Vet Nuri Seyhan Kino något alls om den radikala islamism han bekämpar?

UPPDATERAD 24:e klockan 12:50


Debatten om radikal islamism blir bara galnare och galnare. Nuri Seyhan Kino sprider idag en bild på Yasir Khan på facebook. Den bilden ser ni nedan. En bild där han påstår att Khan skulle förespråka IS eftersom han håller upp ett pekfinger. Men den bilden är tagen i ett helt annat sammanhang och det är klart att Nuri klantat sig rejält om man kikar på vilka det är som Nuri pekar ut som IS anhängare på bilden. Bland annat ser man judar (!) och internationellt kända ekonomer på bilden.

Skärmklipp

Detta är allvarligt. Nuri är känd internationellt och i Sverige som en förkämpe för kristnas rätt i Mellanöstern. och han ses som en auktoritet i ämnet radikala islamister. Men i detta visar Nuri en farlig okunskap.

Det han gör är lika snurrigt som om någon skulle påstå att det är ett tecken på medlemskap i Klu Klux Klan att göra korstecknet. Eftersom klu Klux Klan gör korstecknet.

Liknelsen kan verka konstig. Men så är det. Precis som miljoner kristna gör korstecknet varje dag gör VARJE muslim tecknet med ett pekfinger i luften när han eller hon ber. Fingret ingår i muslimens bön. Det är en symbol för idén om att ”GUD ÄR EN”. Det är en symbol IS använder också men nästan alltid med vapen i hand. Vilket är deras perverterade version av ”Gud är en”.

Att blanda ihop IS och den vanliga muslimens finger i luften är som att påstå att svenska kyrkans syförening i random svensk by och Klu Klux Klan är samma sak för att båda använder korstecknet. Eller för att bådadera knäpper händerna vid bön.

Dessutom finns kampanjer av modellen ”vi är alla en” (se nedan). Och det lär snarast vara den symbolen som Khan använde.

http://nyheteridag.se/darfor-holl-de-fingret-i-luften-pa-demonstrationen-vi-ar-alla-en/

Den används dessutom av ONE SWEDEN.Bilden på Khan är hämtad från just One Sweden. Hade IS sett de lättklädda kvinnorna på bilden hade de bannlyst bilden som haram och kufr (dvs största synd). Det är knappast därför de hade fingret i luften. På bilden finns för övrigt folk som arbetar mot Daesh/IS aktivt och folk som är judar.

Sist jag kollade var IS mot judar.

På morgonen den 24:e svarade One Sweden på förtalet så här:

one sweden

Bilden är från 2012. Långt innan symbolen var förknippad med IS.

För övrigt vet man om man vet något om IS att Khan skulle bli brännmärkt direkt som en kaffir (otrogen) och Is fiende om de såg honom. IS råkar nämligen hata partier som Miljöpartiet. Dessutom lyssnar Khan både på modern musik och pratar väl om dataspel och om homosexualitet, vilket för IS är nog för att de skulle vilja hugga av honom huvudet.

Jag har undrat varför Nuri bara bryr sig om rasism och hat mot kristna i svenska asylförläggningar (från muslimer) och inte rasism och hat mot muslimer där (från tex kristna). Jag har undrat varför han inte är en konsekvent antirasist och varför han hänger med Merit Wager. Den senaste postningen förklarar ett och annat.

Ur min artikel om de olika symboler IS använder sig av:

(Det bör nämna att dessa symboler ofta är harmlösa. Bilder på lejon, gröna fåglar eller pekfingrar är i sig inget tecken på radikalism. Dessa varningstecken ska alltid ses i sitt sammanhang.)
När IS krigare håller upp ett finger i luften hänvisar de till att det bara finns EN gud. Och de slåss för den guden. Det har blivit en annan stående ingrediens i IS repertoar av symboler. Det är kopplat till trosbekännelsen också, att hålla upp högerhands pekfinger ingår i ritualen när man säger shahada’.

Pekfingret i sig används mycket i bön och religiösa handlingar. I sig är symbolen helt harmlös och kan liknas vid kristnas användande av korstecknet.

Men IS använder symbolen vid andra tillfällen än bön. Jämför gärna med hur Klu Klux Klan använder korstecknet.

krigare

Det är alltså ett varningstecken när denne svensk på bilden här nere använder en bild på en ensam man (i motljus) som gör tecknet med pekfingret. Svärdet bör man lägga märke till också.

elturk3