Bjuder Socialistiskt forum in nazister i år?

Vad hade ni ansett om ABF i Stockholm arrangerat ett ”högerforum” en gång om året. Vad hade ni ansett om nazister tillåtits ha bokbord där? Om fd nazister som ännu tycker bra om nazistpartierna och uttalar sig för våld haft seminarier om ”antikommunism” med ledande svenska experter på kommunism närvarande? Tänk om diskussioner i liberal ideologi och antikommunism varvats med nazisympatisörer som talar om ”identitär ideologi”? Tänk er om Hitlers Mein Kampf stolt sålts i entrehallen av glada nazister med halkkorsflaggor dinglande från bokbordskanten?

Omöjligt?

Ja och nej. Socialistiskt forum på ABF-huset i Stockholm bjuder inte in nazister… än. Trots att nationalsocislisterna kallar sig socialister. Men antidemokrater som kommunister och folk som stöttar massmord och våld på yttersta vänsterkanten tillåts nog, som alltid.

Idag är dagen då EU hedrar nazismens och kommunismens offer. Därför skriver jag detta.

Kommunistiska Partiet hyllar Lenin, Mao , Stalin och Nordkorea och vill öppet ha en bort den borgerliga demokratin och beröva ”borgare” rösträtt och yttrandefrihet. De får hålla bokbord varje år på Socialistiskt forum. Som synes nedan.

Socialistiskt Forum

Andra får hålla bokbord där, som Arbetarmakt. De försvarar Revolutionära Fronten och AFA vilket är lika illa som att försvara t.ex. Svenska Motståndsrörelsen.

SKP får delta och till och med sälja massmördaren Lenins skrifter.

Samma soppa är det om man tittar på andra deltagare.

Etc, etc…

I år ska man som vanligt prata om antirasism och antinazism. De som drev ABF under 30-talet skulle roterat i sina gravar om de visste att stalinister fick hålla bokbord i samband med eventet och att folk som försvarar kommunismen eller radikala odemokratiska vänsterextremister får tala.

Anna Ardin hade en poäng efter att ha besökt det betydligt mer radikala forumet i Uppsala för några år sen:

Av ovanstående praktiska och av principiella skäl anser jag att vi inte borde arrangera saker tillsammans med de människor som står på fel sida av det kritstreck som Per-Albin Hansson drog upp på 1930-talet, som skiljer oss demokrater från de andra. Jag tycker inte att vi ska samarbeta med kommunistiska partier, gamla stalinister, svensk-kubanska föreningen och liknande organisationer. Det finns många demokratiskt socialistiska och sociala rörelser som delar vår ideologi där mänskliga rättigheter och demokrati är grunden. Jag ser kommunisterna som lika lite socialister som nationalsocialisterna och därför borde vi ha samma förhållningssätt till dem båda. Vi tillhör inte samma grundideologi, ”socialistiskt forum” är en onaturlig konstruktion, eftersom vi inte pratar om socialismer som går att jämföra på samma dag. 

 

Snälla ABF. Lär er se skillnad på demokrati och ickedemokrati, tack. Hur FAN ska ni kunna kämpa mot rasism och nazism om ni inte ens vet skillnaden på demokrati och ickedemokrati.

Var god, kasta ut det vänsterextrema slöddret från Socialistiskt forum 2014!

Annonser