splittrad information om saken)

  Kan du förklara hur muslimer inte är en social konstruktion, samt vad som sker rent biologiskt sker i kroppen hos någon som förkunnar ”ash-Shahadah” (trosbekännelsen). Stora delar av min släkt är tex muslimer, Hur skiljer dom sig från mig, rent rasmässigt? Hur påverkar ”trosbekännelsen” generna?

  Dina bristande kunskaper döljer du genom att ständigt skrika att muslimer inte är en gemensam grupp. Men varför är dom en gemensam grupp då EN muslim utsätts för något? Varför blir tex Cherin en förespråkare och offer för HELA ISLAM och ALLA MUSLIMER, då man kritiserar hennes syn på stening?

  Du brinner för sharia, kan du inte skriva lite om hur du tycker att sharia är överlägset, och varför sharia skulle gynna dig…..

  I det stora hela Tobbe, så är det du som är brunskjortan, det är du som är nazisten. Som med dina fejklibera ideer, som springer och pekar finger åt höger och vänster. Du påstår att du står upp för frihet. Men den friheten sträcker sig inte längre än dina äckliga fingrar. Eftersom om någon har en tanke som inte passar dig, så startar du demonmaskinen och levererar halmgubbe efter halmgubbe. Allt för att tysta och skrämma människor. Men du Tobbe lille, det är ingen som blir speciellt rädd längre, då du kastar nazist och fobikort. Det är nog detta som stör dig allra mest, att vissa inte längre underkastar sig dig och dina vanföreställningar.

  Kort o gott. Du argumenterar som en 14-åring, naivt, egoistiskt och helt jävla pantat….Du står inte upp för ngt annat än DIN rätt att få tycka, och förtrycka andra. Yttrandefrihet handlar om mer än DIN rätt att få säga och skriva saker….

  Du är en lort…

 13. Hans Erling har 100% rätt.
  Hitlers nazism inspirerades tidigt av islam. Hatet och uppmaningar från islams främsta teologer genom århundraden, att förinta Judiska folket , stämde perfekt överens med Hitlers maniakala psykoser.
  Dessutom islamiska livspikten att mörda varje ”otrogen hund” för att i himmelen få den största belöningen för varje muslim- tilgång till egen bordell med 72 gurior,
  stämde helt överens med Hitlers dogm att livspikten för varje nazist är att mörda mindrevärdiga undermänniskor. och komma till gemensamt bord med valkyriska brudar i himmelen
  Hitler och nazisterna samarbetade INTIMT med islamister varhelst i världen, vilket resulterade i enormt antal ohyggliga brott utförda av nazimuslimer
  Bara ett par exempel
  Det finns tusentals exempel på detta , bl.a. Hitler bildade flera muslimska naziförband, av vika de i Jugoslavien utförde ohyggliga massakrer på civilbefolkningen och kristna präster, som höggs ihjäl levande med yxor..
  Hitler bjöd även stormuftin av Jerusalem till Berlin, där dessa två förbrytare komm överens om att arabiska muslimer med nazipengar och vapen ska masskarera Judar som bodde i arabländer och Israel sedan tusentals år.
  Detta resulterade i ohyggliga massakrer av civila Judar och mord ,samt utdrivning av över 800 000 judar fr. arabländer som sökte asyl i till Israel. efeter kriget.
  Dagens läroböcker för barn och ungdomar i arabländer är klassade som ren nazistiskt propagande, där man hävdar att främsta hönnörsplikten för varje sann muslim , är att mörda åtminstone en Jude, förnekar Förintelsen och uppmanar att utplåna Staten Israel, d.v.s exakt kopia av Hitlers politik och tankar.

  Det är mycket förvänande att vissa liberaster i sin försvar av islam,, som är världens mest mordiska medeltida religion och styrelseskick som har som mål att omvandla världen till 900 tals kalifat, styrd av skäggiga mördare och männsikoshatare-blundar för fakta.
  Det räcker att granska de islamiska länderna för att inse kopplingen till Hitlers nazism.

 14. Jag har personligen utsatts för Jerlerup-hatet sen flera år tillbaka. Han har skrivit en massa skitsnack om mig av någon obestämd anledning. Det är lite smickrtande att någon tar sig tid att försöka smutskasta min person av enda anledning att jag röstade på Sverigedemokraterna. Dessutom skriver jag inlägg på facebook osv.Tillvägagångssättet för hans smutskastningskampanjer säger allt om hans personlighet:

  Han Googlar på mitt namn (eftersom jag alltid skriver under eget namn får man väldigt många träffar. Då har han fått för sig att jag plötsligt är någon annan (UncleBob) som påstås ha ”rasistiska åsikter” och en svårbegriplig litania om en Journalist på HD som blivit facerapad på Facebook. Detta ha därefter presenterats på hans personliga fulblogg och gett näring åt någon annan vänsterextremist som påstår liknande saker.

  Då jag uppmärksammades på det inträffade skrev jag ett inlägg på facebook där jag bad honom ta bort dessa lögner. Så har inte skett. Om jag ansett denna herre vara fullt frisk i huvudet hade jag givetvis anmält honom för förtal. Sanningen är väl närmare den att jag ids inte bemöta sånt skitsnack och ödsla enerigi på en sån energitjuv.

  https://ligator.wordpress.com/2010/09/04/sverigedemokraterna-och-rasisten-unclebob-i-landskrona-2/

  Det har DESSUTOM skrivits fler inlägg på samma tema av Torbjörn Jerlerup och det framgår tydligt att mannen har en förkärlek för att googla hej vilt och hitta på ”kopplingar” som skall ”bevisa” hans hjärnspöken.
  Tragisk kille det där. Är det överhuvudtaget någon som tar notis om det han skriver?

 15. Pingback: Varning för Ingrid Carlqvist & Dispatch International! « Sverige är inte världens navel!

 16. Pingback: Artikel om Dispatch International i loonwatch « Sverige är inte världens navel!

 17. Pingback: Dispatch International: CounterJihad Publishes a Paper « Liberology

 18. Pingback: Dispatch International: CounterJihad Publishes a Paper | Spencer Watch

 19. Pingback: Geert Wilders och “tryckfrihetssällskapet” som arbetar mot tryckfrihet |

 20. Pingback: Geert Wilders och "tryckfrihetssällskapet" som arbetar mot tryckfrihet | Motargument

 21. Här måste T Jerlerup kunna hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt. Islam är en religion men den är även en antidemokratisk ideologi (islamism) och ett rättsystem utan respekt för mänskliga fri o rättigheter (sharia). För det stora flertalet muslimer runt om på jorden hänger allt detta ihop. Islam styr varje aspekt av deras liv och tillkänns större legitimitet än tex sekulära lagar eller mänskliga rättigheter. det framgår tex av den muslimska världens förkastande av Fns deklaration om mänskliga rättigheter. Denna inställning gäller även en stor del av muslimerna i västvärlden, dock inte alla.

  De flesta imamer vet om dessa aspekter av islam och det har ju även framkommit i diverse dokumentärer att de predikar att muslimer måste följa islams lagar hellre än sekulära lagar. Att förneka detta blir bara dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s