Evin Ismail på SVT Forum: lovprisar salafister som inte vill att kvinnor ska köra bil.

”Experten” på radikal islamism, Evin ismail, var på SVT forum idag på morgonen. Programmet handlade om radikal islamism och intervjun med Evin Ismail var ganska vettig, fram tills slutet av intervjun då hon började prata om att hon önskar att att samhället involverar fler religiösa personer i kampen mot extremism. Det i sig är bra och något jag stöder helt, men Ismails val av ”religiösa personer” förbluffade. Dessa ”goda” religiösa krafter vi bör involvera i kampen mot extremism är enligt henne salafisterna i Järva.

Se SVT Forum här (Från 20.00 och framåt): SVT forum, våld och terror i religionens namn.

Evin ismail strödde många lovord över Järvasalafisterna i programmet. Hon påstod att de är mot extremism, att de inte bejakar våld, att de ”har väldigt mycket kunskap om islam”. Hon sa att de kan hjälpa ungdomar att få en kunskap ”som är lite mer korrekt, kanske”…

Som slutkläm vill hon att fler lär sig om religion. Jag skulle säga att det verkligen gäller för Evin Ismail också. Hon tycks inte ha bemödat sig om att studera vad Järvasalafisterna står för, än mindre verkar hon ha lyssnat på föredrag från deras ledande agitatorer som Abdul-Wadud Frank. Järvasalafisterna är anhängare av ideologer som Madkhali och Al-fawsan och går internationellt under smeknamnet ”madkhalister”. Det finns en debatt om deras roll i Libyen internationellt, eftersom de där utövar våld, bränner sufisters moskeer, administrerar slaveri, etc. Dessutom är järvasalafisterna en viktig del av det som kallas ”moralpoliserna i järva”, med en extremt strikt syn på islam som en religion som detaljreglerar precis allt i livet.

Jag har skrivit två artiklar om madkhalisterna.

VÅLDSBEJAKANDE ISLAMISM: MADHKALISMEN OCH ”JÄRVASALAFISMEN” (Kort artikel)

VARNING FÖR MADKHALISTERNA (Lång artikel med många källor)

Jag stöder helt konceptet att inkludera muslimer i kampen mot extremism, men jag förstår inte varför man ska välja muslimska grupper som hatar demokrati, förtrycker kvinnor, är mot könsblandade möten, anser att kvinnor inte ska köra bil, stöder Saudiarabien till 100%, som är rasistiska och uttrycker hat mot judar och shiamuslimer och som stöder sig på tyranner som ideologen Madkhali.

Varför väljer inte Evin Ismail och Magnus Ranstorp att hålla fram muslimer som är positiva till demokrati och som blandar män och kvinnor och som är mindre rasistiska? Varför väljer inte Evin ismail att hålla fram nån grupp som t.ex. tycker det är ok att kvinnor kör bil?