Antisemitismen hos Mahmoud Aldebe och Arabnyheter.info

En av Sveriges ledande extrema islamister, Mahmoud Aldebe, skriver för den antisemitiska bloggen Arabnyheter.info. Dessutom delar Arabnyheter.info adress med denne radikale islamists olika politiska projekt. Det kan jag avslöja idag. 

Om man studerar antisemitismen i Sverige idag på nätet dyker hemsidan Arabnyheter.info upp gång på gång. Igår avslöjade Sameh Egyptson i GP att Mahmoud Aldebe, numera skriver för Arabnyheter. Egyptson ska ha all cred för det avslöjandet, men han missade den stora skandalen, nämligen antisemitismen.

Mahmoud Aldebe

Minns ni Mahmoud Aldebe? Aldebe var  talesperson för Sveriges Muslimska Förbund för 7-8 år sen och gick ut med krav på särlagstiftningar för Sveriges muslimer. Han gjorde ett försök att bli politiker och arbeta med Centerpartiet. Han sparkades efter en pinsam debatt där Centerpartiet stundtals försvarade Mahmoud Aldebe och hans fru Ebtisam Aldebe. Sen försvann han från rampljuset.

Igår visade det sig att han skriver för Arabnyheter.info.

Det finns många artiklar där som han skrivit, bland annat om svensk politik och om svensk politik och  ”sionistiska massmedier”.

Att Aldebe skriver i just Arabnyheter är minst sagt besvärande. Arabnyheter har nämligen sen starten profilerat sig som antisemitiskt ”nyhetsorgan”.

Lasse Wilhelmsson och Israel Shamir

Detta syns bäst på samarbetet mellan Arabnyheter.info och ledande förintelseförnekare, som Lasse Wilhelmsson.

Han är Sveriges kanske ledande förintelseförnekare. En googlesökning visar att Arabnyheter ofta publicerar material om och av honom. En av intervjuerna återfinns på Wilhelmssons blogg. Ett citat ur den borde räcka för att visa vad Wilhelmsson står för.

The Jewish mafia and the Jewish oligarchs dominate the power elite in today’s world. They control not only Hollywood, Big-media and the production of ideology in the western world, but also the economy through Central banking and the American Federal Reserve bank, privately owned. This elite of Jews and others, uses Zionism to motivate the neocolonial wars that are aimed at Islam with “Holocaust” and “antisemitism” as political weapons. I believe that Zionism  is the dominant ideology in the western world today.

I Arabnyheter ifrågasätts förintelsen ofta:

Israels politik och den sionistiska maktelitens nykoloniala krig rättfärdigas i dag med hjälp av  ”Förintelsen” som politisk vapen. Därför är fakta som ifrågasätter den officiella bilden av 6 miljoner judar i gaskamrar farliga och budbärarna av dessa fakta skandaliseras som ”antisemiter” och ”Förintelseförnekare”.

Det var inte Hitler och nazisterna som förklarade krig mot judarna utan judarna som förklarade krig mot Tyskland. Dvs förintelsen var judarnas eget fel, menar Wilhelmsson:

Historiska fakta är att den så kallade världsjudendomen förklarade krig mot Tyskland redan 1933, det år Hitler och Roosevelt kom till makten under den stora ekonomiska krisens år .

Den som kan arabiska hittar säkert med. Det lär krylla av antisemitism i den arabiska delen av nyhetsbloggen, enligt de som kan språket. Hur som helst. Citaten från Lasse Wilhelmsson räcker för att visa vad Arabnyheter står för.

En annan förintelseförnekare är Israel Shamir. Han citeras också flitigt på Arabnyheter, vilket en googlesökning visar. Han länkar dessutom till artiklar av Gilad Atzmon en annan ökänd antisemit.

Internationella Fred för Välgörenhet och mänskliga rättigheter

Aldebe har ett nära samarbete med utgivaren för Arabnyheter. Arabnyheter.info har registrerats med en person som heter Mousa Almllahi. Adressen Arabnyheter är registrerad på är Kyrkbacken 14 i Solna. Där finns något som kallas Stiftelsen Kultur och integration.

arabnyheter

Tidigare i år grundades en så kallad ”människorrättsorganisation”, Internationella Fred för välgörenhet och mänskliga rättigheter,  med säte på just den adressen. Ordförande är Aldebe.

Stiftelsen 1

stiftelsen 2

Bland de övriga styrelseledamoterna hittar man Saeed Azam, imam från Malmö. Det pinsamma är att en av de som ingår i försöken att skapa ”kontaktgrupper” mellan judar och muslimer i Malmö för att arbeta bort antisemitism och rasism där. Samtidigt som han alltså ingår i styrelsen för en organisation som har säte i samma lokal som en antisemitiska webbtidning.

Dessutom har de en internationell avläggare: International Peace Organization.

ipos

Svensk politik

Egyptson citerar en annan artikel också. Källan för den är Al.noor, en Malmöbaserad webbtidning.

I den berättar Aldebe varför han anser att han har svårt att slå igenom i Sverige.

Aldebe

”De svenska partierna bestämde sig att följa den internationella sionismen för att marginalisera och splittra den muslimska minoritetens intressen … /… Det blev till regel att den muslim som ville delta i det politiska livet måste förneka sina övertygelser:  till exempel hatet mot sionismen och acceptera homosexualitet. Först då kan man få en belöning med en smula politiskt inflytande enligt de förutsättningar som redan var bestämda … / … Att stödja svenska partier är som att gå in i en bar för att predika för folket att de inte ska dricka alkohol men det slutar med att predikanten kommer ut berusad av hashröken. Det är att delta i brottet för att i gengäld få en del av bytet … / … Att träffa uppgörelser med sekulära politiska partier är inget annat än att legitimera den kommande regeringens förföljelser av muslimer.”

Gör upp med antisemitismen

Skandalerna duggar ganska tätt nu. I våras var det Omar Mustafa, ordföranden i IFIS, Islamiska Förbundet, och Abdirizak Waberi, fd ordförande där som ifrågasattes. Det finns en klick radikala islamister som ofta tillkämpat sig ledande positioner i det antirasistiska Sverige eller i muslimska lobbyorganisationer som gång på gång påkoms med att sprida antisemitism, eller bjuda in grova antisemiter till Sverige.

Aldebe är en av dessa. Han fick tack och lov inte en politisk karriär och sitter inte i riksdagen. Men det var nära. Dessutom var hans fru, Ebtisam Aldebe engagerad i centerpartiet också. Hon satt dessutom i riksdagen en tid som ersättare.

Dessutom var han i praktiken grundare av IFIS, i och med sitt arbete för att bygga Södermalmsmoskén på 90-talet.

Aldebes vän, utgivaren av Arabnyheter, Mousa Almllahi, åtnjuter dessutom viss respekt i delar av Mediasverige och föreningssverige. Han har publicerats i bland annat Focus.

Hat är inte mindre hat för att det bärs fram med religiösa undertoner, eller har sin grund i Israel-Palestinafrågan. Antisemitism är liksom islamofobi ett gift som förstör samhället inifrån. Det är dags för nolltolerans mot det rasistiska hatet.

Mer läsning: Mahmoud Aldebe av Mohamed Omar under den tid han var öppen antisemit och förintelseförnekare.