Mikael Hagenbo: svensk överstelöjtnant med rätt att gilla Hitler?

Är det ok att en svensk överstelöjtnant lovprisar Hitler, förnekar förintelsen, hoppar i säng med Putins Ryssland, anser att media är fienden och anser att judarna är det största hotet mot Sverige?

Ja, tydligen. Överstelöjtnanten Mikael Hagenbo har mig veterligen inte avskedats från försvaret ännu. Detta trots att han numera är en av de mest öppna antisemitiska aktörerna i svenska bloggosfären och pekar ut judarna som den största ”faran” för Sverige i inlägg efter inlägg i sociala media.

I denna korta artikel vill jag främst peka på ett inlägg på Facebook som han skrivit. Där han förnekar förintelsen och säger att Hitler inte var den skyldige för kriget, utan att Hitler tvärtom var ”the good guy” som försökte begränsa bankirernas och medias makt.

Detta:

Jag bifogar några andra dumpar från Vk.com, det ryska facebook här nedan.

Den som vill kan läsa en hel del intressant på olika bloggar också. Ett ”gästinlägg” på hans blogg pratar om khazarmaffian (dvs judarna) som de största massmördarna genom tiderna. (källa) Dessutom finns en intervju med hagenbo som går igenom hans bisarra syn att ”khazarmaffian” är fienderna (källa). Khazarjudarna attackerar han ofta om när han vill låta mer rumsren (källa). Khazarmyten är en klassisk antisemitisk myt som handlar om att ”khazarjudarna” konspirerar för att ta över världen (källa). Men när han befinner sig bland vänner, som i ryska vk.com, säger han öppet att han anser att judarna är fienderna och bryr sig inte om omskrivningarna om khazarjudar.

I övrigt noterar jag att Hagenbo numera ingår i en ny s.k. thinkthank, Projekta AB, där även nazianstuckna Jennifer Black och Bulan Tägtlund som varit och ev ännu är Blacks pojkvän, som ledde Soldiers of Odin, ingår. Sverigedemokraterna verkar numera vägra samarbeta med Hagenbo, men det fanns en tid när han ansågs rumsren hos dem. Dessutom noterar jag att överstelöjtnanten numera blivit Putinvän, skriver på vk.com och pratar väl om Ryssland. Läs gärna hans inlägg mot ”ryssfobin”. Hur det går ihop med att verka för svenska försvaret vet jag inte.

Det kan hända att han avskedats i tysthet av andra orsaker än hans bloggande, det går rykten om det. jag skriver för att få klarhet i detta. Men så sent som 2017 vägrade försvaret göra något åt honom, trots hans antisemitiska skriverier.

Bilaga

Från Vk.com