Putinfjäsk, Saudifjäsk och erdoganfjäsk

Realpolitik ledde oss till dagens sits med Ryssland och putin. Man blundade för Putins tyranniska sida av strategiska skäl. Nu är Putinfjäskandet slut. Men de realpolitiska kompromisser vi gör med kukhuvudena och rövhålen i Turkiet och Saudi kommer att få konsekvenser också i framtiden.

Jaja. Vi får se. Det enda vi vet är att människor kommer att dö pga detta.

Sen har regeringen trasslat in sig rejält i Turkiet-politiken.

Det ska bli intressant att se om vi ska börja utvisa kurder till Turkiet nu. Jag hoppas orden i avtalet bara var ordsvammel och inget annat. Men även om det är ordsvammel har de trasslat in sig rejält.

Utvisar vi riktiga terrorister är frågan givetvis varför regeringen låtit terrorister bo i Sverige. Utvisar vi oskyldiga är det barbari. Utvisar vi utan att de får rättsligt pröva sin sak är det barbari, även om de är ”skyldiga”. Men… Utvisar vi inte några är frågan varför regeringen agerat som om man höll med Turkiet att det finns terrorister här och därmed åter till första frågan, varför man säger att terrorister finns här och varför de bor här och varför de inte utvisas.

Det är typisk realpolitik. Sånt bajseri som lett till världskrig och skit genom åren. Sånt som kanske är nödvändigt men som jag skyr som pesten.

Men det blir kul att se hur regeringen hanterar det där med utvisanden. Hur de än vänder sig har de ändan bakom sig i denna frågan och både kan och bör klandras.

Men ja. Vi har trasslat till vår säkerhetspolitik så mycket att det nog var enda möjligheten för att vi ska kunna gå med i NATO. Jag är för att vi ska gå med i NATO i det läget vi har, men att knipa käft om dubbelmoral och realpolitiskt skit är inte min sak.

Jag är övertygad om att framtidens människor kommer att se på dagens realpolitik precis som vi ser på kannibalism och slaveri. Som något extremt barbariskt.