Putin ljuger. Ukraina är inte nazistiskt!

Jag fick frågan varför jag som kritiserat Ukraina stöder Ukraina till 101% i kriget idag.

Ja Ukraina har kompromissat med nazister och jag har självklart kritiserat Ukraina för det. C14, Svoboda, Pravij Sektor, Socialnationalistiska (!) rörelsen, Bandera, Azovbataljonen, och mer sånt skit.

Det finns en del man kan säga om 2014, sannerligen! De ukrainare som var rädda för nazism och rysshat hade skäl för rädslan.

Men Putins krig och lögner om Ukraina och nazismen idag kan man aldrig stödja!

Vid valet 2019 var det inte var inte de rysshatande nazzarnas kandidat Ruslan Koshulynskyi som vann. Han fick 2% av rösterna.

Folkets val var den ryssvänliga, rysk- och ukrainskatalande juden Zelensky. Han fick 73% av rösterna.

Han valdes för att han ville läka landet och ena ryssar och ukrainare. Detta hatade nazzarna som beskrev honom med samma ord som de putintrogna ryssarna använde, som en ”SOROSONYSH”, dvs George Soros agent. (Så även om nazzarna i ukraina är mot ryssar och Putin delade de Putins syn på Zelensky i mångt och mycket.

(Även valet innan dess hade varit ett val MOT nazzarna. Nazzarna hade en hel del stöd 2014 och satt i den provisoriska regeringen ett halvår, men förlorade nästan allt stöd åren efter euromaidan revolutionen.

Men visst. Med svoboda i regeringen 2014 och en nazze som talman åren efter det var det annorlunda. Så länge de satt i regeringen kunde jag inte stödja varken Ukraina eller Ryssland.

Men de sitter inte i regeringen nu. Zelensky är jude och har inget mot ryssar. Så tro inte på Putins lögn att Ukraina eller Ukrainas folkvalda ledarskap är nazistiskt!