Varför jag undrat om Hanna Gadban är rasist

Hanna Gadban har kommit ut med en ny bok om radikal islamism: Min Jihad. I den anklagar hon alla som kritiserar henne för att förtala och hata henne. Det bemöter jag i denna artikel.

Hanna Gadbans bok kommer jag att recensera mer i detalj senare, eftersom avsnitten om den svenska dawah-rörelsen är viktiga. Jag har själv skrivit en hel del om den islamistiska fascismen och rasismen bakom dawah rörelsen och kan intyga att det Gadban skriver om dem i sin bok är korrekt. De flesta källorna har jag sett själv. Hon visar dessutom hur kända IS och Al Quaeda anhängare arbetat och arbetar i dawah-rörelsen, vilket är korrekt.

Men i boken och i tidningar påstår hon att alla som kritiserar henne gör det av lömska avsikter och hon menar att alla kritiker är islamister eller stöttar islamisterna. Hon skriver:

Genom att stämpla sina kritiker som islamofober och rasister kan wahhabismens företrädare skapa utrymma för en ideologi som är djupt antiliberal, djupt antidemokratisk, djupt våldsbejakande och även rasistisk.

I sig är detta korrekt, även jag kallas islamofob av de som stödjer radikjal islamism. Om man ogillar att nån person publicerar hyllningar till Hitler eller vill stena homosexuella kallas man ”islamofob” av denne. Men hon stannar inte där. ALLA kritiker är ute efter att bara stämpla henne, menar hon. Alla är som wahhabisterna. Jag är det, de som ogillade hennes artiklar om slöjan, de som ifrågasatt hennes försvar för islamisten Mahmoiud Aldebe och antisemitiska Arabnyheter är det, de som ogillar hennes flirtar med Sd och islamofober är det.

Det är djupt oärligt och visar på bristande självkritik.

Varför reagerade jag?

Nåja. Ingen kan beskylla mig för att gulla med radikala islamister. Jag har för övrigt skrivit om exakt det som Hanna tar upp i sin bok, dawahrörelsen och blivit anklagad av Amanj Aziz för att vara islamofob. Jag bloggar regelbundet om radikal islamism. Därför är det passande att just jag visar att Hanna Gadban är oärlig.

Vi är många som reagerat mot Hanna Gadban, och som även hatar allt som radikal islamism står för.

Gadban tar upp viktiga saker, därför är det synd att hon hetsar mot alla som varnar för islamofobi. Tyvärr ser man henne sällan henne försvara muslimers rätt, tvärtom hånas alla som pratar om islamofobi och klassas som fåntrattar och vänsterextremister. EXPO t.ex.

EXPO

Men varför har vi reagerat?

En del av oss reagerade nog då hon attackerade hijabuppropet. Hon kom fram till att det inte är lika allvarligt då någon rycker slöjan från någon människa som det är då någon tvingar någon att ta på sig en slöja.

Artikelförfattarna hävdar att i Sverige utsätts kvinnor som tar på sig slöjan för våld och i Islamiska Republiken i Iran utsätts kvinnor som tar av sig slöjan för våld – närmare bestämt, att det är samma våld här och där. Än en gång får vi utläsa denna övergeneralisering i deras resonemang. Hur kan man likställa det systematiska kvinnoförtrycket som pågår i muslimska länder med enstaka hathändelser som har skett i Sverige?

Det var så jag först på allvar började fundera över fenomenet Gadban. Jag såg hur hon nojsade med ledande rasister och islamhatare som Jan Sjunnesson och Vasilij Richardson på sin Facebook. Det var då hon bannade mig från sitt facebookkonto. Den gången jag påpekade att hon försvarat kippavandringarna, mot antisemitism, och kontrasterade det med hennes hat mot hijabuppropet, mot islamofobi.

Som om inte det var nog med det hade hon ju dessutom i princip sagt att det inte bör finnas moskeer alls i Sverige.

varför finns det moskeer gadban

Jag avslöjade en antisemit 2013. Att denne var antisemit framgick av att denne ville stänga alla synagogor i Sverige. Att någon i praktiken säger att hon inte vill ha moskeer i Sverige är lika mycket ett bevis på rasism.

Kan ni förstå att man kan undra om Gadban är islamofob?

Mahmoud Aldebe och Arabnyheter

Men Gadban har inte bara flirtat med islamofobi, utan även med antisemitism.

Nuförtiden är Gadban på jakt efter det liberala islam. Om ni undrar hur detta liberala islam ser ut i hennes ögon ska ni läsa min artikel om den gång Hanna Gadban försvarade Mahmoud Aldebe som moderat muslim.

hanna2

Aldebe är ”moderat muslim”. En av de hon letar efter i sin jakt på ett liberalt islam, kan man anta.

Det var då jag skrev om henne för första gången. Jag gör research på radikal islamism och för mig är det varningstecken om man gillar antisemitien och islamisten Mahmoud Aldebe. Aldebe är inte ”moderat” han är radikal islamist.

Att hon dessutom samtidigt försvarade Arabnyheter, en antisemitisk svensk sajt som regelbundet publicerar förintelsefölrnekare, var riktigt illa.

hanna

Jag skrev om Aldebe och Arabnyheter på min blogg förra året. (Se här för del ett och del två.)

Speciellt allvarligt är det om man sett vad Gadban brukade gilla på Facebook förr i tiden.Tex diskussioner om förintelseförnekaren Lasse Wilhelmsson.

lassewgillar
Robejude2

Eller dessa gillanden av Carl Norbergs judehat och förintelseförnekelse.

Norberg1 Norberg2

Det är inga enstaka misstag. Du kan kika på en dump om USA och Obama, en dump om antisemiten Carl Norberg, en artikel hos Norberg om judisk makt. Etc, etc….

Hanna Gadban

Ja ni har sett min anledning att kritisera Gadban.

Det sorgliga är att hon har viktiga saker att berätta. Men de flesta troende muslimer har redan vänt henne ryggen, även de som HATAR radikal islamism. Antirasisterna har hon alienerat genom sin kontakt med rasister och sina generaliseringar om muslimer och om antrirasister.

Och väldigt många som dras till hennes ord om radikal islamism kommer automatiskt att misstro kritiken mot Gadban och antyda att det är ”radikala islamister” och deras vänner som förtalar henne bara.

kritikerna och förespråkarna kommer att prata förbi varandra.

Det är extremt viktigt att hålla en konsekvent linje mot både islamofobi och radikal islamism. Hat mot moskeer och slöjbärande kvinnor är lika allvarligt som Al Quaida propaganda i moskeer och att tvinga kvinnor att bära slöja. Religiös indoktrinering av barn att bli islamister är lika allvarligt som att indoktrikera barn att tro att alla muslimer är farliga och läskiga.

Håller Hanna Gadban en konsekvent linje mot islamofobi? Nej!

Att undvika att stötta radikala islamister är lika viktigt som att unvdika att ge islamofober sitt stöd.

Är hon konsekvent där? Nej!

Ska vi vinna striden mot radikal islamism måste vi vara KONSEKVENTA antirasister som undviker att dra muslimer över en kam. Och ska vi kunna vinna striden mot islamofobi måste vi hålla en KONSEKVENT linje mot radikalt islamistiskt hat och rasism.

Nolltolerans mot allt hat, hot, och all rasism, även den i religioners namn! Och nolltolerans mot alla generaliseringar om islam.

Islamofobi BRA HANNA

Ja, jag håller med Gadban att antirasister generellt sett borde bli bättre på att bemöta den radikala islamismen, som drivs av ett rasistiskt hat mot judar, kristna och ”kuffar” (icke troende).

Men jag går aldrig, aldrig med på att sprida skit mot islam i kampen mot denna radikala islamism. Jag kan se skillnaden mellan en troende muslim och en terrorist.

Kan Hanna det?

**********************

Några exempel

Jag vill bemöta hennes ord om att ALL kritik mot henne varit ogrundad och förtal.

Hon påstår ju att det inte finns någon anledning att kritisera henne. Det jag skrivit ovan

Alla som protesterade var islamister

Sättet hon hanterade hijabuppropet var sådant att det fanns skäl att kritisera henne.

Gadban tycker att kippavandringar är bra. Dvs då man tar på sig kippa till solidaritet för judar, mot antisemitism. Men att ta på sig hijab i solidaritet med förföljda muslimer, det ogillade hon mycket. Så mycket att hon kallade det en provokation.

a slöja

Det intressanta var inte bara att hon kallade det provokation. Dessutom antydde hon att de som anser sig utsatta för rasism för att de bär slöja ljuger.

ifrågasätter hijabuppropet skett

Att bära slöja leder till rasism i Sverige.

Slöja leder till rasism

Böneutrop jämställs med förtryck.Dvs ALLA böneutrop jämställs med förtryck.

islamofobi böneutrop GANSKA BRA HANNA men ej

Att kvinnohatare använt koranen och bibeln som källor till sitt hat och förtryck av kvinnor är oomtvistligt. Men betyder detta att koranen och bibeln BARA kan tolkas hatiskt?

Koranens kvinnosyn

Vad har Hanna mot religionsfrihet? Och vad har det med islamister att göra? Även muslimer utnyttjar väl den, eller?

Mot religionsfrihet

Ja om vi fortsätter på temat gillningar så gillade hon detta förfalskade citat med Mafala som går ut på att förklara att islam är ont och terrorism, och alla muslimer bör lämna islam.

FEJK MALAFA MOT ISLAM FEJK MALAFA MOT ISLAM-gillar

Sen gillade hon detta inlägg där somalier liknas vid sopor.

somalia-sop

Andra gillningar

Ett medborgargarde mot invandrade våldtsäktsmän?

avliva

Rasistbloggen Snaphanen.

Snaphanen

Rasisten Jan Sjunnesson skriver om muslimer som våldtar, Hanna gillar.

Sjunne

Sjunnesson sprider GROVT muslimhatande Pamela Gellers sida (Hon som vill atombomba Mecka.) Hanna tycker det är intressant.

Geller

En krönika av en känd muslimhatare i Dispatch International. Hanna skriver ”vill läsa”.

Hanna visar intresse fîr Dispatch-artikel (1)

Lite hets mot universitetens rättsliga utbildningar i sharialagstiftning. (Universitet har utbildningar och kurser i andra länders rätt, för arvstvister och liknande. Amerikansk rätt liksom sharia, eftersom vid tex arv tillämpas lagar i personens ursprungsland.

SHARIA universitet rätts

Gillar rasistiska Tobbes Mediablogg

hanna gadban tobbes medieblogg_stor

Gilar antisemitiska infowars

robe friheten

Gillar antisemiten Robés ord om att Sverige är styrt, debatten styrd, och alla tjänar samma herre. Dvs judarna, som alltid hos Robé.

robe robe2

Till sist

Idag utmålar hon sig som troende muslim på jakt efter det liberala islam. Men hon har länge sagt att hon INTE är troende muslim längre. I diskussion med muslimhataren Vasilii Rickardson (Sdl och Dispatch International) sa hon:

A brutit med islam

Ej praktiserande islam

PS

Lästips:

LINNÉA BRUNO och MEHRTAB MOTAVVAS om Gadbans förslag till seperatlagstiftning