”Dubbeltänk” om syriska och ukrainska flyktingar

Undrar vad historikerna kommer att skriva om vår samtid.

För en månad sen sa till och med vår regering att Sverige var fullt. Nu är inte Sverige fullt längre och vi tar återigen emot tusentals om dagen. När Putin hjälpte bästisen Assad att bomba skiten ur syrier var Sverige fullt, inte nu längre.

Minns ni svt journalisten som smugglade in en pojke från syrien som flydde undan putins bomber? Han dömdes för människosmuggling. Kommer alla som bussar in ukrainare idag att dömas för människosmuggling? Knappast.

Danmark är värst. De tog juveler och pengar från flyende asylsökande från Syrien och till slut antog de en lag om att asylsökande skulle skickas till läger i Afrika. Jag tror inte de tar pengarna från flyende ukrainska mammor och det är nog inte tänkt att de ska skickas till Afrika.

Och jag tror inte att bloggare som Johan Westerholm denna gången kommer att fnysa åt ukrainska flyktingar och be dem ta värvning i ryska armen. Men det var det han sa att syriska män som flydde undan Assads och Putins bomber (samt IS och Al qaida) borde göra.

Dubbeltänk kallade George Orwell det.

Som sosse noterar jag att min regering kan ändra åsikt snabbt om de anser det behövs. Det gick en vecka mellan ”mitt Sverige har inga murar” och ”sverige är fullt, stäng gränsen” 2015. Det gick mindre än en vecka mellan ”sverige är fullt” och ”välkommen hit” 2022.

O tempora o mores!

Politik på hög nivå är en sådan mix av smutsigt spel ,💩 och komedi.

(Självklart bör ta emot syrier som flyr från Putins polare Assad. Självklart blr vi ta emot ukrainare!)