Om Johan Pehrson ogillar det, kan det ju vara riktigt bra! :-)

 

Johan Pehrson Folkpartiet

Batongliberal

 

Folkpartiets ledande batongliberal, Johan Pehrson, har skrivit ett blogginlägg om en ny FN-rapport. Johans berättelse om rapporten låter intressant: ”Författaren menar på fullaste allvar att det är en mänsklig frihet att få knarka. Huvudbudskapet är därav att man bör avkriminalisera innehavet och användning av narkotika.”

Så här skriver Johan:

Varning för hashromantik på hög nivå

När FN:s 65:e generalförsamling sammanträder imorgon kommer rapporten “Special Rapporteur on the Right of Everyone to the Highest Attainable Standard of Physical and Mental Health” presenteras. Rapporten, som är en del av FN:s mycket viktiga arbete med att främja och skydda de mänskliga rättigheterna, är dock en katastrof. 

Författaren menar på fullaste allvar att det är en mänsklig frihet att få knarka. Huvudbudskapet är därav att man bör avkriminalisera innehavet och användning av narkotika. Det står inte bara i direkt strid mot innehållet i FN:s egna narkotikakonventioner, det står även i stark kontrast till en internationellt sett framgångsrik narkotikapolitik. Mycket märkligt.

Den svenska FN-delegationen måste därför reagera och agera kraftfullt i denna fråga. Det är en mycket farlig väg som föreslås i denna rapport. En väg som inte leder till annat än misär och elände, när drogerna släpps fria på gator och torg.

Du finner rapporten i sin helhet här.

http://johanpehrson.blogspot.com/2010/10/varning-for-hashromantik-pa-hog-niva.html

Att Johan Pehrson talar illa om denna FN-rapport skulle jag sannerligen säga är bra reklam för rapporten. Den ska läsas. Ladda hem den här och gör samma sak!

—————————————————-

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

Lägg till Liberaldemokraterna på twitter genom att klicka här!

Gå med i Liberaldemokraternas grupp på Facebook här!

—————————————————-

Nytt: Svd, Svd, HD, SDS, en vettig Moderat bloggare om avkriminalisering

Läs även andra bloggares åsikter om ,,

 

3 tankar om “Om Johan Pehrson ogillar det, kan det ju vara riktigt bra! :-)

  1. Pingback: Tweets that mention Om Johan Pehrson ogillar det kan det ju vara riktigt bra! :-) « Sverige är inte världens navel! -- Topsy.com

  2. ”Författaren menar på fullaste allvar att det är en mänsklig frihet att få knarka.”

    Den mentala infektionen kan vi nog inte få bort från samhället så länge vi har folk som ostraffat får tycka att det är en mänsklig frihet att få supa.

    Förbjud alkoholen först, sen kan du komma tillbaks och snacka moral.

    Våga inte dra in ”kulturen” som argument för legalförskrivning av sprit, den tar 2 barn i veckan och ingen kultur i världen är värd 2 döda barn i veckan och det tror inte jag Du tycker heller.

Lämna en kommentar