Bo Cavefors och svensk dubbelmoral om kommunism och fascism

Bo Cavefors är död. När nån dör ska man inte tala illa om denne heter det. Men nu är Bo Cavefors död och på sociala media ser jag att folk berömmer honom i samma andetag som de säger att han var fascist och hyste sympatier med såväl massmördaren Mao som terroristerna i Röda Armefraktionen. Och då tar jag mig för pannan, det är omöjligt för mig att vara tyst om denna galenskap.

Vad är det som gör att samma personer som aldrig yttrar ett positivt ord om en sverigedemokrat, kan hysa beundran för stalinister, kommunister och personer som är fascister? Vad är det som gör att Kent Ekeroth kan mötas med bara förakt men när Bo Cavefors nämns pratar till och med organiserade antirasister lyriskt om hans fascism och kontakt med kommunistiska terrorister.

Den fascism Cavefors gillade var värre än det Sd är, och RAF och Lenin som även Cavefors vurmat för, mördade människor!

I Sverige finns en undfallenhet för kommunister. Vi har inte gjort upp med kommunismens ideer och politiska arv. Man kan hylla både Stalin och Lenin och skämta om att skjuta människor om man är på kommunisternas sida, utan att det får konsekvenser.

Bo Cavefors förenar det värsta med vurmen för folkmördande kommunister med en vurm för fascism.

Och det mest bisarra är att detta nu efter hans död sägs öppet av personer som känt honom. Jag har läst ord om hans död på Facebook där det liksom i en bisats nämns att ”också var han fascist” för att i nästa bisats bedyra hur speciell och bra han var…

”Men han var ju en fin person… Spännande. Annorlunda”. ”Han var antinazist” heter det ibland och ”han var antirasist”. I värsta fall säger folk att ”det var bara den tidiga fascismen han gillade, vänsterfascismen”…

Ja inte alla nazister ser ut som blodtörstiga galningar. de flesta medlemmarna i Nordiska Motståndsrörelsen ses som fina och mjuka människor av personer nära dem. Alla nazister jag träffat personligen har varit nazzar som inte skulle göra en fluga förnär, och som älskar katter, bebisar och små djur och som sopsorterar. Det gör inte

Prata gärna ”nyanserat” om Bo Cavefors, men ta er en funderare över varför ni inte pratar lika nyanserat om Kent Ekeroth eller personer som fascineras av och gillar nazister.

*****

Cavefors blogg finns ute på nätet. (https://caveforspositionnr3nyasvartafanor.blogspot.com) är det ingen som läst den? Eller Svarta Fanor (http://upplagan1.rssing.com). Hans överslätande positiva ord om fascism. Hans vurm för RAF och försvar för terrorism.   Hans ord om Tage Lindbom. Hans konservativa vurm för starka ledare och stater och misstänksamhet mot demokratin.

 

svarta-fanor-c-cave-sjatte-boken