Vad hade hänt om Daniel Suhonen velat använda Zyklon B?

Vad hade skett om vänsterdebattören Daniel Suhonen dragit skämt om zyklon B och nazifolkmord, och inte skämt om sovjetiska folkmord och kalashnikovs?

Jag brukar inte länka till rasistimedia. Men ibland måste man. Speciellt om bara rasistimedia tagit upp det. Det gäller detta: Daniel Suhonen talade på Socialistiskt Forum 2015 i Halmstad.

”Jag vill ha en politik som bidrar till ett socialistiskt samhällsbygge. Och blir det att ta upp Kalashnikoven och skjuta, då gör vi det. Men innan dess kan vi ju inte vänta i studiecirklar. Utan vi kan väl bygga lite järnvägar, lite bostäder och försvara dom offentliganställda. Och låt oss göra det tillsammans (med revolutionära kommunister, red. anm.). Jag är med i revolutionen om vi gör lite reformism först.”

Suhonen menar att han skämtade. Sådana skämt är extremt olämpliga. Kalashnikov var ett sovjetiskt vapen. I Sovjet pratade man om att driva revolutionen framåt genom att skjuta folk, och gjorde så öppet. Sovjetunionens kommunister, ledda av Lenin och Stalin, massmördade människor i ”klasskampens” namn. Med hunger, köld och kulor från sovjetiska vapen som främsta mordmetroder.

Att ”skämta” om att ta upp ett sovjetiskt vapen och skjuta folk i revolutionens namn betyder att man skämtar om massmord i kommunismens namn och att använda icke demokratiska metoder.

Om Daniel Suhonen hade skämtat om att driva fram samhällsutvecklingen genom att damma av Zyklon B burkarna hade Daniels karriär varit över. Massmedia hade skrivit mängder om den ”nazisossen” Suhonen.

Om en person drar skämt av typen ”hur många judar får plats i en bil”, eller andra zyklon B skämt, säger det mycket om den personen. Det säger EXTREMT mycket om Daniel Suhonen att han kan skämta om Sovjetunionens och kommunismens massmord. Om det nu är skämt, menade han allvar så är det givetvis ännu värre.

Men vad säger det om vår kunskap om kommunisternas massmord att få reagerat?

Kommunisterna, V och S och LO

På Socialistiskt Forum i Halmstad deltog Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Dessutom är Socialdemokraterna är ev arrangörerna.

Medarrangörer: Socialdemokraterna Halmstad, Svenska transportarbetarförbundet avd. 25, JAK medlemsbank, Vänsterpartiet Halmstad, Kommunistiska partiet, Handelsanställdas förbund avd. 3, Palestinagruppen Halmstad, IF metall Halland, SSU Halmstad, IMT, Svensk-kubanska föreningen.

Det säger allt. Partiet Kommunisterna är vänsterextremismens motsvarighet till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen. De försvarar Lenin och Stalin och deras massmord. De försvarar Mao och de driver kampanjer för att stötta Nordkorea.

Vad fan gör SSU, S och LO och V i detta sammanhang?

Det är passande att Suhonen i just detta event drar et skämt om sovjetiskt massmord.

Och vad fan gjorde LO och sossarna och Vänsterpartiet på det eventet. Vänsterpartiet ska för övrigt hålla sig LÅÅÅÅÅNGT från allt som luktar kommunism. Att vara medarrangörer till samma event som Kommunisterna är nåt som ABSOLUT INTE kan tolereras. På 30talet stödde deras parti Stalin och under några år även Hitler. Och gillade kommunistiska massmord. Det är ett tungt arv. Det måste man hålla rent hus med för att kunna ses som et demokratiskt parti.

På 30-talet kämpade Socialdemokraterna och LO mot nazismen men höll samtidigt rent hus mot kommunismen. De visste att Stalin och Lenin var lika illa som Hitler. S och Lo ska bara veta hut och skämmas. Alla de Socialdemokratiska och fackliga veteranerna från 30-talets kamp roterar i sina gravar varje gång det hålls ett Socialistiskt Forum någonstans i Sverige idag, där sånt här sker.