Skäms, Magdalena Andersson, och be om ursäkt!

Jag skulle nog vilja höra en ursäkt från den blivande statsministerns mun för det hon på många olika sätt sa hösten 2015, innan hon blir min statsminister. Den 22 oktober 2015 sa Magdalena Andersson (S) att hon ville spara på funktionshindrades stöd och hjälp.:

”Det handlar också om att dämpa kostnadsutvecklingen på andra områden där vi ser att kostnaderna ökar, tex sjukskrivningar och assistansersättning, där fanns åtgärder i budgeten som verkligen behöver gås igenom i riksdagen”… (Källa här bland annat)

Desssutom skulle jag vilja att den blivande statsministern ber alla om ursäkt för 7 år av utförsäkringar och misär för de som fastnat i försäkringskassans klor innan hon blir min statsminister. Som synes ville hon spara in på sjukskrivningar och det har sannerligen man gjort under hennes år.

Helst bör ursäkten kombineras med några smarta lösningar på hur man slutar spara in på de svagaste och med ordentlig upprustning av sociala skyddsnätet.

(Och skyll inte på att ”allt är Centerpartisternas fel”. Mitt parti har regerat i 7 år och kan väl öppna käften och förhandla med C om lösningar på misären om de bara vill.)

Kommentarerna till LSS politiken löd så här 2015:

IfA:s ordförande Vilhelm Ekensteen:
Man ställer hjälpen till landets svårast funktionshindrade mot flyktingarna, det är en cynism som bara kan gå hem därför att vi inte syns på gatorna. Jag vädjar till regeringen att inte betala tragedier med tragedier

Susanne Berg, chef för STILs politiska avdelning:
Att ställa grupper som behöver stöd från samhället mot varandra är att gå mörka krafters ärenden

I Föräldrakraft säger RBU:s Ordförande Maria Persdotter:
Att på detta sätt ställa grupper mot varandra gagnar ingen, tvärtom är det en direkt farlig utveckling. Det här är inte den väg Sverige ska gå.