Film på TV om Sverigedemokraterna den 17/8

Lena Sundström har gjort en dokumentär om Sverigedemokraterna som sänds på TV-4 den 17/8 rapporterar DN idag. DN skriver:

I debatten om Aftonbladets publicering av Jimmie Åkessons debattartikel i höstas sa Lena Sundström att medierna pratade oproportionerligt mycket om Sverigedemokraterna. Därför handlar hennes dokumentär inte om partiet, utan om dess väljare, säger hon. Hon var nyfiken på dem och ville höra deras argument.

– Jag ville veta vad de var rädda för, säger hon. Och om jag behövde vara rädd för dem.

Sundström började höra av sig till dem som hotat henne på olika sätt. Hon frågade om de ville prata med henne och träffa henne. Det visade sig att de flesta ville varken eller. Så småningom fick hon tag på några som kunde tänka sig att möta henne.

Hur var det?

– Folk är framför allt väldigt trevliga. Det ingår i vi- och dem-tänkandet. Sätter du en muslimsk tjej med slöja och låter henne samtala med någon som hatar islam så händer något. Det brukar sluta med ”Det är inte dig det är fel på, det är de and ra”. Det är det som är främlingsrädsla. Det handlar inte om bekant rädsla. Det var både glädjande och frustrerande att ses. Glädjande att vi kunde samtala, frustrerande att vi ser så olika på saker.

Lena Sundström insåg också att det inte finns typiska SD-områden. De flesta som röstar på Sverige demokraterna bor i lugna villaområden där det knappt finns invandrare…

Läs mer i DN-artikeln här!

SD-bluffen om filmen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 tankar om “Film på TV om Sverigedemokraterna den 17/8

 1. Att sätta just Lena Sundström på att ”granska Sd:s väljare” känns ungefär lika seriöst och opartiskt som man hade satt ordförande för ”kommunistisk ungdom” på uppdraget att ”granska moderaternas väljare” …

 2. Herregud jerlerup, jag trodde du var bara lite intellektuell, först (eller nyss) drar du på för fulla muggar med judehataren Staffan Gising och nu kommer du gudhjälpamig dragande med populisten Lena Sundström…
  Helt ärligt jerlerup, vem tjänar du egentligen? Det verkar som du endera har fullständigt sålt ut eller bakom din polerade piratfasad gömmer en ytterst kynisk apologet!
  Jag är inte påverkbar av dina ”hetsargument” du kastar ut lite överallt när det hettar till (rassestämplen där delas ut med generös hand mot alla där inte tycker som du).
  Jag brukar vara rimligt avvägd överlag, men undrar varför jag skal fortsätta vara det nät debatten inte håller nivån (ditt korståg).
  Nu undrar jag bara när blockeringen av min IP kommer.

 3. Nu vi är vid det jerlerup, du där ständigt för fram skillnaden mellan bokstavstrogna och sekulära muslimer, kan du inte peka ut en med namn där håller måttet, det hade varit ytterst intressant att få se vem du anser vara av det korn och skrot där kan inte åtlyder en fatwa framför sekulär lag om det är på allvar.

 4. Apropå motpropaganda mot Sd: Blev själv kontaktad av Linnea Nilsson, redaktör på ”Efter Arbetet” och tillfrågad om jag ville medverka till boken de skulle skriva förra året.

  ”Fult folk” är titeln på boken där jag skulle medverka anonymt genom att ”svara på frågor om sd-politik” och ”varför jag gillade SD”.

  Det var drygt ett år sedan. Boken kom ut för några månader sen och bestod mest av skräp om SD. Det var resultatet av en utvald skara som skulle intervjuas.

  http://meny.nu/kultur/bokrecensioner/1.876333-linnea-nilsson-emil-schon-fult-folk-samtal-med-sverigedemokratiska-valjare

  Mitt engagemang för Sd har under åren djupnat från att vara nätaktivist på Exilen, Flashback och Passagen till att vara representant för partiet idag

  Kortfattat visade det sig snart att hon ville ha en naiv och oerfaren person som hon kunde lägga orden i mun på. Bokens innehåll och vinkling var redan bestämd. Nu återstod att hitta lämpliga offer

  Eftersom jag vid denna tid var väldigt skeptisk till journalister och inte kände mig tillräckligt påläst om partiprogrammet, så hänvände jag mig till en grupp garvade debattörer på Exilen.
  De varnade mig för att ställa upp i boken. Risken för vinkling är uppenbar.

  Jag fick reda på hur den där ”journalisten” arbetat tidigare och fick klart för mig att det var vänstervridet så det räcker. Bland annat så var hon bara intresserad av att hitta Sd-are som stämde in på hennes nidbild av Sd-are:
  ”den moderna underklassen, de med låg utbildning, låg inkomst, låg självkänsla och en längtan efter det som en gång var.” Sanningen och verkligheten passade inte fröken Sundström eller fröken Linnea Nilsson. Ett ”selektivt urval” gjordes därför.

  Då passar undertecknad inte så bra i hennes stereotyp och blev således frånvald i slutskedet. En avslutad magistersexamen och universitetsstudier i fyra språk, var helt enkelt ett bevis om att Linneas strereotyp var just en ”FÖRDOM”!

  När denna journalist fick klart för sig att jag ÄVEN skulle rådfråga Exilens tänkesmedja som remissinstans, insåg hon att jag var för luttrad för att bli lurad av hennes locktoner och fagra snack om ”total anonymitet” etc.

  Nu blev boken tydligen exakt vad jag trodde:
  Ett beställningsverk för att smutskasta Sd och Sd´s väljare, fyra månader före valet.
  Det var bara sååå genomskinligt..

 5. Den intellektuella giganten Lena Sundström har analyserat på djupet och kommit fram till ”Folk är framför allt väldigt trevliga. Det ingår i vi- och dem-tänkandet.”, tydligen så måste man vara otrevlig för att inte bli anklagad för ”vi- och dem-tänkande …”

 6. Denna typ av journalistik orsakar ännu mer problem i frågan varför kritiken mot nuvarande invadringspolitik växer. Varför inte istället ge SD utrymme i en öppen, demokratisk, politisk debatt?! För det är ju det som kännetecknar det demokratiska samhället?! Är det ingen politiker som vågar möta SD på ”neutral mark”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s