Ivar Arpi och familjepatriarken med sin yxa

Ivar Arpi har i dagarna twittrat om familjepatriarken som med yxa i hand och med hjälp av sina söner försvarar sitt hem. (Se tweetsen nedan)

Det är exakt så här resonemanget går bland gängungdomarna och bland familjepatriarker med utländsk klanbakgrund. Att det är mannen med vapen i hand som försvarar familjens, och samhällets, heder och frihet,  med hjälp av sina söner. Att samhället inte räcker till så rättskipning behövs, bortom samhällets lagar och polisiära insatser.

Det fascinerande är att samma ideer alltså återfinns bland konservativa som vill bekämpa klaner och gäng. Frågan är nu om Arpi vill varna för detta eller anser att det är sunt att med samma tänkande som gängen?

Men jag tror inte det ringer nån klocka i Arpi då han läser sina egna tweets. Patriark med sina söner… skyddar familj… med vapen i hand… tappat tron på rättsväsendet… parallell rättskipning… hatar liberal borgerlighet… Det är typ förortsgängen i kubik och kvadrat. (Lägg gärna till Ivars välkända skepsis mot feminism och transpersoner. Förortsgängen håller med Ivar om den saken.)

Artikeln han pekar på är lite bättre och mer komplex, men missar samma sak. Många olika strömningar har resonerat så här genom åren.

( https://www.arbetaren.se/2014/12/06/bort-fran-tvanget/ )