Vad gör du när någon ropar ”vargen kommer”?

Det är sorgligt att samma politiker som nedrustade försvaret och var helt mot nato medlemskap, är de som idag ska upprusta och lotsa oss in i NATO. Det är inte konstigt att man inte helt litar på deras omdöme nu heller.

Jag menar… om de inte såg behovet av ett starkt försvar utan nedrustade när putin bombade i Tjetjenien, Georgien och Ukraina åren innan 2014. Hur kompetenta är de då? Om de trodde på allvar att Sverige inte behövde civilförsvar och rustade ner det 2002, hur kompetent är man då?

Ja politikerna i mitt parti fick panik i vintras när de insåg att Ryssland hotade och att Sverige inte kan försvara sig. Att vi inte kan försvara oss idag beror bla på att S (och de borgerliga) skrotade invasionsförsvaret. Jag är ganska säker på att ingen av de i regeringen som var medlemmar i S innan 2014 protesterade mot den vettlösa nedrustningen.

Sånt gör mig ledsen.

Det finns många exempel på kortsiktighet i politiken de sista åren. En kortsiktighet där man väljer att inte lyssna på varningar om att man är på väg åt fel håll.

Och det gäller inte bara Sverige. Alla varningsrop om en kommande pandemi möttes ofta av hånskratt. Kolla hur Gro Harlem Brundtlands och WHO:s varningar i november 2019 togs emot!

Vi måste bli bättre i samhället på att synliggöra och ta till vara på varningsropen.

Den som ropar ”vargen kommer” har inte alltid rätt. Och visst kan man tröttna på de individer som ropar ”vargen kommer” dag ut och dag in. Men innan vi avfärdar dem som foliehattar bör vi kolla om våra stängsel är hela och om vargar synts i området.