Svenska hockeyförbundet är puckat!

Ja, rubriken är faktiskt helt på sin plats. Svenska hockeyförbundet är puckat! En svensk hockeydomare har avstängts på grund av att han delat en av Lars Vilks Muhammedkarikatyrer på nätet! Vilken galenskap!!!

Aftonblaskan skriver:

Det var strax innan jul som Svenska hockeyförbundets domar- och säkerhetschef Peter Andersson kallade den allsvenske hockeydomaren till ett personligt möte. Med på mötet som hölls på förbundskansliet vid Globen var också tävlingschefen Mikael Lundström.
Enligt uppgifter till Sportbladet ska den nu avstängde domaren då ha konfronterats med uppgifter om att han publicerat en karikatyr av profeten Muhammed på sin Facebook-sida. Säkerhetschefen ska också ha haft en utskrift av domarens Facebook.
– Domaren ska ha erkänt att han lagt upp bilden och hänvisat till yttrandefriheten, säger en källa.

Vad blir nästa steg? Att stänga av sossar, moderater, öldrickare, yogautövare, rökare eller andra som kan väcka uppseende och anstöt?

Nej, tusan! PROTESTERA!!! Vill ni protestera? Maila ordföranden och vice ordförranden på hockeyförbundet: christer.englund@swehockey.se, p.forsberg@swipnet.se.

Foppa-toffelhjältar?

—————————————————-

Liberaldemokraterna

Jag är en av grundarna till Liberaldemokraterna.

Men åsikterna på bloggen är mina egna…

Vad är Liberaldemokraterna?

Liberaldemokraternas Facebookgrupp —– Twitter: http://www.twitter.com/Lib_dem

Vår hemsida, som är under byggnad, kommer att finnas på:

www.liberaldemokraterna.com

***

Lägg till Jerlerup på twitter genom att klicka här!

—————————————————-

Läs även andra bloggares åsikter om  Läs även PI, AB, Expressen,SvansboGothbarbieExpresssenExpressen,

11 tankar om “Svenska hockeyförbundet är puckat!

  1. Jag tror att de ska inte stänga av domaren. Den visar att man blir rädd av islam/muslimer. Och snart de ska använder det för att mer och mer terorisserar folk i Sverige och i välden. De vill ha respekt mer än nåt annat.

    Konstig, ingen som blev avstäng om man publicerar karikatur av Jesus, Budha elleh Khrisna?

  2. Jeg oppfordrer alle til å granske nettsider og andre relevante for dommere, idrettsledere og ledere for øvrig. Har de kommet med ytringer av religiøs eller politisk art som noen kan bli fornærmet av, bør de kreves fjernet eller i det minste pålegges timeout. Og da må det selvsagt telle likt om det er kristne, buddister eller kommunister som tråkkes på.

    Yttringsfriheten er ut.

  3. riffi. jag generaliserar inte om muslimer som SD. jag vet skillnaden mellan en religion och en religiös fanatiker. Och fanatism böjer man sig inte för, vare sig Sd:s eller islamska fundisars.

  4. Tror det är lite mer ett praktiskt problem. Ishockeyförbundet vill nog inte att deras domare ska behöva ha beskydd av Säpo under matcherna…

  5. Pingback: Vilks patent på tecknad kamp för yttrandefrihet? » Pirre.eu

  6. Dette hadde nok aldri skjedd hvis denne dommeren hadde valgt å legge ut en karikatur av Jesus på facebook istedenfor Mohammed. Lars Vilks hadde heller aldri trengt bekymre seg hvis han hadde tegnet Buddha eller Jesus istedenfor Mohammed.

    Retten til å fortelle andre mennesker hva disse ikke liker å høre er nettopp hva demokrati er. Personlig så driter jeg en lang i at ‘hårsåre’ muslimers ‘følelser’ blir ‘krenket’ fordi disse ikke tåler kritikk av egen religionen. Min rett til å ytre meg fritt er mer hellig for meg enn disses rett til ikke å bli ‘krenket’.

    Og hvis enkelte naive sjeler tror at det er slik at det er en ‘menneskerett’ å ikke bli kritisert/latterligjordt og fortalt ting som de ikke liker å høre så tar de grundig feil. Det er mulig at det er slik forholdene er i Saudi Arabia og Iran, men det er slettes ikke slik i den vestlige verden.

    Det sier jo også litt om religionen Islam og mentaliteten til mange av utøverne av denne ideologien at de er villige til å drepe dem som de mener har ‘krenket’ denne. Er det individer med slike holdninger den vestlige verden ønsker å tiltrekke seg? Er det ikke mye bedre å sende mennesker med en slik facsistisk mentalitet hjem på første klasse?

    En annen ting som irriterer meg er ordet ‘islamofobi’. Ordet fobi betyr irrasjonell frykt, og det er absolutt ingenting irrasjonelt med å frykte islam. Islam har som mål å underkaste seg den vestlige verden og innføre et global kalifat (Islamsk herredømme). Dette ihenhold til Islamske skriftslaerede. Med andre ord de har som mål å forkaste våre liberale og vestlige verdier og innføre et samfunn basert på en bok som er forfattet for mer enn 1400 år siden, og de har allerede kommet et godt stykke på vei. Vanlige mennesker blir i dagens europa ‘rettsforfulgt’ for å utale seg kritisk om Islam og for å publisere tegninger av Mohammed. Det er all grunn til å frykte en slik ideologi.

    Og helt til slutt, hvorfor likestilles ‘islamofobi’ med rasisme? Hvis man skal benytte seg av slike latterlige kriterier så kan man likegodt sidestille kritikk av kristendom som anti-hvit rasisme. Islam er en religion og ikke en bestemt etnisitet. Det fines da både hvite, gule og sorte muslimer. Når man kritiserer Islam så kritiserer man religionen Islams udemokratiske grunnfilosofi, og slettes ikke religionsutøveren etnisitet.

  7. SD generaliserar inte om några muslimer vad jag vet.

    SD har aldrig sagt att det inte finns muslimer som är eller kan bli goda medborgare i Sverige.

  8. @riffi

    Problemet med SD och än värre deras sympatisörer som bloggar är att de kollektiviserar grupper och uttrycker sig mindre intelligent och okunnigt ex:

    ”Alla muslimer är inte terrorister men alla terrorister är muslimer” Jo tjena säg hello till militanta kristna abortmotståndare, IRA, FRA och ETA.

    Som kommentar till de som togs i Danmark ”de var inte svenskar dom var muslimer”. Buddhisten Claes Malmberg icke svensk?

    det är uppiggande när Gert Fylking ropar äntligen utanför akademin när de tillkänna ger nobelpriset i litteratur. Vääääödigt långt därifrån när SD medarbetare twittrar det efter någon spränger ihjäl sig.

    Ser du med ett visst problem i detta?

  9. Pingback: Vilks patent på tecknad kamp för yttrandefrihet? « Pirre.eu

Lämna en kommentar