Nätverket för bankreform, EAP och judehatarna

En liten fascistsekt ledd av en amerikan och en grupp rabiata antisemiter driver något som kallas nätverket för bankreform har lyckats hitta samarbetspartners i riksdagen. Denna artikel handlar om några av de drivande i och runt nätverket för bankreform och jag namnger några av de miljöpartister och vänsterpartister som direkt och indirekt anammat ideer som kommer från aktörerna i detta nätverk.

Dagens Industri skrev igår om Nätverket för Bankreform. Den miljöpartistiska riksdagsmannen Valter Mutt skulle deltagit som talare på ett torgmöte den 7.e september men hoppade av. Artikeln kan läsas här (klicka för större bild).

DI

Nätverket arbetar med en så kallad bankreform och pratar en hel del om orättvisor i finanssystemet. Det pratar om en ”hemlig kontroll” av det globala finanssystemet. Det lockar därför folk från vänstern, miljöpartister och piratpartister. Men vilka är de drivande och vad anser de om världen?

Nätverket kan sägas vara en sammanslutning av flera olika grupper som har det gemensamt att de vill avslöja ”oligarkerna” som kontrollerar finanssystemet idag och skapa ett bättre finanssystem..

Antisemiten Carl Norberg

Den drivande är Carl Norberg. Att Carl Norberg är med borde få varningsklockor att ringa. Norberg anser nämligen ganska öppet att det är ”judarna” som är de förhatliga oligarkerna som håller på att förstöra för människor. Jag har skrivit en lång artikel om honom med många exempel på hans antisemitism.

Genom att rycka ett citat ur sitt sammanhang får Carl Norberg till det att judarna styr världen.

2012 08 30 taget Norberg om judar

Norberg anser att de som överlevt förintelsen är lögnare som tatuerat in fångnummer på sina armar för att lura världen.

Norbergs text om tatuera in på ärmarna 2012 08 30

Norberg är stolt över att kallas förintelseförnekare.

förintelse

Det är inte konstigt att kända judehatare som Lasse Anckarman går på nätverkets möten, med andra ord.

Dessutom gillar Carl det nazistiska Svenskarnas Parti.

EAP- fascistsekten från USA

EAP deltar också. Ulf Sandmark är en viktig del av rörelsen.

EAP är en sekt jag själv varit med i så där har jag ganska bra insyn.

Eap är en fascistisk politisk sekt som är antidemokratisk. Det är extremt toppstyrt, opposition tillåts inte och utan demokrati. FRI, som arbetar mot sekter, klassar EAP som en sekt. Samma gör amerikanska sektexperter. medlemmar framför allt i USA arbetar 6-7 dagar i veckan, för nästan inget, 12-14 timmar om dagen. 

EAP är fascistiskt men av den sort som inte sätter ett folk/nation främst. EAP hanterar vad man kan kalla en TRADITION på samma sätt som klassiska fascister hanterar folk/ras/nation.

Traditionstänkandet (det eap skulle kalla sin metod) är konspiratoriskt och gör därför att de har drag av indirekt antisemitism. Dvs ingen hets mot judar idag (på 70talet var det annorlunda, då förnekades delar av förintelsen och sions vises protokoll citerades öppet) men judiska personer och institutioner angrips påfallande ofta i deras retorik.

Att sekten ens finns  på Facebook är ironiskt. Fram tills för nåt år sen var Facebook satan själv. George Soros styrde FB påstod EAP. Syftet var att hjärntvätta världen. Jag skrev om det för några år sen. Twitter och facebook var oligarkins satanistiska redskap mot mänskligheten och det höll man sig borta från.

De gav ut en hel pamflett som heter ”är djävulen i din dator” 2007. Då definierades djävulen som bloggosfären och Myspace.

Twitter och Facebook angreps för några år sen också:

Lyndon LaRouche liknade dessa rörelsers organisation vid Dionysiska kulter. Twitter, detta senaste högteknologiska och direkta kommunikationssystem, som används för att aktivera ett stort antal människor i realtid via telefon och Internetlänkar, har anammats av den Brittiska underrättelseagenten Soros och dennes Jakobinska underhuggare för att skapa så mycket socialt kaos som möjligt. Kaoset ska främst skapas bland olika ungdomskulter, vars största drivkrafter är förtvivlan och ilska vilka har växt på grund av den globala ekonomiska och finansiella kollapsen. De som samlas genom Twitter på detta sätt är, som LaRocuhe har varnat för, Nietzscheanska, fascistiska och existentialistiska rörelser, som kan mobiliseras i samma stil som Hitlerjugend å oligarkiska intressens vägnar, vilka ungdomarna är totalt omedvetna om.

Eap är extremt toppstyrt, opposition tillåts inte och saknar demokrati. EAP är fascistiskt men av den sort som inte sätter ett folk/nation främst. EAP hanterar vad man kan kalla en kulturell TRADITION på samma sätt som klassiska fascister hanterar folk/ras/nation. 

Traditionstänkandet (det eap skulle kalla sin metod) är konspiratoriskt och gör därför att de har drag av indirekt antisemitism. Dvs ingen hets mot judar idag (på 70talet var det annorlunda, då förnekades delar av förintelsen och sions visas protokoll citerades) men judiska personer och institutioner angrips påfallande ofta i deras retorik.

Läs mer om deras syn på demokrati, tex pamfletten om en ny grundlag för Kanada, här. Kika gärna på mina tre andra bloggar om EAP och laRoucherörelsen här.

Henning Witte

Henning Witte talar för nätverket ibland.

Jag har mött honom. Be honom gärna prata om varför utomjordingarna har en speciell relation till Israel och judarna. Ett tips! 🙂

Man kan kika på hans ”TV-program” om praktiska konspirationer. Intressant läsning.

Tydligen ligger Rotschild bakom global warming, anser han.

witte1 

Och Hamas kontrolleras av Rotschildfamiljen och Israel. Rotschild mördade för övrigt JFK.

witte2 

Kristoffer Hell

 

En annan person som bör nämnas även om hans samarbete med gruppen mer är indirekt, är Kristoffer Hell, som stödjer nätverket.

Hans blogg Blueshift är full av antisemitism och referenser till kända konspirationsteoretiker. Tex David Icke (som pratar om rymdödlor förklädda till människor som styr världen). På hans FB-sida driver han en kampanj mot Bonniers till stöd för förintelseförnekare.

blue 

blue2 

För mer info se Kristoffer Hell » David Dukes varning till Sverige och Europa samt Rasmus Fleischers artikel om Hell som har några år på nacken: COPYRIOT _ De vaknas inbördeskrig

Glass-Steagall

Har nätverket då något inflytande. ja, tyvärr.

Jag var medlem i EAP när dess moderorganisation runt år 2000 började driva en kampanj för att reformera finanssystemet och krossa den ”angloamerikanska finansoligarkins” makt över världen. De myntade då iden att använda en gammal amerikansk lag, Glass-Steagall för att stoppa t.ex. derivatmarknaden. Denna kampanj driver de än idag. Vid tiden då de myntade iden fanns nästan NOLL på internet om Glass-Steagall.

Sen dess har de direkt själva, och via deras vänner fått förslaget att betraktas som ganska ok och rumsrent. Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet har pratat i riksdagen om Glass-Staegall och EAP har direkt pratat med riksdagsmän om det. För några år sen var det t.o.m Jonas Sjöstedt som drog fram Glass-Stegall i en fråga i riksdagen:

”Herr talman! Min fråga riktas till finansmarknadsminister Peter Norman.

Sannolikt befinner vi oss i en begynnande finanskris. En delorsak till den är en omfattande spekulation på finansmarknaden och ett överdrivet risktagande inom delar av finanssektorn.  Frågan är hur denna sektor på ett effektivare sätt kan regleras.

En idé är att skilja traditionell bankverksamhet från annan finansiell aktivitet. Det gjordes till exempel i USA genom vad som kallas the Glass–Steagall Act på 1930-talet. I dag har något liknande föreslagits av den brittiska bankkommissionen. Även i Schweiz pågår en debatt om att separera bankverksamhet – som samhället självklart måste garantera – från finansiell spekulation som samhället rimligen inte bör vare sig subventionera eller garantera på motsvarande vis.  Pågår en sådan diskussion i regeringen? Och när får vi i Sverige en lagstiftning som är inriktad på att stödja en sund bankverksamhet, inte på att stödja en orimlig finansspekulation?”

Om Vänsterpartiet direkt samarbetar med Nätverket eller direkt har träffat EAP vet jag inte, men att ledande miljöpartister gjort och gör det finns det gott om bevis för.

 

Miljöpartiet

Att Valter Mutt skulle tala på Banknätverkets möte var ingen slump.

EAP noterade glatt redan 2011 att Valter Mutt, den påtänkta talaren på Banknätverkets torgmöte driver Glass-Staegall frågan, EAP.s hjärtefråga vid tillfället:

I en riksdagsmotion kallad ”Affärsbanker och investmentbanker” kräver miljöpartisterna Valter Mutt och Annika Lillemets en utredning om ”en ny lagstiftning för den svenska banksektorn i syfte att separera affärsbanker från investmentbanker samt begränsa den statliga bankgarantin till de förra.”

Motionen hänvisar direkt till Glass-Steagall-lagen och pekar på att ”Många bedömare anser att upphävandet av den här lagen 1999 lade grunden för dagens finanskris.” Den hänvisar också till Vickerskommissionen i Storbritannien, som ”rekommenderat regeringen att införa lagstiftning som ålägger bankerna att mycket tydligare än idag hålla isär den traditionella bankverksamheten från övrig verksamhet, och liknande förslag förs nu också fram i en rad andra länder.”

Valter Mutt och Annika Lillemets från MP talade 2013 om finansreform. Deras förslag cirkulerar bland konspirationsteoretiker i Sverige. Rädda Sverige är en annan konspirationsteoretisk blogg som Kristoffer Hell grundat.

Nu var det alltså tänkt att Mutt skulle tala sida vid sida med Ulf Sandmark från EAP och antisemiten Carl Norberg, finns bättre bevis för direkt samarbete? Mutt har hoppat av mötet efter DI:s artikel men hans politiska agenda bör synas lite mer.

I nätverkets planeringsgrupp där de planerar sina torgmöten sitter för övrigt en annan Miljöpartist, Andreas Obenius, som är riksdagskandidat.

NÄTVERKET

Finanser, ABC