Miljöpartistisk riksdagskandidat försvarar antisemiter

I förrgår skrev Dagens Industri om att en känd antisemit plus EAP är drivande aktiva i Nätverket för bankreform. Igår skrev jag en artikel. Idag visar Nätverket att de försvarar extremisterna.

Igår skrev jag en artikel och visade tydligt på rasismen och fascismen hos talarna sen pratade jag med Andreas Obenius, en Miljöpartistisk riksdagsman, som påstår sig vara grundare av nätverket. Denne svarade:

obe1 Naivt som fan.  Men han sa att han skulle ”ta upp det med de andra”.

Svaret blev detta;

Svar på artikeln ”Nu stryker jag mig” i DI 28/8:

Nätverket För Bankreform är en partipolitiskt obunden gräsrotsrörelse. Det som förenar oss är kritiken mot dagens penning- och banksystem, där privata banker skapar och styr samhällets pengar med förödande konsekvenser som följd.

Vi är en grupp på Facebook med inte ens 300 medlemmar som har funnits i några få månader, och finner det märkligt att bli utsatt för smutskastning på en halvsida i DI, som påstår att vi är en ”mycket kontroversiell organisation.” Vi vet varken vad detta grundar sig på eller hur dessa kontroverser kan ha uppstått på den korta tid vi funnits.

Vi fokuserar på sakfrågan bank- och penningreform, och förstår med ovan nämnda artikel att DI försöker undvika att ge sakfrågan den belysning som behövs, och istället fokusera på vad olika extrema organisationer anser om de sakkunniga som ska tala på manifestationen.

Vår rörelse tar starkt avstånd från denna typ av politiska opinionsbildningsförsök och uppmanar DI att bedriva seriös journalistik till nytta för samhället istället för enskilda vinstmaximeringsintressen.

bambuser ser man att både Ulf Sandmark från fascistiska EAP och antisemiten Carl Norberg på dagens möte, trots kritiken. Det får väl sägas vara ett klart besked var nätverket står. Och vem är den första talaren? är det månne judehataren Henning Witte?

#AnonymousSweden @ #BankReform Upplysnings Demonstration Om Skuld Samhället ,  Norrmal står 16:00 30/8-2014
 
Klicka här för att se deras film.

Jag har skrivit en lång artikel om Norberg med många exempel på hans antisemitism. Läs gärna Expo också, vad de skriver om honom, och sen dessa 15 punkter: http://expo.se/2014/vansterpartiet-i-tranemo-bjod-in-forintelsefornekare_6415.html

Miljöpartist, Andreas Obenius, som är riksdagskandidat för MP påstår att han grundade detta nätverk.

Hur ska vi tolka att Obenius reagerar på kritiken om att hans nätverk är ett forum för extremister utan att han gör något åt det.

obeDessutom undrar jag vad MP anser om Obenius ideer om chemtrails?

10491161_10152303186313110_7905732470901782097_n 

2) Man bör fråga sig varför Carl Norberg anser att förintelseförnekaren och judehataren Ahmed Rami är en bra och intelligent man, och ingen rasist. Medan däremot hans ”kritiker” har dubiösa motiv, enligt honom. (2014)

1

23

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: