Behov av ideologisk strid, inte skrämmande propaganda!

”Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the the universe.”

/Albert Einstein

Jag ska vara ärlig. Bristen på djup bland de antirasister SOM GÖR SIG SYNLIGA och de som LEDER arbetet mot främlingsfientligheten i Sverige skrämmer mig!

Kring svenska nationella rörelserna på högerkanten har en serie ideologer börjat dyka upp under de sista tio åren som ändrat och fördjupat debatten på högerkanten, och de svenska antirasistiska rörelserna och kampanjerna mot främlingsfientlighet har inte alls hängt med i utvecklingen. Som exempel kan man ta Motpol.nu t.ex, men även sådana debattörer som Snapphanen. Det är ideologer som har djup och argument. Läs tex artikeln Medlöparnas förräderi och debatten efteråt, eller Oskorei.

Detta vill de som är mot  främlingsfientligheten bekämpa med sånt som Expo. En organisation som lever kvar i Lasermannens tidevarv…

Dvs kampen mot rasismen och främlingsfientligheten drivs av antirasister som lever kvar i det gamla tänkandet från förr. när man utredde läskiga kopplingar folk hade till varandra, och då högerextrema betraktades som korkade, hårlösa muskelbyggare med 45 i IQ. Typ: ”Skinnskallen X började i Sverige Partiet, sen blev han nazist i NRP för att se blir medlem i NDU, och så här läskiga är Sverigepartiet, NRP och NDU och det här har han dömts för”….

Se tex artikelsamlingarna mot Sverigedemokraterna här, och de mot Nationaldemokraterna här! Enbart ”CONNECTOS”, som man säger på engelska. Dvs kopplingar mellan personer och mellan partierna och ännu läskigare partier, mellan läskiga uttalanden och dessa två partier. Det behövs också men BARA om det finns artiklar som bemöter deras djupare argument också. Men det finns inte! Expo har inte en enda artikel som bemöter deras idéer eller ideologier i dessa artikelsamlingar! INGET! NOLL!

Om man googlar bland bloggar slumpmässigt ser man att det intellektuella djupet tyvärr är större bland de Nationella och främlingsfientliga än bland de tongivande bland deras motståndare och DET är skrämmande!

För att motverka de Nationella krävs mer än enkel propaganda. Det behövs IDEOLOGER, och INTELLEKTUELLT DJUP, folk som vågar utmana själva kärnan i de Nationellas tänkande och som vågar att även medge att problem FINNS. Jag vet att de finns, men det är inte de som gör sig mest hörda, eller som FÅR göra sig mest hörda!

Skrämselpropaganda har vi försökt med i många år nu och det har inte stoppat SD eller ND! Skärpning tack!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

19 tankar om “Behov av ideologisk strid, inte skrämmande propaganda!

 1. Jo det är ett intressant fenomen som inte ens jag har undgått att lägga märke till. Att kulturkonservativa tenderar att framstå som betydligt mer intelligenta och djuplodande i sina resonemang än kulturradikala och vänsterliberalister. Själv har jag ju, utifrån sett, bytt sida. Just därför. (inifrån sett ser jag givetvis inga ”sidor” eller andra kollektivistiska fenomen – jag tänker så ärligt jag kan, helt enkelt).

  Pappan

  Tack för påminnelsen om Oskorei – http://oskorei.motpol.nu/ – hans texter är mycket givande, tycker jag!

 2. Givande, jo, och djupare. Men med en argumentation som är full av hål. Men med Expos taktik kommer man inte åt dessa ideologer och kan inte visa hur de tänker fel.

 3. Jag har googlat på ”stoppa Rasismen” och får fram några bedrövliga vänstersidor utan innehåll och Sverigedemokraternas sida som är främlingsfientlig men djupare än någon vänstersida. *suck!*

 4. Det är där jag menar att du missar något. Att du tänker i schabloner, precis som, ursäkta mig, Expo et al. Eftersom du sätter likhetstecken mellan invandrINGSkritisk och ”främlingsfientlig”. Det finns, i verkligheten, inget sådant likhetstecken. Att man kan frestas TRO det beror på att det (självklart) finns MÄNNISKOR som är kritiska till invandrare av etniska skäl och därför invandringskritiska. Dessa människor är nog vad du kallar främlingsfientliga (man blir det av för många främlingar för nära inpå livet, det är en social naturlag, bara det att gränsen är olika för olika människor). Varje population har ett antal människor som under ogynnsamma omständigheter visar främlingsfientlighet snabbare än andra.

  Det är ju precis därför man har länder! För att även dessa människor skall ha någonstans att leva, utan att triggas i sin latenta främlingsfientlighet ideligen. Som svenskar, bäste jerlerup, har vi en STÖRRE lojalitetsplikt mot våra främlingsfientliga landsmän än mot aldrig så sympatiska främlingar! ÄVEN om detta är en obekväm insikt (jag tycker det). Ty precis som jag måste vilja erkänna existensberättigandet av andra etniska grupper – det må vara indianer, lappar, judar, araber, hottentotter eller aboriginier – så måste jag rimligen erkänna existensberättigandet av den etniska grupp jag själv hör till.

  Sa jag Lebensraum? Jovisst, det gjorde jag väl. Och? Vi måste verkligen se till att vi slutar slänga ut barnet med badvattnet. Bara för att man värnar om en grupp — det må vara den egna familjen eller det egna folket eller någon annan grupp — så betyder det INTE att jag därmed måste se ner på andra grupper. Vad det däremot betyder är att jag känner en (om än smärtsam) PLIKT att sätta ner foten när den egna gruppens liv och hälsa är hotat, vare sig hotet kommer utifrån eller inifrån. Det är helt enkelt en Pappas plikt.

  Pappan

 5. Det är lätt att älska folk på avstånd, men när man har personen nära är det svårare att prata om kärlek.

  Det är lätt att säga att man älskar mänskligheten, men färre vågar därmed också älska människan, den individuella…

  Och jag kontrar åter med att man sa så också då nationalstaten Sverige grundades en gång i tiden!

 6. Och?

  Kanske är det så att nationalstatsgrundandets tid är över. Att grunda en nationalstat kräver oskyldigt blod och vansinnigt mod. Men att LÖSA UPP en nationalstat är ett övergrepp mot det folk som bildats och danats genom densamma. De INDIVIDER som av olika skäl inte vill identifiera sig med sitt folk (pga ungdomsrevolt eller personlig mission eller annat) kan alltid flytta dit de vill. Att tvinga alla andra i ett folk att klara sig utan en nationell identitet är att skapa kaos och bädda för övergrepp.

  Vad tycker du förresten om EU-minister Birgitta Olssons gamla tanke att lösa upp nationalstaten Sverige? Borde inte det passa med ditt övergripande resonemang?

  Pappan

 7. Som nationalstaten var ett resultat av att små regionala ”stater” och stammar upplöstes och gick upp i nationen, kommer nationerna att gå upp i mänskligheten en dag. Men vi är inte där just nu.

 8. Affe. Statistiken ser skrämmande ut. Men jag ser hål i statistiken.

  Ok, brottsligheten har ökat per capita men… Min morfars morbror Nils Nyman, som var polis i Väsby socken på 30-talet talet har jag sett prata om ca 25-50 stölder eller rån i pyttelilla VÄSBY SOCKEN i Skåne ENBART per år! Det är något som inte stämmer i statistiken du visar. Se sidan 122 t.ex. ca 3500 stölder/rån i HELA Sverige. Och då beskrevs Väsby som en lugn socken. Väsby med kanske 0,05% av Sveriges befolkning kan inte ha haft över 1% av alla stölder och rån i Sverige. It makes no sense! Detta ska kollas vid tillfälle. En hund är gravad här!

  Men som sagt. ÅTERIGEN! Är det politiken som är boven eller invandrarna?

 9. Affe. Skulle du motsatt dig skapandet av Nationalstaten Sverige? ALLA argument som används mot att betrakta världen som en enhet idag användes förr mot att skapa nationalstaten!

 10. Hej Torbjörn,
  Tackar ödmjukast för länkkorrigeringen!

  Tyvärr hänger jag inte med i vad du syftar på med sid 122 och stöld/rån. Det jag hittar på sid 122 handlar ju om lagförda personer. Det är ju bara en bråkdel av anmälningarna.

  Angående din fråga. Jag sticker ut näsan och påstår både ock. Eftersom det finns både ett politiskt ansvar för situationen och ett personligt ansvar vid det enskilda brottet.

  Men visst, jag är ingen nykläckt ”rasist”, jag vet vad du syftar på och jag tycker den argumenteringen är ihålig, svartvit, men framförallt ansvarslös och farligt utopisk.

  Vi bedriver en hjälpverksamhet. Vi gör det frivilligt för vi vill hjälpa människor som har det sämre. Liknande arbete kan man säga bedrivs över hela världen av hjälporganisationer. Varenda sådan organisation gör alltid en bedömning vid varje insats. Är det värt riskerna? Riskerar vi våra hjälparbetares liv om vi låter dem vara på plats och utföra hjälparbete? Inte sällan avbryts olika aktioner med just motiveringen att det är för farligt. Märk väl, detta gör man trots att man vet att hjälpbehövande på plats kommer lida av att aktionen avbryts.

  Hur länge tror du en ansvarig i någon FN-insats skulle få vara kvar om han/hon inte avbröt en aktion som krävde hjälparbetares liv? Motiveringen han/hon har är i princip ”Det SKA gå! bara vi gör på rätt sätt”. och ”De hjälpbehövande ska inte behöva lida för att det råkar finnas rötägg (med Kalashnikov) i området.

  Jag kontrar också med ett ÅTERIGEN! Finns det hos dig en gräns för hur många oskyldiga som ska behöva offras i Sverige?

  Nu finns ingen statistik tillgänglig så vi kan bara vara hypotetiska, men OM det hade funnits statistik för t ex Somalier som hade visat att våldtäkterna ökar dramatiskt i områden där de finns och OM den statistiken hade visat att just den gruppen står för ökningen. Hur skulle du resonera? Skulle du stoppa invandringen från Somalia TROTS att många oskyldiga somalier skulle drabbas? Eller skulle du låta den fortgå trots att du vet om alla siffror och all erfarenhet säger att våldtäkterna kommer öka? Statistiken är så entydig att man på ett ungefär kan säga 10 000 somaliska män kommer resultera i ca 250 brutala våldtäkter.

  Hur skulle du resonera?

 11. Det finns lögn, förbannad lögn och statistik. Därför ska man alltid kolla närmare på statistiken innan man säger BU eller BÄ. Nu vet jag att det mesta som rör statistik drabbats av den omorganisering av statistiken SCB gjorde 1970. Jag gjorde försök att kolla på ekonomin för många år sen och det var förbannat svårt att jämföra statistiken före 1970-1975 och efter.

  Jag medger at brottsligheten ökat. Speciellt inom vissa områden och att invandrarområdena ligger sämst till. Men… Låt oss undersöka statistiken.

  Rapporten sidan 99 anger antalet anmälda stöldbrott nu på 2000-talet till 600.000 till 650.000 per år. Runt 1975 var det 500.000. Alltså har de sista 30 åren av massinvandring inte ökat brotten så mycket (och observera att de främlingsfientliga alltid hänvisar till dessa åren. Däremot var det tio år tidigare 250.000.

  Nu får de främlingsfientliga problem eftersom invandrarna då inte var överrepresenterade i statistiken. Invandrarna blev överrepresenterade efter 1975! Och 1950 var det 110.000 men mellan 1950 och 1965 var inte invandringen så hög.

  Jag, som kikat på statistiken tidigare före och efter 1970, skulle direkt anta att det är en hund gravad nånstans här. :o) Sen anmäldes inte snatteri till polisen förr, heller.

  Mönstret går igen. Den stora ökningen är mellan 1950 och 1965 i all statistik i den rapporten! Detta tyder faktiskt inte på invandringen. Det finns en ökning, den ä’r FÖR stor men inte så stor att vi ska skrika ut med invandrarna precis!

  Men även om… Är det politik eller inte bakom det?

  Och ditt argument om oskyldiga som du undrar hur många jag är beredd att låta dö, är ett klassiskt retoriskt knep som säkert har ett fint latinskt namn om jag letar i en retorikbok! Jag kan kontra genom att fråga hur många bebisar i Afrika du vill låta dö. Kan vi undvika en sån debatt, tack!?

 12. Om att neka annonser. Mitt svar är ett rungande nej. Det är INTE rätt att neka annonsplats till SD.

  Det är därför jag alltid gör en poäng av att citera ALLAS åsikter när jag skriver något, även de åsikter jag ogillar. Det gör ingen annan av de som bloggar mot Sverigedemokraterna, eller de storswänska Nationaldemokraterna, och det är minst sagt bedrövligt!

 13. Har kikat på Affes blogg också.

  http://affes.wordpress.com/category/kriminalstatistik-sverige

  Den stora ökningen av misshandelsbrott och sexualbrott som noteras beror delvis på att man börjat anmäla olika typer av brott. Kolla tex på misshandel och vålstäkt i hemmet så förstår du.

  Att du valt år 1975 som grund är intressant. Den stora ökningen rent statistiskt sett för många av dessa brott (rån/stld) sker innan 1975. Och vad jag minns från utredningarna som även SD citerat är att den invandringsvågen inte är överrepresenterad i kriminalstatistiken (rätta mig gärna om jag har fel) utan detta var SVENSKAR som begick dessa brott…

  Dvs om de nu begicks, och inte var ett resultat av nya beräkningsmetoder eller av att man börjar anmäla vissa brott.

 14. Vadå klassiskt retoriskt knep? Fåna dig inte. Vi för en politik i Sverige, fullständigt frivilligt. Jag och många med mig påstår att den politiken (invandrings och flyktingpolitiken) skapar problem, väldigt många problem och väldigt många brottsoffer. Du påstår förmodligen något annat eftersom du vill fortsätta på samma spår som kriminologerna varit inne på i 30 år. Att hitta bortförklaringar i statistiken. Därav mitt hypotetiska exempel. Jag är ärligt intresserad av din åsikt. Delvis eftersom jag har märkt att många ”mångkulturförespråkare”, ”generösa”, ”humana”, ”öppna” och ”goda” människor aldrig verkar ha tänkt tanken att det kan komma till en situation där man måste väga för och nackdelar. Precis på samma sätt som en insatschef i FN kan komma till en situation där han måste göra riskbedömningar och eventuellt blåsa av insatsen.

  1975 när man lade upp riktlinjerna för den största omvandlingen i Sveriges historia sades detta i proposition 1975:26

  ”En grundläggande utgångspunkt för svensk invandringspolitik bör därför liksom hittills vara att invandringen inte skall motverka den önskvärda utvecklingen på andra samhällsområden.”

  Det är denna grundläggande utgångspunkt jag tar upp i mitt exempel. Fler våldtäkter ingår nämligen inte i den önskvärda utvecklingen.

 15. Bra Affe då lämnar vi de retoriska knepen åt sidan!

  Ställ istället frågan vad som händer med folk som blir arbetslösa, folks som diskriminerats (ja det blir bättre och bättre, men det ha varit riktigt illa), folk som flyttas samman i ghetton, folk som inte får jobba med det de är utbildade till utan kärnfysiker tvingas städa toaletter eller köra taxi. Ställ frågan vad som händer när sossarna och de borgerliga vägrat se de problem som de skapat utan bara kör vidare med mer av samma stil.

  Politiken är boven.

  Enbart genom att se den svenska kulturen och det faktum att den byggts upp genom kontakten med det utländska ser man att migration och kulturmöten KAN vara något positivt.

  Vill du skydda den svenska kulturen ska du se till att man kan fortsätta med dessa kulturmöten. Det är bra för Sverige och för världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s