Nyheter om invandring, 06 2010

På min blogg länkar jag med jämna mellanrum till intressanta artiklar om invandringen och integrationsdebatten, gärna så BÅDA sidors argument kommer fram. Mitt ställningstagande är klart. Jag är invandrarpositiv och VET att en stor invandring och en bra politik för att ta fram jobb och utnyttja det POSITIVA som invandrarna kan tillföra Sverige, är BRA för Sverige! Men censur är ett otyg och båda sidors argument måste skärskådas!

Dalarna

Först ut denna gången Peter Hojem och Berit Danielsson om att Dalarna behöver ökad invandring, Dalarnas Tidning den 3/6: ”Dalarna är ett exempel på ett län i landet som har börjat ta i frågan och engagera sig vilket är framsynt men det krävs mer insatser och framförallt en stark opinionsbildande insats för att göra klart att de kommuner som inte förmår attrahera också utrikesfödda går en svår framtid till mötes.”

På detta svarade Lars Täpp och Ingvar Låång den 8/6 med två seperata artiklar. Låång skrev: ”De menar att invandringen är bra för försörjningskvoten, det vill säga hur många varje förvärvsarbetande måste försörja. Men detta förutsätter att invandrarna får ett arbete. Det är svårt i dag eftersom vi har den högsta arbetslösheten i Sverige sedan 1930-talet.”

Vidare i detta inlägg: Sverigedemokraternas skuggbudget, debatten i Södertälje, Reinfelts miss, Miljöpartiet och Expo…

Sverigedemokraternas skuggbudget

Den 31:e maj kommenterade Tobias Billström Sverigedemokraternas skuggbudget så här: Sverige kan naturligtvis minska invandringen till noll genom att bli så oattraktiva att ingen vill komma hit, men det är ingen utveckling som jag och regeringen vill se och jag tror inte att svenska folket vill se sitt land utvecklas till Europas Mordor. Det här skulle kräva att Sverige isolerar sig från omvärlden och från samarbetet med både FN och EU och det är varken realistiskt eller en politik som tryggar jobben och välfärden i Sverige.

Det kommenterades av invandrarkritiska Politiskt Inkorrekt så här: ”Är de getton som numera existerar i Sverige på grund av massinvandringspolitiken ett bättre alternativ till ett tryggt och sammanhållet Sverige..:”

(För övrigt rekommenderas Politikerbloggens kommentarer om detta ämne också: här!)

Södertälje i fokus: ND gnäller på SD!

I Södertälje har Sverigedemokraterna, ledda av Moon-sekt anhängaren Tommy Hansson, börjat locka invandrare. Detta har fått nationaldemokraterna att gå i taket. De anklagar Sverigedemokraterna för att bli invandrarpositiva (!). Detta kan ni se exempel på här och här: ”När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson samspråkade med företrädare för Kaldeiska nationella rådet på SD Stockholms läns årsmöte så ledde detta till stor oro bland invandringskritiker. Hade partiet blivit lika mångkulturellt som riksdagspartierna?”

I april hoppade Kenneth Sandberg från Kävlinge av Sverigedemokraterna med motiveringen för att de blivit  så ”invandrarpositiva”.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund har svarat så här: att det är skillnad mellan muslimer och kristna kaldéer. Kristna kaldeer kan bli riktiga svenskar, muslimer inte. ”Många kristna invandrare från Mellanöstern delar dessutom våra farhågor vad gäller islam och islams utbredning i Sverige och Europa…”

Fler länkar om detta: Sverigedemokraterna i Södertälje. Varg i Veum om SD (2/6-2010). Realisten. Människor och tro (radio)Och en artikel och länk till You Tube om att SD värvar kristna kaldéer. Politisktinkorrektnu. Expo.

Södertälje

Demokratbloggens artikel om problemen i Södertälje och andra svenska städer rekommenderas: Flykten från mångkulturen! Jag håller inte med författaren men däremot visar författaren vad som händer om man tar in en massa folk till Sverige utan att ta till vara på deras potential, och utan en politik för att ge dem jobb och utan planering:

”Under drygt 20 år har jag haft anledning att regelbundet besöka Södertälje. Jag har sett staden förvandlas från en vanlig trevlig svensk stad, känd för sina goda kringlor, till en stad i förfall. Mord, skottlossning, anlagda bränder,knivhot, misshandel och våldtäkter präglar Södertälje i dag. På gatorna är det inte svenska som talas.”

Personligen anser jag att Demokratibloggen missar frågan om politikernas roll i att skapa de problem som finns, och därmed frågan om alternativ med BIBEHÅLLEN stor invandring!

Reinfelts miss!

I Världen Idag bemöter statsminister Reinfelt invandrarkritikerna och vill stoppa Sverigedemokraterna: ”Det vi kan göra är att ta större ansvar för att undanröja själva jordmånen samt att förknippa invandring med arbete. Alla vill ju i grunden arbeta. För att kunna förverkliga sig själv och stå på egna ben.”

Det låter ju bra, tycker jag, men det faller platt så länge inte regeringen får fram en politik som skapar arbete!

Miljöpartiet vill ha fri invandring!

Miljöpartiet har varit för fri invandring nu i några år. Här är ett gammalt citat om detta från 2005:  ”Alla människor skall ha rätt att leva och bo var de vill. Vi vill därför på sikt införa en helt fri in – och utvandring ur Sverige och övriga Europa. Människors livsval och liv skall inte styras av gränser mellan stater och staters administration, utan av människornas egen vilja och förmåga.”

Nu har de invandrarnegativa upptäckt detta, eftersom det plötsligt börjar refereras till lite varstans bland deras bloggar och hemsidor. Tex här: Miljöpartiet vill införa fri invandring!

Expo

Som avslutning  länkar jag till Expo. De har kommit ut med en ny bok om Sverigedemokraterna och intensifierar deras kampanj mot främlingsfientlighet och rasism. Tex här: Valkandidater med vit makt-förflutet. Samma här: Sverigedemokraternas svans på nätet.

Problemet med Expo, anser jag är, att de som vanligt vägrar att ta en idédebatt. Expo vill bemöta Sverigedemokraterna genom att visa vilket läbbigt förflutet deras kandidater har och det funkar inte. Bara genom att länka den information de har till en idédebatt om invandringen, där man också belyser OCH ERKÄNNER de problem som finns, kan man hejda Sverigedemokraterna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 tankar om “Nyheter om invandring, 06 2010

 1. Men VARFÖR skall vi ha en ”fortsatt stor invandring”?? Vad blir bättre av det? Vi har redan tillräckligt många invandrare här för att informera alla etniska svenskar om att det går utmärkt att tänka, känna och bete sig på andra sätt än enligt de seder och bruk vi odlat i tusen år. Är det för att rädda världen eller är det för att demolera den svenska demografin? För om det handlar om att rädda världen så finns det betydligt bättre sätt. För varje person vi kan hjälpa HÄR, kan vi hjälpa HUNDRATALS på plats eller i ett kulturellt närområde, rent ekonomiskt sett. Arbetskraft behöver vi inte, tvärtom. Och det finns i världen idag EN MILJARD människor på flykt eller i så stor nöd att de skulle kvalificera för PUT i Sverige.

  Så var går gränsen och varför just där? Jag tror att gränsen är passerad för länge sedan. Du tror uppenbarligen inte det. men vad är det då du tror? Att det är BRA om den svenska kulturen och demografin förvanskas till oigenkännlighet eller rentav byts ut mot MENA-kultur och MENA-demografi? Vad skall det vara bra för? Jag förstår det inte och skulle uppskatta en förklaring (tänk på att jag förmodligen är lite långsam av mig och ta det steg för steg i sakta mak så att jag riktigt hänger med).

  Pappan

 2. Invandring är bra! Men man måste plocka in rätt invandrare, Se invandring / flyjkting politik som fiske. En del fisk är oätbar, måste såldes kastas tillbaka till havet, en del flyktingar / invandrare kommer aldrig bli bra för Sverige, såldes bör deras möjlighet att få stanna i Sverige begränsas.

 3. Även Åkesson säger rakt ut att invandring är bra för Sverige. MEN att det har kommit för många för snabbt och att vi därför måste återgå till en nivå som ÄR bra för Sverige.

  Detta har jag tagit reda på genom att vara fördomsfri och faktiskt LYSSNA på SD, inte bara på deras belackare i media. Även jag delade de majoritetsfördomar mot SD som du ger uttryck för. Tills jag började ana att jag var fördomsfull och inte hade gått till källorna. Vilket jag alltså gjorde, varpå jag behövde omvärdera ett och annat.

  Ad fontes!

  Pappan

 4. Som jag sa på annat håll här. Om Jimmie ändrat sig och börjar prata väl om islam och muslimerna och vill ha fler moskéer i Sverige, då ska jag också börja omvärdera min syn på SD.

 5. Du försöker vrida frågeställningen, jerlerup.

  Är det oavsiktligt så är det moraliskt lättvindigt.

  Är det avsiktligt så är det närmast omoraliskt.

  Alla som läser vår dialog här kommer att se det.

  Titta på det själv och var den första att reagera.

  Pappan

 6. Ja, inget parti i historien har varit mot invandring helt. NRP (nazzarna) gjorde en poäng av att de kunde tänka sig fri invandring också, för några år sen. Från Danmark och Norge!

  Det skiljs mycket mellan människor och människor… Det är bara att se hos polis och myndigheter. Slafsiga vita amerikaner med pundarblick och trasiga kläder får VIP behandling och får godkänt på ansökningar om förlängda uppehållstilldtånd regelmässigt, medan propert klädda före detta professorer och riksdagsmän i Afrika behandlas som kriminella och får vänta i ändlösa köer!

  Därför återgår jag till frågan, nu med den förnyade frågeställningen hur rätt det är att skilja mellan människor och människor bara grundat på religion eller hudfärg!? Som när SD sprider sin hetska islamofobi?

  Sen… Vidare…

  Nivån är en sak. Den kanske bör minskas nu under lågkonjunktur. Vi kommer hur som helst att ha ett behov av att öka invandringen massivt när ekonomin fått fart igen. Grundfrågan är om invandring är bra och nödvändigt för Sverige eller inte. Jag säger ja, för då ekonomin mår bra behövs MÄNNISKOR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s