Nazidemonstrationen är inte göteborgspolisens fel!

Vi är flata mot terror i det här landet!

Idag läste jag att det går många återvändande ”terroresenärer” fria i Örebro. Är det Örebropolisens fel? Jag fick en rapport att polis inte ingripit mot en IS anhängare i Malmö. Är det Malmöpolisens fel? Polisen i Göteborg kommer att låta nazisterna marchera den 30e, är det Göteborgspolisens fel?

Nja… IS återvändare går fria i hela landet och polis och socialtjänsten agerar inte mot IS anhängare i nån kommun. Mer än vissa extrema fall.

Och polisen i Falun och Stockholm och Borlänge och Uppsala och Kalmar ingriper inte mot nazzar som flaggar sin naziflagga.

Vi är flata mot extremism i landet. Anledningen till det är att politikerna i regering och riksdag sett till att det är så. Sen har högsta domstolen utarbetat en praxis för lagarnas tilkning som är lika flat och mesig.

När man pratar med polis idag säger de att de inte kan ingripa. På grund av hur de lagar riksdag och regering skapat ser ut. Och pga praxis.

Flathet

Jag minns 2001. Jag följde det vänsterextrema ”svarta blockets” interna kommunikation (där svenska Afa aktivister ingick). Det planerades kravaller och man pratade om hur man skulle provocera polisen. Afa gav ut en affisch där de lovade att de skulle gå fram som godzilla i stan.

Jag pratade med polis. De sa att de inte kunde ingripa och fördenskull hade regeringen uttalat att man ville bemöta vänsterextremister genom att inkludera dem och bara agera i nödfall, sa man.

Polisen betedde sig förbannat fel under demonstrationen. Men att det blev kravaller var regeringens fel.

Jag såg vad vår samordnare mot extremism sa nyligen. Att Sverige varit förskonat från IS aktivism. Så lite kan hon. Så lite vet hon. Vi är ett av de länder med flest IS ”resenärer” per kapita och det har funnits en massa stöd för is och al qaida i förorterna.

Flathet. Regeringen tillsätter en expert på julmust på posten som samordnare mot extremism. För övrigt en som redan gett upp. (Se tweeten jag postar i slutet.)

Göteborg 2017

Polisen i hela landet ingriper inte mot nazidemonstranter och alla polisdistrikt säger att de inte får ingripa pga hur lagen ser ut, vad regering och riksdag beslutat, och hur högsta domstolen har tolkat lagen.

Vad bör vi som är arga på att nazister marscherar i göteborg och öser ur sig hat och hot göra då?

Bör vi gnälla på polisen i Göteborg? Bör vi kasta sten och trasha några kvarter i göteborg medan vi skriker ”snuthora, stoppa nazismen”? 

Eller bör vi vrida om näsan på Stefan Löfven och de folkvalda?

Vet ni vad? De poliser jag pratar med ogillar att nazister tillåts marchera igen. Men de är frustrerade på hur lagen ser ut och att de inte tillåts göra något. Och detta i varje ort där nmr marcherar.